image

OM eist achttien maanden cel voor plaatsen cashtraps bij geldautomaten

woensdag 3 januari 2024, 16:50 door Redactie, 3 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 39-jarige man uit Roemenië wegens het plaatsen van cashtraps bij geldautomaten in Den Haag een gevangenisstraf van achttien maanden geëist. Bij een cashtrap is de gleuf van de geldautomaat door criminelen gemanipuleerd met een afdekplaatje. Daarmee wordt het gepinde geld tegengehouden. Slachtoffers kunnen denken dat de automaat defect is en vervolgens weglopen. Dan komt de crimineel die de cashtrap verwijdert en het geld uit de geldautomaat meeneemt.

De 39-jarige man uit Roemenië kon eind september op heterdaad worden aangehouden in Rotterdam. Hij had daarvoor al vijf keer toegeslagen op het Kerkplein in Den Haag. Via camerabeelden kon hij daaraan worden gekoppeld. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte minstens tien keer geprobeerd een cashtrap te plaatsen. De man bekende bij de politie en zei zo'n 600 euro te hebben buitgemaakt.

"De cashtraps zorgden voor veel onrust. Mensen verloren het geld dat ze wilden pinnen en in de media moest worden opgeroepen om op te letten bij de pinautomaat", zo stelt het Openbaar Ministerie. Volgens het OM is er sprake van mobiel banditisme, een strafverzwarende omstandigheid. Criminelen plegen dan steeds soortgelijke delicten op verschillende plaatsen, om zo hopelijk buiten beeld te blijven. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van achttien maanden. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Reacties (3)
03-01-2024, 17:00 door Anoniem
Het zullen wel 18 dagen verminderd met voorarrest ofzo worden. Met een beetje mazzel inclusief een gratis verblijfsvergunning.
03-01-2024, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: Het zullen wel 18 dagen verminderd met voorarrest ofzo worden. Met een beetje mazzel inclusief een gratis verblijfsvergunning.
Er zal eens niemand zeuren...
04-01-2024, 09:39 door Anoniem
Door Anoniem: Het zullen wel 18 dagen verminderd met voorarrest ofzo worden. Met een beetje mazzel inclusief een gratis verblijfsvergunning.
Hoezo verblijfsvergunning? Die hebben Roemenen helemaal niet nodig.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.