image

Gamingplatform Steam gestopt met ondersteuning Windows 7 en 8.1

dinsdag 2 januari 2024, 12:04 door Redactie, 4 reacties

Het populaire gamingplatform Steam is, zoals begin vorig jaar al werd aangekondigd, nu officieel gestopt met de ondersteuning van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. De Steamversie voor deze Windowsversies ontvangt geen updates meer en ook is er geen technische ondersteuning meer beschikbaar. Steam-ontwikkelaar Valve adviseert gebruikers om te updaten naar een nieuwere Windowsversie.

Steam zal vooralsnog op Windows 7, 8 en 8.1 blijven werken, maar er worden geen garanties gegeven dat dit zo zal blijven. Mocht Steam stoppen met werken, dan kunnen gebruikers hun gekochte games niet meer gebruiken. De drie besturingssystemen hebben bij elkaar op dit moment nog een aandeel van bijna één procent. Het grootste deel van de Steamgebruikers maakt gebruik van Windows 10. Steam zou maandelijks 132 miljoen actieve gebruikers hebben.

Reacties (4)
02-01-2024, 21:37 door Anoniem
Toch nog 2,521,200 estimated "monthly active users" for Linux+Steam
03-01-2024, 01:05 door Japie Apie
EN? Het artikel gaat over Windows.
03-01-2024, 11:16 door Anoniem
Door Japie Apie: EN? Het artikel gaat over Windows.
De ondersteuning van Windows 7 en 8.1 stopt. Die werkplekken kunnen over naar Linux want dat wordt wel ge-support door Steam. Voor win10/11 moet er een nieuwe werkplek gekocht worden.
04-01-2024, 01:12 door A.J.
Door Anoniem:
Door Japie Apie: EN? Het artikel gaat over Windows.
De ondersteuning van Windows 7 en 8.1 stopt. Die werkplekken kunnen over naar Linux want dat wordt wel ge-support door Steam. Voor win10/11 moet er een nieuwe werkplek gekocht worden.
Haha grappenmaker, en dan lekker om knoeien met Proton en Wine zeker? Dan heb ik het nog niet eens gehad over de belabberde Nvidia drivers onder Linux.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.