image

Ministerie gaat mensen infomeren over onrechtmatige verwerking persoonsdata

woensdag 10 januari 2024, 16:33 door Redactie, 2 reacties

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat mensen actief informeren over de onrechtmatige verwerking van hun persoonsgegevens. Het gaat dan om gegevens die werden verwerkt in onderzoeken naar salafisme en aanverwante onderwerpen.

"Bij sommige van deze onderzoeken zijn persoonsgegevens verwerkt, terwijl het ministerie van SZW geen juridische grondslag heeft voor de verwerking van persoonsgegevens voor deze taak. Ook was de manier van onderzoek doen naar personen en organisaties door SZW niet in alle gevallen transparant", aldus demissionair minister Gennip van SZW vorig jaar september (pdf).

De bewindsvrouw kondigde toen ook aan dat ze opdracht had gegeven om het verwijderen van de persoonsgegevens pas te starten nadat mensen de ruimte hebben gekregen om tekst en uitleg te krijgen over de verwerking van hun gegevens. Het ministerie meldt vandaag dat het personen van wie betrouwbare contactgegevens bekend zijn, actief gaat informeren over de verwerking van hun gegevens. Daarnaast kunnen mensen ook zelf contact met het ministerie opnemen.

Reacties (2)
10-01-2024, 16:38 door Anoniem
Er gewoon niet aan beginnen wat zeker te moeilijk?
10-01-2024, 16:40 door Anoniem
Met uitzondering van de verzamelde AIVD-info zoals die van de sleepwet, etc.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.