image

Europol houdt verdachte aan voor cryptojacking in cloudomgeving

maandag 15 januari 2024, 13:54 door Redactie, 0 reacties

Europol en de Oekraïense politie hebben een 29-jarige man aangehouden die wordt verdacht van cryptojacking in een cloudomgeving, waarmee er 1,8 miljoen euro aan cryptovaluta zou zijn gemined. Het onderzoek startte vorig jaar januari toen een cloudprovider naar Europol stapte dat gecompromitteerde cloudaccounts van klanten werden misbruikt voor het minen van cryptovaluta.

Bij cryptojacking gebruiken criminelen de rekenkracht van een cloudprovider voor het minen van crypto, waarbij de rekening voor de gecompromitteerde klant is. Europol spreekt in dit geval zelfs over "enorme cloudrekeningen". De maandenlange samenwerking tussen de cloudprovider, Europol en de Oekraïense leidde uiteindelijk tot identificatie van de verdachte, die vorige week werd aangehouden. Cloudgebruikers krijgen het advies van Europol om sterke authenticatiemethodes te gebruiken en hun omgeving op verdachte activiteiten te monitoren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.