image

VS eist ruim vijftien jaar cel tegen voormalige beheerder BreachForums

vrijdag 19 januari 2024, 10:30 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben tegen de voormalige beheerder van BreachForums een gevangenisstraf van ruim vijftien jaar geëist. Als het aan de openbaar aanklager ligt verdwijnt de Amerikaan, die op het forum actief was onder het alias 'Pompompurin', 188 maanden achter de tralies. BreachForums is een website waarop honderden gestolen databases met miljarden persoonsgegevens worden verhandeld.

Het forum werd vorig jaar offline gehaald, maar is inmiddels via een ander domein weer online en wordt door een andere beheerder draaiende gehouden. De verdachte is aangeklaagd voor het samenzweren om 'access device fraud' te plegen en het bezit van kinderpornografie. De man heeft al bekend schuldig te zijn. Hij werd eerder deze maand opnieuw aangehouden, omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht, door het gebruik van een VPN en een computer zonder monitoringsoftware, had overtreden.

"De Verenigde Staten adviseert dat de rechtbank een straf van 188 maanden oplegt, wat voldoende maar niet langer dan noodzakelijk is, om de ernst van het misdrijf weer te geven, de schade die de verdachte met zijn handelen veroorzaakte, het risico op recidivisme, en om de verdachte en anderen af te schrikken die via deze veelvoorkomende cybercrime in de toekomst proberen te profiteren", aldus de aanbeveling van de openbaar aanklager. De rechter zou vandaag de strafmaat bekend moeten maken.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.