image

Fortra waarschuwt voor kritiek lek in GoAnywhere MFT dat aanvaller admin maakt

dinsdag 23 januari 2024, 17:07 door Redactie, 0 reacties

Softwarebedrijf Forta waarschuwt voor een kritieke kwetsbaarheid in GoAnywhere MFT waardoor een ongeautoriseerde gebruiker via het beheerdersportaal een admingebruiker kan aanmaken om zo volledige controle te krijgen. Een ander kritiek beveiligingslek in GoAnywhere zorgde vorig jaar voor een explosie aan datalekken. GoAnywhere is een oplossing voor het uitwisselen van bestanden.

Een kritieke 'authentication bypass' in de software maakt het mogelijk voor een ongeautoriseerde gebruiker om via het adminportaal een admingebruiker aan te maken. Vervolgens krijgt een aanvaller zo volledige controle. De impact van de kwetsbaarheid (CVE-2024-0204) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Organisaties worden opgeroepen om te updaten naar versie 7.4.1 of nieuwer.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.