image

Exploit voor kritieke kwetsbaarheid in Fortra GoAnywhere online verschenen

woensdag 24 januari 2024, 10:21 door Redactie, 0 reacties

Er is een exploit online verschenen voor een kritieke kwetsbaarheid in Fortra GoAnywhere, waarvoor vorige maand een update verscheen en de details afgelopen maandag bekend werden gemaakt. GoAnywhere is een populaire zakelijke oplossing voor het uitwisselen van bestanden. Via de kwetsbaarheid kan een ongeautoriseerde gebruiker via het beheerdersportaal een admingebruiker aanmaken om zo volledige controle te krijgen.

Vorig jaar leidde een andere kritieke kwetsbaarheid in GoAnywhere tot een explosie aan datalekken. Destijds ging het om een zerodaylek waar de criminelen achter de Clop-ransomware misbruik van maakten. De groep claimde dat ze via het beveiligingslek bij meer dan honderddertig organisaties hadden ingebroken. De angst is nu dat de vorige maand verholpen kwetsbaarheid ook tot aanvallen zal leiden. De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2024-0204, heeft op een schaal van 1 tot en met 10 een impactscore van 9.8.

"Het is onduidelijk uit de initiële advisory van Fortra of misbruik van CVE-2024-0204 al heeft plaatsgevonden, maar we verwachten dat het beveiligingslek snel zal worden aangevallen, als dat al niet het geval is geweest, gegeven het feit dat de patch al meer dan een maand beschikbaar is om te reverse engineeren", stelt securitybedrijf Rapid7. Dat roept organisaties op om meteen in actie te komen. De kans op misbruik is nog verder vergroot omdat proof-of-concept exploitcode voor de kwetsbaarheid door securitybedrijf Horizon3.ai online is geplaatst.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.