image

Canadese man voor ransomware-aanvallen veroordeeld tot twee jaar cel

dinsdag 30 januari 2024, 09:59 door Redactie, 1 reacties

Een 33-jarige Canadese man is wegens het verspreiden van malware en uitvoeren van ransomware-aanvallen tegen bedrijven, overheidsinstanties en personen in Canada veroordeeld tot twee jaar cel. De verdachte verstuurde e-mails met besmette bijlagen waardoor hij toegang tot systemen van zijn slachtoffers kreeg, zo meldt CBC.

Bij één van de slachtoffers, een familiebedrijf, wist de Canadees vijftienduizend dollar te stelen. De eigenaren dachten in eerste instantie dat dit door een medewerker was gedaan, wat voor problemen in het bedrijf zorgde. Een ander slachtoffer van de verdachte kreeg met een schadepost van 49.000 dollar te maken. De aanvallen vonden onder andere begin 2018 plaats. De Canadees kon eind 2021 worden aangehouden. Naast zijn gevangenisstraf moet de man ook de schade van zijn slachtoffers vergoeden.

Reacties (1)
30-01-2024, 16:27 door Anoniem
triest waarbij je ziet dat er explossieve vormen aangenomen wordt met ransomware en dat 2 jaar dat geen afschikmiddel is met maar 2 jaar. Ik vind het triest en er zal best een reden zijn voor max 2 jaar, maar toch blijft het triest !
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.