image

NSA koopt bij datahandelaren gegevens van Amerikaanse burgers

dinsdag 30 januari 2024, 14:44 door Redactie, 12 reacties

De Amerikaanse geheime dienst koopt bij datahandelaren gegevens van Amerikaanse burgers, zo blijkt uit documenten die door de Amerikaanse senator Ron Wyden zijn vrijgegeven. Onlangs tikte de Amerikaanse toezichthouder FTC twee datahandelaren voor deze handel op de vingers, omdat de gegevens zonder geldige toestemming en medeweten van betrokkenen worden verkregen.

Wyden stelt dat hij drie jaar heeft gevochten om bekend te maken dat de NSA de internetgegevens van Amerikanen koopt, zoals welke websites ze bezoeken en apps ze gebruiken. Deze gegevens, maar ook bijvoorbeeld locatiedata, worden door datahandelaren verzameld via apps en advertenties die binnen de apps worden weergegeven. Vervolgens wordt de data doorverkocht aan geïnteresseerden.

"De Amerikaanse overheid zou een dubieuze industrie, van wie de flagrante privacyschendingen niet alleen onethisch maar ook illegaal zijn, niet moeten financieren en legitimeren", aldus Wyden in een brief aan de Amerikaanse inlichtingendirecteur Avril Haines. De senator verzoekt Haines om inlichtingendiensten alleen maar gegevens over Amerikanen te laten kopen die aan de standaarden van de FTC voldoen.

Volgens Wyden kon de datahandel-industrie en de aanschaf van data door inlichtingendiensten in een juridisch grijs gebied bestaan, wat met name kwam vanwege de geheimzinnigheid waarmee het was omgeven. De senator wil dat er een onderzoek wordt uitgevoerd naar welke persoonlijke data de inlichtingendiensten hebben aangeschaft, of deze aankopen aan de standaarden van de FTC voldoen en waar dit niet het geval is de data verwijderen.

Reacties (12)
30-01-2024, 16:16 door Anoniem
Wat moeten ze ermee?

Het eigen volk gaslighten en mindfucken en dan doen alsof het spoken zijn in hun apparaten.. haha zoals de gremlins


NSA CIA et al.... kansloos....

Haha


Het zal je "werk" maar zijn
30-01-2024, 16:32 door Anoniem
Altijd al gezegd. Data is geld. Als jij niet betaald dan doet een ander dat wel. Jouw verlies.
30-01-2024, 17:38 door spatieman
wie wat?
Die krijgen ze toch al van facebook.
30-01-2024, 19:29 door Anoniem
Zolang jullie er hier wat over grappen en grollen, is de NSA heel tevreden. Dan is het kennelijk 'normaal' genoeg wat ze doen in de ogen van de gewone man. En kunnen ze er dus rustig mee doorgaan.

Er cirkelt een wolf om de kudde heen. Wat roepen de schapen?
'Altijd al gezegd. Data is geld. Als jij niet betaald dan doet een ander dat wel. Jouw verlies.'
'NSA CIA wolven. Kansloos. Haha.'

Mèèèh. Totdat één van die beestjes bij de kladden wordt gegrepen en opgepeuzeld. Dan is't opeens heel stil.

Maar 15 seconden later zijn ze het alweer vergeten en gaat het weer verder: 'NSA CIA wolven. Kansloos! Haha! Mèèèh!'
30-01-2024, 22:14 door Anoniem
En gegarandeerd niet alleen van amerikanen. Mooie nieuwe door ontwikkeling van PRISM, alleen krijgen de tech bedrijven nu betaald om het door te sturen ipv dat ze het moeten hacken.
31-01-2024, 05:59 door Anoniem
Het is het systeem. Big Tech kreeg aan het begin opstart fondsen van... Juist de Amerikaanse overheidsdiensten.
DARPA, NSA, etc. Allen zijn dus schatplichtig, Aef Bet, ik bedoel Alphabet, Meta, etc.

Internet is vanaf den beginne een monitoring en surveillance platform met verslavende trekjes. AI doet er nog een schepje bovenop. Kansloos, nee, niet helemaal, maar dan moet je als anoniem van 19:29 wel bewust zijn van wat er gebeurt.
31-01-2024, 08:00 door Anoniem
Door spatieman: wie wat?
Die krijgen ze toch al van facebook.
Als ze het kopen en er dus geld voor over hebben, dan zullen ze het wel niet gratis krijgen.
Dat geeft te denken ...
31-01-2024, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door spatieman: wie wat?
Die krijgen ze toch al van facebook.
Als ze het kopen en er dus geld voor over hebben, dan zullen ze het wel niet gratis krijgen.
Dat geeft te denken ...
Dat is weer andere metadata.
Wat ze gratis van Facebook krijgen is een stuk persoonlijker en wordt niet zomaar aan adverteerders verkocht.
Advertentiedata is meer analytische data, niet direct inhoud van berichten en dergelijke, al kan dat blijkbaar eveneens nuttig zijn voor de NSA.
Zo kan de NSA voorspellen wat de dagplanning van mensen is en waar ze zijn geweest en voorspellen wat de volgende stappen zijn in hun dagelijks leven, de meer persoonlijke data wordt voor het grootste gedeelte gebruikt voor "potienteel" gevaarlijke keywoorden.
Ditzelfde geldt voor de AIVD.
31-01-2024, 10:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Internet is vanaf den beginne een monitoring en surveillance platform met verslavende trekjes.
Het idee achter het Internet is dat het een communicatienetwerk is dat door haar decentrale opzet blijft functioneren bij aanzienlijke schade aan de netwerk infrastructuur. Voor de Internetprotocols zijn alle computers op het netwerk (in principe) gelijkwaardig en jij kunt thuis ook servers draaien.
Later zijn commerciële partijen het netwerk gaan gebruiken voor hun eigen gewin. Maar je hoeft daar niet aan mee te doen.
31-01-2024, 11:10 door Anoniem
Zeer waarschijnlijk ook van niet Amerikaanse burgers, maar dat boeit in de Amerikaanse politiek niet want die hebben toch geen rechten en kunnen zich niet beroepen op 'the Constitution'. Het is niet voor niets dat de term daarvoor 'aliens' is. Daarmee bedoelen ze geen mars-mannetjes maar alle niet-USA-citizens.
31-01-2024, 12:38 door Anoniem
Door Anoniem: Het is niet voor niets dat de term daarvoor 'aliens' is. Daarmee bedoelen ze geen mars-mannetjes maar alle niet-USA-citizens.
Het oorspronkelijk Franse woord "alien" werd in het Engels al rond het jaar 1300 gebruikt voor vreemdeling of buitenlander, en vanaf het midden van de 15e eeuw voor mensen die niet in hun geboorteland wonen. Het gebruik voor buitenaardse wezens is pas vanaf 1920.
https://www.etymonline.com/search?q=alien
31-01-2024, 18:10 door Anoniem
Hier zei men "een vreemdeling op den akker".

Als het een beetje anders had gelopen destijds had de standaardtaal van USA niet Engels en Spaans maar Nederlands kunnen zijn. Rip van Winkle sprak het en ook Santa Claus (afgeleid van ons Sinterklaas). Waar kwamen trouwens de cookies vandaan?

Maar anderen verengelsen weer hun taal.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.