image

Ransomware-aanval kost Johnson Controls 27 miljoen dollar

donderdag 1 februari 2024, 10:11 door Redactie, 1 reacties

Een ransomware-aanval die eind vorig jaar plaatsvond kost Johnson Controls, een internationaal technologie- en industrieel bedrijf, 27 miljoen dollar. Dat heeft de Amerikaans-Ierse onderneming aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC laten weten. Johnson Controls meldde vorig jaar al dat het slachtoffer was geworden van een ransomware-aanval, die op 23 september plaatsvond. De aanvallers claimden 27 terabyte aan data te hebben buitgemaakt en eisten 51 miljoen dollar losgeld.

Tevens werden bij de aanval allerlei systemen versleuteld, wat voor verstoringen in de bedrijfsvoering zorgde. Zo waren meerdere zakelijke applicaties die de werkzaamheden van het bedrijf ondersteunen niet toegankelijk. Deze verstoringen hielden aan tot in het eerste fiscale kwartaal van 2024. Inmiddels zijn alle getroffen applicaties en systemen hersteld. De schade vanwege herstelwerkzaamheden en misgelopen inkomsten bedragen volgens Johnson Controls zo'n 27 miljoen dollar. Het grootste deel daarvan betreft het reageren op het incident en het herstel van de aanval.

Reacties (1)
01-02-2024, 15:38 door Anoniem
Hebben ze nou betaald of niet? Niet helemaal duidelijk te lezen. "het reageren op het incident:" geeft dit niet lekker aan.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.