image

Cybersecuritybedrijf Proofpoint schrapt 280 banen

donderdag 1 februari 2024, 11:05 door Redactie, 3 reacties

Proofpoint reorganiseert. Ongeveer zes procent van de banen verdwijnen, wat neerkomt op zo'n 280 arbeidsplekken. Het bedrijf telt zo'n 4.500 werknemers. Dit bevestigt het bedrijf aan onder meer Calcalist en TechCrunch. Een woordvoerder meldt dat het Amerikaanse cybersecuritybedrijf met de stap zijn investeringen en personeelsbestand beter in lijn wil brengen met zijn strategische prioriteiten.

Het wil onder meer zijn operationele voetafdruk vergroten en zijn organisatie stroomlijnen door het schrappen van managementlagen. Proofpoint verwacht overigens dat aan het einde van 2024 zijn personeelsbestand ongeveer gelijk is aan nu. Het deelt hierover geen verdere details. Wel meldt het bedrijf dat ongeveer de helft van de positie die het nu schrapt in de praktijk verhuist zijn naar vestigingen in Ierland en Argentinië.

Reacties (3)
01-02-2024, 13:49 door Anoniem
" schrappen van managementlagen. "

altijd gezond zo iets.
01-02-2024, 17:38 door Anoniem
Proofpoint is geen security bedrijf, maar een tracking bedrijf en handelaar in persoonsgegevens. Als je een e-mail ontvangt van een partij die Proofpoint gebruikt is dit altijd een tracking link. De informatie die ze verzamelen, inclusief waarvandaan wanneer hoe vaak en door wie de e-mail wordt gelezen (Ook na doorsturen!) kan gebruikt worden voor gerichte advertenties door "our authorized channel partners" Staat gewoon omschreven in de privacy policy: https://www.proofpoint.com/us/legal/privacy-policy

Als je deze dienst gebruikt voor je uitgaande e-mail schend je de AVG.
02-02-2024, 08:25 door Anoniem
Door Anoniem: Proofpoint is geen security bedrijf, maar een tracking bedrijf en handelaar in persoonsgegevens. Als je een e-mail ontvangt van een partij die Proofpoint gebruikt is dit altijd een tracking link. De informatie die ze verzamelen, inclusief waarvandaan wanneer hoe vaak en door wie de e-mail wordt gelezen (Ook na doorsturen!) kan gebruikt worden voor gerichte advertenties door "our authorized channel partners" Staat gewoon omschreven in de privacy policy: https://www.proofpoint.com/us/legal/privacy-policy

Als je deze dienst gebruikt voor je uitgaande e-mail schend je de AVG.

Kerel, ik weet niet wat jij zit te zwammen, maar elk bedrijf van een beetje formaat maakt gebruik van e-mail marketing campagnes waarbij verzonde email tracking codes kan bevatten. Echt 99% van de bedrijven doet dit en dat mag ook gewoon .
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.