image

Precies een jaar na enorme inkrimping schrapt Okta nogmaals 400 arbeidsplaatsen

maandag 5 februari 2024, 16:11 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse toegangs- en identiteitsbeheergigant Okta heeft bekend gemaakt dat het zo'n 400 werknemers zal ontslaan. Dit komt neer op 7% van het personeelsbestand van de organisatie. De ontslagen komen precies een jaar nadat Okta ook al aankondigde om het personeelsbestand met 5% te verminderen, wat in de praktijk het ontslag van ongeveer 300 werknemers betekende.

De huidige herstructurering is door topman Todd McKinnon per e-mail bekendgemaakt aan personeel. McKinnon stelt dat de stap nodig is om op winstgevende wijze groei te kunnen realiseren. Het bedrijf meldde in november nog dat de omzet met 21% is gestegen tot 584 miljoen dollar. McKinnon erkent dat Okta stappen in de juiste richting heeft gezet, maar meldt dat de kosten nog altijd te hoog zijn. Een reorganisatie is daarom volgens de topman onvermijdelijk.

De ontslagronde treft werknemers van Okta wereldwijd. McKinnon meldt dat getroffen Amerikaanse medewerkers inmiddels geïnformeerd zijn, en onder meer een ontslagvergoeding aangeboden krijgen. Werknemers in andere landen worden door Okta geïnformeerd in overeenstemming met lokale regelgeving.

De ontslagen bij Okta werden slechts enkele uren nadat cyberbeveiligingsgigant Proofpoint bevestigde dat het ongeveer 6% van zijn wereldwijde personeelsbestand zou ontslaan, bekend gemaakt.

Reacties (1)
05-02-2024, 16:30 door Anoniem
Bestond de Octa nog, dat is verrassend, al tijden niets over gelezen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.