image

Cyberaanval op Clorox kostte bedrijf 49 miljoen dollar

maandag 5 februari 2024, 15:31 door Redactie, 0 reacties

De kosten van een cyberaanval op Clorox in augustus 2023 kostte het bedrijf tot nu toe 49 miljoen dollar. De aanval verstoorde de bedrijfsvoering van Clorox in belangrijke mate, en zorgde onder meer voor een lagere productie en leveringsproblemen.

Dit blijkt uit een rapport dat door het Amerikaanse Clorox is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf meldde in september ongeautoriseerde activiteiten op zijn IT-systemen te hebben gedetecteerd. In reactie hierop zijn diverse systemen uit de lucht gehaald. Het werkte deels offline verder, maar kon niet voorkomen dat de bedrijfsvoering fors aanzienlijk werd verstoord.

Nu blijkt dus dat het bedrijf tientallen miljoenen dollars schade leed door de aanval. Deze kosten zijn onder meer gerelateerd aan de inzet van externe consultancy, forensische experts, partners die hielpen met het herstel van IT-systemen en cybersecurityspecialisten. Denk echter ook aan schade direct gerelateerd aan de verstoorde bedrijfsvoering, waaronder misgelopen inkomsten.

De problemen zijn overigens nog niet volledig opgelost; Clorox erkent nog steeds bezig te zijn met het herstel van de aanval. Het verwacht echter dat de kosten die hieraan gerelateerd zijn in de toekomst zullen afnemen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.