image

VS kondigt visumbeperkingen aan bij misbruik van commerciële spyware

woensdag 7 februari 2024, 15:55 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse overheid heeft nieuw beleid doorgevoerd waardoor het visumbeperkingen kan opleggen aan personen die misbruik maken van commerciële spyware of hieraan verdienen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het infecteren van de smartphones van journalisten en activisten. Dat laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Met het nieuwe beleid wil het ministerie naar eigen zeggen misbruik van commerciële spyware, zoals Pegasus en Predator, tegengaan. "De Verenigde Staten blijven bezorgd over het toenemende misbruik van commerciële spyware wereldwijd, om onderdrukking te faciliteren, de vrije stoom van informatie te beperken en mensenrechtenschendingen mogelijk te maken."

Volgens het ministerie bedreigt misbruik van commerciële spyware privacy, vrijheid van meningsuiting en het recht van vereniging. Daarbij wordt gesteld dat misbruik van spyware in de ergste gevallen gelinkt is aan willekeurige opsluitingen, gedwongen vermissingen en buitengerechtelijke moorden. Tevens vormt misbruik van dergelijke tools ook een risico voor personeel van de Amerikaanse overheid, gaat het ministerie verder. De visumbeperkingen kunnen niet alleen worden opgelegd aan personen die zich schuldig maken aan misbruik van spyware, maar ook hun directe familie.

Reacties (4)
07-02-2024, 17:25 door Anoniem
Mensenrechtenschendingen, o ja. En ondertussen marxistische regimes financieel ondersteunen, zo herkennen we de Amerikanen weer.
07-02-2024, 19:39 door Anoniem
En opeens is de Vs tegen het gebruik van dergelijke software, terwijl iedereen weet dat ze ooit voorstander waren.
08-02-2024, 10:46 door Anoniem
Door Anoniem: En opeens is de Vs tegen het gebruik van dergelijke software, terwijl iedereen weet dat ze ooit voorstander waren.

Huh ? Kun je ons toch even helpen herinneren waarom/wanneer de VS voorstander was van het gebruik van commerciele spyware software door andere landen ?

Ze zullen nog steeds voorstander zijn van het gebruik door hun eigen veiligheidsdiensten (en waarschijnlijk - met in-house spyware van die diensten) . Het statement in de post is daar ook niet mee in tegenspraak.
08-02-2024, 12:02 door Anoniem
Door Anoniem: En opeens is de Vs tegen het gebruik van dergelijke software, terwijl iedereen weet dat ze ooit voorstander waren.

Een hond loopt rondjes omdat hij jeuk aan zijn staart heeft.

Het gaat om het misbruik maken van spyware. Misbruik in de zin van een gevaar opleveren van de staatsveiligheid of de buitenlandse belangen van de VS.

"Daarbij wordt gesteld dat misbruik van spyware in de ergste gevallen gelinkt is aan willekeurige opsluitingen, gedwongen vermissingen en buitengerechtelijke moorden." Er rommelt daar iets. Zal het met de buitengerechtelijke moorden te maken hebben. Komt er binnenkort weer Kashoggi nieuws naar buiten?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.