image

FCC verklaart robocalls met door AI-gegenereerde stemmen illegaal

vrijdag 9 februari 2024, 13:45 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft robocalls met door AI-gegenereerde stemmen in de Verenigde Staten illegaal verklaard. Bij een robocall wordt iemand door een computer gebeld en krijgt een vooraf opgenomen boodschap gemaakt met een computerstem te horen. Bedrijven kunnen robocalls voor marketingdoeleinden inzetten, maar het wordt ook gebruikt voor fraude. In 2022 zorgden robocalls nog voor veel slachtoffers in Nederland, waarbij mensen werden gebeld en een Engelstalige boodschap kregen te horen die van de ‘National Police’, ‘Dutch Supreme Court’ of het ‘Ministry of Justice’ afkomstig zou zijn.

Robocalls zijn in de Verenigde Staten niet verboden, maar dat geldt nu wel voor gesprekken waarbij er gebruik is gemaakt van stemmen die door middel van AI zijn gegenereerd. Volgens de toezichthouder maken kwaadwillenden misbruik van AI-stemmen om mensen af te persen, beroemdheden te imiteren of kiezers te misleiden. Door de bepaling van de FCC kunnen procureurs-generaal van Amerikaanse staten de partijen achter deze robocalls nu aanpakken. Naast de FCC is de Amerikaanse toezichthouder FTC bezig met de aanpak van door AI gekloonde stemmen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.