image

Amerikaan bekent lekken van militaire inlichtingen via Discord-platform

dinsdag 5 maart 2024, 09:29 door Redactie, 3 reacties

Een 22-jarige Amerikaanse man heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor het lekken van militaire inlichtingen via het Discord-platform. Het gaat om documenten die als 'Top Secret' en 'Secret' waren geclassificeerd en door de Amerikaan met allerlei andere personen werden gedeeld. De "Pentagon document leaks" bleken allerlei vertrouwelijke informatie over de oorlog in Oekraïne te bevatten.

De Amerikaan, onderdeel van de U.S. Air National Guard, had sinds 2021 een Top Secret security clearance. Volgens de aanklacht begon hij begin 2022 met het verzamelen en delen van de vertrouwelijke informatie. De informatie uit deze documenten schreef de Amerikaan over en deelde hij op de Discord-server waarop hij actief was. Discord is een populair chatplatform. Later maakte hij ook foto's van de documenten, die vervolgens werden gedeeld.

Amerikaanse media noemt het één van de gevoeligste datalekken sinds in 2010 meer dan 700.000 documenten op WikiLeaks verschenen. De Amerikaan is zes keer aangeklaagd voor het ongeautoriseerd opslaan en verspreiden van nationale defensie-informatie. Op elke aanklacht staat een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

Reacties (3)
05-03-2024, 10:32 door Anoniem
Dus als we willen weten wat er in area-51 (niets bijzonders) gebeurd of wie Kennedy heeft vermoord (federale reserve) dan kunnen we het gewoon op discord vragen.
Handig!
05-03-2024, 12:26 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als we willen weten wat er in area-51 (niets bijzonders) gebeurd of wie Kennedy heeft vermoord (federale reserve) dan kunnen we het gewoon op discord vragen.
Handig!
Ja klopt, je hebt helemaal gelijk wat die federale reserve betreft, zie dit filmpje die het op een leuke manier uitlegt; (Ook goede inhoud voor op scholen)
Federal Reserve and the IRS American Dream (Animation)
https://youtu.be/8NBSwDEf8a8&t=0
05-03-2024, 16:04 door Anoniem
Nederlandse militairen hebben een MS implementatie om op Milan te chatten. Krankzinnig dat VS militairen via Discord uitgelokt worden te delen met anderen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.