image

Duitsland monitort e-mailadressen overheidsdomeinen via Have I Been Pwned

donderdag 7 maart 2024, 14:29 door Redactie, 1 reacties

In navolging van tientallen landen heeft ook de Duitse overheid besloten om via datalekzoekmachine Have I Been Pwned (HIBP) te monitoren of e-mailadressen van overheidsdiensten in bekende datalekken voorkomen. Dat meldt HIBP-oprichter Troy Hunt. Have I Been Pwned is een zoekmachine waarmee gebruikers in een database met bijna 13 miljard gecompromitteerde accounts kunnen kijken of hun data ooit bij een website is gestolen.

De gegevens in de database van Have I Been Pwned zijn uit allerlei datalekken afkomstig. Gebruikers kunnen zich opgeven om te worden gewaarschuwd wanneer hun e-mailadres in een datalek voorkomt. Daarnaast is het voor domeineigenaren mogelijk om via een API binnen de database van Have I Been Pwned op e-mailadressen van hun eigen domein te zoeken. Voor overheidsinstanties is deze dienst kosteloos. Met Duitsland erbij monitoren inmiddels 35 landen hun domeinen via de dienst. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) maakt sinds juli 2021 gebruik van HIBP.

Reacties (1)
08-03-2024, 17:33 door Anoniem
"Gratis" diensten van Microsoft voor overheden.... what could possibly go wrong??
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.