image

Weer duizenden WordPress-sites besmet via lek in Popup Builder

maandag 11 maart 2024, 14:13 door Redactie, 5 reacties

Opnieuw zijn duizenden WordPress-sites via een kwetsbaarheid in de plug-in Popup Builder besmet geraakt met malware. Dat laat securitybedrijf Sucuri weten. Begin dit jaar raakten 6200 websites besmet. Bij een nieuwe campagne die de afgelopen drie weken plaatsvond zijn meer dan 3300 websites gecompromitteerd. Popup Builder is een plug-in waarmee WordPress-sites pop-ups kunnen maken die aan bezoekers worden getoond. Meer dan tweehonderdduizend websites maken er gebruik van.

Begin december werd bekend dat er een stored cross-site scripting kwetsbaarheid in de plug-in aanwezig is. Daarmee kan een ongeauthenticeerde aanvaller dezelfde acties uitvoeren als een ingelogde beheerder, waaronder het installeren van willekeurige plug-ins en toevoegen van nieuwe beheerders. Op 7 december verscheen er een beveiligingsupdate voor de kwetsbaarheid.

Drie maanden na het uitkomen van de patch blijkt uit cijfers van WordPress.org dat zeker veertig procent van de WordPress-sites waarop de plug-in is geïnstalleerd de update mist. Daardoor zijn tienduizenden websites nog steeds kwetsbaar. Bij de nieuwste aanvallen maken aanvallers misbruik van het beveiligingslek om kwaadaardige code aan WordPress-sites toe te voegen die bezoekers naar malafide sites doorstuurt.

Reacties (5)
12-03-2024, 02:40 door Hyper
Wat is er gebeurd met de popup-blockers van de jaren '00?
12-03-2024, 09:35 door Anoniem
Door Hyper: Wat is er gebeurd met de popup-blockers van de jaren '00?
Dit zijn popup builders dus berichten die je wilt tonen als site owner zoals onderhouds melding, korting actie. Dit is geen blocker compleet andere functie.
12-03-2024, 12:06 door Anoniem
Mensen, die menen geen site-onderhoud te hoeven doen of zich veilig wanen achter de cloud.
12-03-2024, 14:19 door Anoniem
wp is echt niet een onderscheiding op webvlak een slecht design gaat niet op eens topdesign worden.
12-03-2024, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem: wp is echt niet een onderscheiding op webvlak een slecht design gaat niet op eens topdesign worden.
Je weet toch, dat de meeste problemen in de plugin's zitten en niet in WP.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.