image

Malafide wallet-app in Apple App Store steelt 110.000 euro aan crypto

maandag 11 maart 2024, 16:49 door Redactie, 4 reacties

Criminelen zijn erin geslaagd om via een malafide wallet app in de Apple App Store 110.000 euro aan crypto te stelen. Het is niet de eerste keer dat iOS-gebruikers via een malafide app worden bestolen. Drie jaar geleden verscheen er een malafide Trezor-app in de App Store waarmee 1,6 miljoen dollar werd buitgemaakt. De nieuwste fraude vond plaats via een app die zich voordoet als de Leather-bitcoinwallet.

Er is echter nog geen officiële versie van de Leather-bitcoinwallet beschikbaar voor iOS. In werkelijkheid is de 'Leather Wallet & Hiro Bitcoin' app een scam die de seed phrase van gebruikers probeert te ontfutselen, waarmee toegang tot hun crypto kan worden verkregen. Om gebruikers verder te misleiden zijn er allerlei neprecensies geplaatst waarin lovend over de app wordt gesproken.

Volgens crypto-expert George Burke konden criminelen zo 38.000 STX te stelen, wat omgerekend zo'n 110.000 euro is. Een slachtoffer claimt via X dat hij voor minstens 40.000 dollar is opgelicht. De officiële Leather-bitcoinwallet waarschuwt via X voor de scam. Onlangs liet ook wachtwoordmanager LastPass weten dat er een malafide 'LassPass' app in de Apple Store stond.

Reacties (4)
11-03-2024, 16:53 door Anoniem
En dan terwijl Apple alternatieve appstores zelf zo naarstig weert, lol!
11-03-2024, 18:04 door Anoniem
Kan er altijd tussendoor sluipen. Als er andere app stores toegelaten worden, is het hek helemaal van de dam.
12-03-2024, 12:06 door Anoniem
Door Anoniem: Kan er altijd tussendoor sluipen. Als er andere app stores toegelaten worden, is het hek helemaal van de dam.
Als men Apple mag geloven ja, ze zijn heer en meester in manipulatie.
Mensen krijgen weinig keuze, en het is ze alleen om de monopoliepositie te doen.
Als men nou een simpele waarschuwing inbouwt bij installatie van apps via derden zou de verantwoordelijkheid bij de gebruikers liggen, maar dat zijn net kleine kinderen die niet voor zichzelf kunnen zorgen, aldus Apple, althans, dat is hun drogreden.
Daarnaast zijn er zat zeer veilige alternatieve appstores/application repositories voor Android, deze zijn vaak veiliger dan de PlayStore.
Apple geeft niet om mensen en hun veiligheid, anders zouden ze geen kindslaven houden in China.
29-03-2024, 19:02 door Anoniem
AAAArrggg ik kom er net achter dat ik hier ingetrapt ben. Ik had voor 1000$ meegedaan aan de ICO. Dat is nu 12k. 25 dagen geleden alles weg. Ze hadden eerst een Block Stack wallet, toen werd het Hiro en toen Leather. Nu heeft Leather een banner op de site dat ze geen iOS app hebben maar die stond er kortgeleden nog niet. Heel jammer dit.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.