image

Apple laat ontwikkelaars iPhone-apps direct vanaf website aanbieden

dinsdag 12 maart 2024, 13:25 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-03-2024, 14:50

Apple gaat ontwikkelaars de optie geven om iPhone-apps direct vanaf hun eigen website aan te bieden, maar hier gelden wel strenge regels voor, waaronder dat men al een app heeft die meer dan een miljoen keer is geïnstalleerd. Door de Europese Digital Markets Act (DMA) moet Apple het aanbieden van apps buiten de App Store mogelijk maken, bijvoorbeeld via een alternatieve appstore. Vorige week kondigde Apple al aanpassingen aan voor het beleid rond 'appdistributie in de EU.

Vandaag laat het techbedrijf weten dat het ontwikkelaars die apps in de EU aanbieden 'meer flexibiliteit' gaat bieden, waaronder een nieuwe manier om apps direct vanaf de website van de ontwikkelaar te distribueren. Ook kunnen alternatieve appstores er nu voor kiezen om alleen apps van de ontwikkelaar van de alternatieve appstore aan te bieden. Tevens hoeven ontwikkelaars niet meer door Apple aangeboden templates voor promoties, kortingen en andere deals te gebruiken.

De grootste verandering is 'Web Distribution', waarmee ontwikkelaars zoals gezegd ook zonder appstore iOS-apps aan Europese iPhone-gebruikers kunnen aanbieden. Apple zal goedgekeurde ontwikkelaars toegang geven tot API's die de verspreiding van apps via een website mogelijk maken. M/p>

Daarnaast zal er nog deze lente een iOS-update verschijnen die Web Distribution op iPhones mogelijk maakt. IPhone-gebruikers die apps vanaf een website willen installeren moeten hiervoor wel de ontwikkelaar eerst toestemming geven, wat kan via de instellingen op hun telefoon. Daarnaast moeten ontwikkelaars zelf aan strenge eisen voldoen. Zo is Web Distribution alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die een app hebben die in het jaar daarvoor al minimaal een miljoen keer is geïnstalleerd. Tevens moet de ontwikkelaar al minimaal twee jaar een goede reputatie in het Apple Developer Program hebben.

Reacties (2)
13-03-2024, 07:48 door Anoniem
Blijkbaar zitten er weinig Apple-gebruikers op Security.NL!? Het anders distribueren van apps voor iOS brengt vast allemaal security-issues met zich mee. Maar misschien is het goed dat het allemaal wat meer "open" wordt.
13-03-2024, 11:47 door Anoniem
Apple onder vuur over eisen om iPhone-apps direct vanaf website aan te bieden
woensdag 13 maart 2024, 11:38 door Redactie

https://www.security.nl/posting/833701/Apple+onder+vuur+over+eisen+om+iPhone-apps+direct+vanaf+website

Ontwikkelaars komen alleen in aanmerking voor 'web distribution' als ze al een populaire app in de App Store hebben.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.