image

Spaans hooggerechtshof schort aangekondigde blokkade Telegram op

maandag 25 maart 2024, 13:05 door Redactie, 0 reacties

Het Spaanse hooggrechtshof heeft de vorige week aangekondigde blokkade van Telegram in Spanje opgeschort. Er is meer onderzoek naar de gevolgen nodig. Dat laat de Spaanse raad voor de rechtspraak vandaag weten. Vorige week oordeelde een Spaanse rechter dat internetproviders Telegram in het land moesten blokkeren. Aanleiding was de klacht van verschillende mediabedrijven dat Telegram zonder toestemming hun content verspreidde en zo inbreuk op hun intellectueel eigendom maakte.

Het plan was om het tijdelijke verbod vandaag in te laten gaan, maar is vooralsnog opgeschort. Het hof wil eerst via een rapport van de algemene informatiecommissaris duidelijk hebben wat voor gevolgen een blokkade voor gebruikers heeft. Volgens de Spaanse krant El Pais maken 8,5 miljoen Spanjaarden gebruik van de chatapp. Verschillende internetproviders laten de krant weten dat ze geen bevel hebben ontvangen om Telegram te blokkeren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.