image

Grootschalige systeemuitval hotelketen Omni veroorzaakt door cyberaanval

donderdag 4 april 2024, 09:44 door Redactie, 0 reacties

Grootschalige systeemuitval bij de Amerikaanse hotelketen Omni, waardoor kamersleutels niet meer werkten en gasten alleen via een papieren formulier konden inchecken, is veroorzaakt door een cyberaanval. Dat heeft de keten, die vijftig locaties in Canada en de Verenigde Staten telt, via de eigen website bekendgemaakt.

De aanval vond afgelopen vrijdag plaats en zorgde ervoor dat allerlei systemen niet beschikbaar waren. Gasten laten via Reddit weten hoe ze hun hotelkamers niet meer binnen kunnen en personeel berichtjes moeten sturen om hen binnen te laten. Ook de telefoons en wifi bij de hotels waren de afgelopen dagen offline.

Verder moesten klanten met contant geld betalen. De hotelketen laat weten dat het onderzoek naar het incident nog gaande is en daardoor nog niet kan zeggen of persoonsgegevens van gasten of medewerkers zijn gestolen. Om wat voor aanval het precies gaat is niet bekendgemaakt. Wel stelt Omni dat een aantal van de offline gehaalde systemen inmiddels zijn hersteld.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.