image

VS verplicht gezondheidsapps om datalekken voortaan te melden

maandag 29 april 2024, 10:47 door Redactie, 0 reacties

Gezondheidsapps en 'soortgelijke technologieën' die met een datalek te maken krijgen moeten dit verplicht aan gebruikers in de Verenigde Staten melden, alsmede aan de toezichthouder FTC en in sommige gevallen ook aan de media. De Federal Trade Commission (FTC) heeft aanpassingen aan de Health Breach Notification Rule (HBNR) doorgevoerd die dit verplicht stellen.

De HBNR geldt voor leveranciers van persoonlijke gezondheidsdossiers en 'gerelateerde entiteiten' die niet onder de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) vallen. De HIPAA verplicht bijvoorbeeld ziekenhuizen of andere zorginstellingen om datalekken te melden. In 2009 werd de HBNR ingevoerd om ook andere partijen die met beschermde gezondheidsgegevens werken en deze data lekken verplicht dit te laten rapporteren.

Na vijftien jaar is besloten om de regelgeving aan te passen en ook te laten gelden voor gezondheidsapps. "Het beschermen van gevoelige gezondheidsgegevens van consumenten is een belangrijke prioriteit van de FTC", zegt Samuel Levine van de toezichthouder. "Met het toenemend gebruik van gezondheidsapps en verbonden apparaten, zorgt de bijgewerkte HBNR ervoor dat het meekomt met veranderingen in de gezondheidsmarktplaats." De nieuwe regelgeving gaat over zestig dagen in.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.