image

Amerikaanse stad schakelt netwerken uit wegens ransomware-aanval

maandag 6 mei 2024, 14:57 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 06-05-2024, 15:20

De Amerikaanse stad Wichita heeft wegens een ransomware-aanval meerdere systemen en netwerken uitgeschakeld, om zo verdere verspreiding te voorkomen. Daardoor zijn echter meerdere online diensten niet meer bereikbaar, wat inhoudt dat inwoners onder andere geen betalingen aan de stad kunnen doen, bijvoorbeeld voor de waterbelasting.

De stad onderzoekt nog of erbij de aanval ook gegevens zijn gestolen. Inmiddels wordt met externe experts gekeken hoe getroffen systemen zijn te herstellen, maar de stad kan niet zeggen wanneer de hersteloperatie is afgerond. Wichita telt bijna vierhonderdduizend inwoners. Hoe de aanval mogelijk was is niet bekendgemaakt, alsmede de naam van de verantwoordelijke ransomwaregroep.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.