image

Kabinet komt binnenkort met nieuwe maatregelen voor aanpak 'desinformatie'

maandag 13 mei 2024, 17:23 door Redactie, 44 reacties

Het kabinet kondigt binnenkort nieuwe maatregelen aan voor de aanpak van 'desinformatie'. Dat heeft demissionair minister De Jonge van Binnenlandse Zaken vandaag aangekondigd. "De weerbaarheid van burgers tegen desinformatie moet hoog blijven, zeker gezien nieuwe technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de opkomst van generatieve AI. Daarom gaan wij nieuwe maatregelen aankondigen om onze aanpak tegen desinformatie te verstevigen", aldus de bewindsman (pdf). Wat de maatregelen precies inhouden is niet bekendgemaakt.

"Gezien de nieuwe verschillende technologische ontwikkelingen (zoals generatieve AI) en maatschappelijke veranderingen (zoals een stijging in extremistische handelingen mede veroorzaakt door complottheorieën) ziet het kabinet dat er meer concrete acties moeten komen tegen de creatie en verspreiding van desinformatie", laat De Jonge verder weten.

De minister reageerde op Kamervragen van GroenLinksPvdA en de PvdD over de aanpak van desinformatie. De partijen hadden ook gevraagd of er geen onafhankelijke autoriteit kan komen om online complottheorieën te monitoren. "Om complottheorieën online te ontdekken zou een onafhankelijke autoriteit de online omgeving moeten monitoren. Zo’n algehele monitoringsmogelijkheid verhoudt zich niet goed tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer", reageert De Jonge.

De bewindsman stelt dat een dergelijke monitoring ook een 'chilling effect' heeft op de vrijheid van meningsuiting. "Deze inbreuken op onze grondrechten zijn alleen toegestaan als deze voldoen aan de eisen van noodzakelijkheid, proportionaliteit en subsidiariteit. Daarbij speelt een rol dat er niet altijd kwade intenties achter de verspreiding van complottheorieën zitten, maar ook zorgen en vragen van burgers." Wel ziet het kabinet volgens de minister een rol voor zichzelf om de weerbaarheid van burgers tegen 'onjuiste narratieven' te versterken.

Reacties (44)
13-05-2024, 17:38 door Anoniem
Aanpak “desinformatie”. Dat kennen ze in Rusland en China ook. Maar wat is desinformatie? Feitelijke leugens of informatie over feiten die niet goed uitkomt?
13-05-2024, 17:43 door Anoniem
Dit hele verhaal is in zwang geraakt ten tijde van het corona verhaal. Gek genoeg blijkt nu dat de meeste desinformatie vanuit de overheid zelf kwam. Gebaseerd op leugens van fabrikanten, gebaseerd op paniek en foutieve aannames bij hun 'denktank'. Alle wappies waren gek maar nu, 4 jaar later komt langzamerhand de waarheid boven tafel. De vaccins blijken WEL schadelijk, de overheid blijkt WEL mensen doelbewust en ten onrechte de mond te hebben gesnoerd.

Dus beste lezer, wat is nu precies desinformatie? Als ik de Nederlandse overheid moet geloven is dat alles dat niet strookt met wat hun vinden, of dat nu de waarheid is of niet. Censuur, dictatuur, onderdrukking? Ik noem maar wat steekwoorden maar deze overheid en dit land heeft niks meer weg van een democratische samenleving.

Hoe zong Harrie Jekkers met Het Klein Orkest dat ook alweer zo duidend ... "Ja je mag demonstreren maar met je rug tegen de muur, en alleen als je geld hebt, is de vrijheid niet duur".
13-05-2024, 17:57 door Anoniem
De grootste verspreiders van desinformatie willen desinformatie nu 'beter' bestrijden... Patriarchisch gezwets is al sinds de covid gaande. Niks veranderd tenzij er oorlog moet worden gepromoot deze keer...?

Tussen de regels: Raadzaam te kijken naar e2ee-communicatiemiddelen icm maatregelen tegen overheidscensuur als je dat nog niet hebt gedaan.
13-05-2024, 18:46 door Anoniem
Goed plan. Ik ben nu al nieuwsgierig welke parlamentariers ze eindelijk eens gaan ontslaan, want dat kan iedereen zomaar worden. Waarna ze meestal proportioneel bij een bank kunnen komen werken. Of bij Uber of de NAVO.
13-05-2024, 18:53 door Anoniem
Aiaiaiai... De kamer bepaald wat "waar" is en wat niet, dit schept een bijzonder gevaarlijk precedent.
Orwell's, ministry of truth in werkelijkheid.
Alsof men een bom gooit in vrije spraak en meningsuiting.
De overheid is gif.
13-05-2024, 18:56 door Anoniem
Nu hoef ik niet meer voor mezelf te denken, heel handig!
Brother overheid doet dat nu voor ons.
Nu terug naar Netflix op de luie bank met een zak chips, de bovenkamer kan uit.
De "gevaarlijke" zelfdenker kan straks geen kant meer op.
13-05-2024, 18:56 door Anoniem
Wat snapt Hugo niet aan het woord 'demissionair ?
Of valt Wikipedia soms ook onder desinformatie?
"Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Demissionair
13-05-2024, 18:58 door Anoniem
De Jonge, Hugo de Jonge? Doe van "we kennen uw postcode en weten waar u woont" de Jonge?
Lol, wat een grapjas.
13-05-2024, 18:59 door Anoniem
Zelfs de Rijksoverheid is duidelijk over het demissionair zijn: "Er worden alleen lopende zaken afgehandeld."
https://www.rijksoverheid.nl/regering/over-de-regering/kabinetsformatie
13-05-2024, 19:03 door Anoniem
De enige zorgen en misinformatie komt van de overheid met haar voordurende dreigwaarschuwingen over terroristen, kindermisbruikers, en dat allemaal voor onze "veiligheid"...
Misschien de overheid bannen voor misinformatie?
Aan de schandpaal misschien?
Of de Guillotine?
Als we onze paardenkleppen opzetten en niet snel door de roze bril van de overheid gaan kijken worden we straks overrompeld door bommenleggers, kinderlokkers en vieze sokken.
Snel de kop eraf met die vrijheid van denken van ons.
Goed gedaan Hugo, nu weet de rest van het kabinet gelijk met wie ze vooral niet in zee moeten gaan, lol.
13-05-2024, 19:12 door Anoniem
Ze kunnen ook gewoon het ministerie van waarheid introduceren...

Geschiedenis herhaalt zich weer.
13-05-2024, 19:13 door Anoniem
Religie is ook gebaseerd op desinformate. Wat denkt het kabinet daar aan te gaan doen?
13-05-2024, 19:15 door Anoniem
Als het aan Hugootje ligt kan ik straks niet meer klagen over privacyschending van achterdeurtjes in chatsoftwate op security.nl, het was mijn favoriete aangelegenheid... )-:
Immers, de overheid bepaalt wat "waar" is en wat niet.
Ze zouden eigenlijk ook de vrijheid van het geloof onderuit moeten gooien, immers, de man in de wolk is een hoopje onzin.
Onzin is juist wat ons tot mens maakt, en geen gewetensloze volger.
Het maakt het land zo spannend en speels.
Als het aan de iverheid ligt gaan de grindrechten eraan, en doet iedereen exact wat er gezegd word, want anders...
-Kan men uw salaris onderuit gooien met de gecentraliseerde munt.
-Uw mond snoeren via achterdeurtjes in apps.
-U nergens meer toelaten via een bokkade van uw centrale digitale EU identiteit.
-Iemand het stilzwijgen opleggen en iedereen vertellen dat de moord nepnieuws was.
De overheid en de EU halen teveel macht naar zich toe, het wordt tijd dat deze misbruiksituatie naar het volk stopt.
13-05-2024, 19:21 door Anoniem
"Ze moeten ons beschermen tegen onze vrije meningsuiting"
Oeps! Mag ik dit nog zeggen? Of krijg ik nu een fikse boete?
Ik moet wel op mijn tenen gaan lopen nu.
Het heeft wel tot gevolg dat men geconditioneert word...
Oh nee! Nu krijg ik een boete.... Ik zal het nooit meer doen, ik zal voortaab beter oo mijn woorden letten, de woorden die de overheid heeft goedgekeurd!!!
13-05-2024, 19:22 door Anoniem
Laat ik helpen met een definitie van 'desinformatie'. Desinformatie is alles wat de politiek niet snapt, alles waar de politiek het mee oneens is en de waarheid die de overheid onwelgevallig is.

Zo mag het wat mij betreft in het wetboek van strafrecht.
13-05-2024, 19:29 door Anoniem
Het Ministerie van Waarheid in de maak.
Waarheid is Leugen en Leugen wordt Waarheid (genoemd).

De individuele mens kan zich hier even zo tegen verdedigen
als een stuk vee tegen de wil van de boer.
13-05-2024, 19:38 door Anoniem
Indien een "misleiding" tot haatzaaierij, zwartmakerij en geweld leiden zijn daar al wetten voor, deze Owelliaanse wet hebben we niet nodig, het kan alleen maar leiden tot tranen.
13-05-2024, 19:39 door Anoniem
Sorry, maar ik vertouw de overheid voor millimeter. Vooral als die aangeeft dat het voor onze bestwil is.

Een mooi gebaar zou zijn, om eerst de huidige staatscensuur te beëindigen.
13-05-2024, 21:01 door Anoniem
Het kabinet kondigt binnenkort nieuwe maatregelen aan voor de aanpak van 'desinformatie'. Dat heeft demissionair minister De Jonge van Binnenlandse Zaken vandaag aangekondigd. "De weerbaarheid van burgers tegen desinformatie moet hoog blijven, zeker gezien nieuwe technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de opkomst van generatieve AI. Daarom gaan wij nieuwe maatregelen aankondigen om onze aanpak tegen desinformatie te verstevigen", aldus de bewindsman (pdf). Wat de maatregelen precies inhouden is niet bekendgemaakt.

Dit is een gotspe.

De grote desinformatieverschaffer kondigt maatregelen aan om desinformatie tegen te gaan... Het eerste wat hij dan zou moeten doen, is ons informeren dat hij niet onmiddellijk gaat aftreden, en dat dan meteen daarna toch wèl doen.

"Gezien de nieuwe verschillende technologische ontwikkelingen (zoals generatieve AI) en maatschappelijke veranderingen (zoals een stijging in extremistische handelingen mede veroorzaakt door complottheorieën) ziet het kabinet dat er meer concrete acties moeten komen tegen de creatie en verspreiding van desinformatie", laat De Jonge verder weten.

Als er iemand verantwoordelijk is voor het ontstaan van complottheorieën, dan is het De Jonge zelf met zijn onvolledige, misleidende en tendentieuze "informatie" tijdens de coronacrisis. Hij gedroeg zich toen zelf behoorlijk extremistisch met zijn haatzaaiende en grondrechten ondermijnende opmerkingen ten aanzien van niet-gevaccineerden.

De minister reageerde op Kamervragen van GroenLinksPvdA en de PvdD over de aanpak van desinformatie. De partijen hadden ook gevraagd of er geen onafhankelijke autoriteit kan komen om online complottheorieën te monitoren. "Om complottheorieën online te ontdekken zou een onafhankelijke autoriteit de online omgeving moeten monitoren. Zo’n algehele monitoringsmogelijkheid verhoudt zich niet goed tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer", reageert De Jonge.

Dat laatste klopt. Dat heet "een surveillancestaat". Daar komt bij dat een "onafhankelijke" autoriteit in de Nederlandse bestuurlijke verhoudingen vooral een ondemocratische autoriteit betekent die niet meer effectief ter verantwoording kan worden geroepen, maar die ondertussen wel heel gehoorzaam doet wat de regering of andere "powers that be" willen. Oh... dit is vast een complottheorie van mij... Laten we het een hypothese noemen. Brandt gerust los, gij allen!

Als de regering iets bijvoorbeeld niet wil onderzoeken of evalueren, dan gaat een "onafhankelijke autoriteit" dat ook niet doen. Zo gaat dat in Nederland.

Van PvdA/GL wist ik al enige tijd dat ze voorstanders van censuur zijn. Maar de PvdD? Zucht. Ik heb meermalen op ze gestemd. De laatste keer om hun eigen geluid te behouden voor de Tweede Kamer en om ze niet te laten ondergaan in het electorale geweld van de "strategische stemmers". Maar wat doen ze nu? Ze spreken met dezelfde stem als PvdA/GL. Oké, laat dan maar...
14-05-2024, 01:23 door Anoniem
Laten we beginnen met Hugo, en een grote pleister op de mond. X-:}
Morgen wordt hij vast met argusogen aangekeken op zijn werk, haha!
Geen zinnig mens wil dit immers toch?
14-05-2024, 01:29 door Anoniem
De staat -een complot- escaleert naar extremistische handelingen met als doel de weerbaarheid van burgers tegen haar desinformatie te vernietigen....
14-05-2024, 06:26 door Anoniem
Ik zou meer geld uitgeven aan goed opgeleide leerkrachten voor het onderwijs. Achteraf proberen mensen verkeerde informatie te onthouden of weerspreken, omdat mensen niet zelf hebben leren denken is symptoombestrijding en het paard achter de wagen spannen. Het zou daarbij enorm helpen als de overheidscultuur schuift van de eigen positie weer op 1 (zoals met Groningen, toeslagen, etc.) naar een meer sociale en betrouwbare overheid die mensen met een Nederlands paspoort (is inclusief) echt nodig hebben. Want de overheid heeft deze mensen ook nodig.
14-05-2024, 08:42 door Anoniem
Looks like you've had a bit too much to think!

Definieer wat desinformatie precies is.
14-05-2024, 08:47 door Anoniem
Het vreemde is dat de meeste complottheorieën al waarheid zijn geworden. Het woord complottheorie bestond trouwens voor de moord op JFK niet.
14-05-2024, 08:56 door Anoniem
Desinformatie is alleen een voorbehouden recht aan regeringsleiders, poliitici, ambtenaren en andere mensen in dienst van de overheid.
14-05-2024, 08:59 door Johneeltje
'desinformatie' het staat er echt, terwijl er vanuit het kabinet zelf 'desinformatie' verspreid wordt, toch?
14-05-2024, 09:04 door Anoniem
Dit is helemaal niet zorgwekkend hoor. Allemaal doorlopen graag, nothing to see here!
14-05-2024, 10:50 door Anoniem
in andere woorden:

Ze gaan censureren en polariseren !
14-05-2024, 10:53 door Anoniem
haha, straks minister de jonge als minister of thruth..
14-05-2024, 10:57 door Anoniem
Alsof Big tech nog niet genoeg censureerd. Zoekresultaten die jaren geleden naar voren kwamen omdat je op specifieke termen zocht worden nu weggemoffeld achter reclame, factcheckers of anti "haatzaaierij" websites...

Dus laten we er nog een overheid bij halen die de resterende onwelgevallige meningen en feiten er nog bij censureerd.
14-05-2024, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Looks like you've had a bit too much to think!

Definieer wat desinformatie precies is.

Alstublieft: https://nl.wiktionary.org/wiki/desinformatie
14-05-2024, 12:12 door Anoniem
Door Anoniem: Wat snapt Hugo niet aan het woord 'demissionair ?
Of valt Wikipedia soms ook onder desinformatie?
"Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Demissionair
Ik geloof niet dat het onderwerp voorkomt in de lijst met controversiële onderwerpen van 12 september 2023:
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2023Z15114&did=2023D36646
De Tweede Kamer kan die lijst trouwens achteraf wijzigen, er kunnen onderwerpen van worden verwijderd en nieuwe onderwerpen worden toegevoegd. Kennelijk vindt de huidige Tweede Kamer dit onderwerp niet zo controversieel dat het geblokkeerd moet worden.

Het is trouwens altijd handig om meer dan alleen het begin van een artikel te lezen. Achterin het artikel waar je naar verwijst (en zo link je ernaar: https://nl.wikipedia.org/wiki/Demissionair) staat dit:
Zuiver juridisch is een demissionair kabinet volledig bevoegd: het kan wetsvoorstellen indienen, besluiten nemen, Nederland in het buitenland vertegenwoordigen. Wel is er een algemeen idee dat zo'n kabinet zich moet beperken tot spoedeisende zaken en onderwerpen die politiek niet controversieel zijn. Controversiële onderwerpen, zo is het idee, moet het kabinet maar overlaten aan een volgend kabinet dat weer het vertrouwen heeft van de Tweede Kamer: "Je moet niet over je graf heen willen regeren". Het is omstreden of dit idee nu berust op gewoonterecht, of dat het alleen gaat om politiek fatsoen. Bovendien is vaak onduidelijk wanneer iets controversieel is.
Het is dus een stuk minder duidelijk hoe het zit dan het op het eerste gezicht lijkt. En misschien is dat nou ook weer niet zo'n enorm probleem, simpelweg omdat de Tweede Kamer niet buitenspel is gezet en iedere partij die het niet eens is met de behandeling van een onderwerp daar stennis over kan schoppen en kan kijken of dat een Kamermeerderheid oplevert.
14-05-2024, 12:51 door Anoniem
Als men het volk niet censureert, obfusceert men het volk wel, daar zijn ze nu al mee bezig, het is een vorm van onderdrukken door ze te overspoelen met onzindetails opdat belangrijke details niet gehoort worden.
14-05-2024, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Looks like you've had a bit too much to think!

Definieer wat desinformatie precies is.

Alstublieft: https://nl.wiktionary.org/wiki/desinformatie
Wie maakt uit wat desinformatie is ?
14-05-2024, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Looks like you've had a bit too much to think!

Definieer wat desinformatie precies is.

Alstublieft: https://nl.wiktionary.org/wiki/desinformatie
Wie maakt uit wat desinformatie is ?
Hugo de Jonge! Althas, als het aan hem ligt, de koning der waarheid zal ons allen lot bepalen... Ugh...
14-05-2024, 15:33 door Anoniem
"De minister reageerde op Kamervragen van GroenLinksPvdA en de PvdD over de aanpak van desinformatie. De partijen hadden ook gevraagd of er geen onafhankelijke autoriteit kan komen om online complottheorieën te monitoren. "Om complottheorieën online te ontdekken zou een onafhankelijke autoriteit de online omgeving moeten monitoren. Zo’n algehele monitoringsmogelijkheid verhoudt zich niet goed tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer", reageert De Jonge.

De bewindsman stelt dat een dergelijke monitoring ook een 'chilling effect' heeft op de vrijheid van meningsuiting. "Deze inbreuken op onze grondrechten zijn alleen toegestaan als deze voldoen aan de eisen van noodzakelijkheid, proportionaliteit en subsidiariteit."

onderstaande is dus desinformatie volgens de Jonge? Of is dat een complot theorie ;-%

https://www.security.nl/posting/841416/Terrorismeco%C3%B6rdinator+NCTV+gaat+straks+weer+internet+monitoren
14-05-2024, 18:43 door Anoniem
Gebaseerd op ervaringen met de censuur, "fact checkers", "experts", en gekleurde en eenzijdige berichtgeving van social media, Big Tech, Big Pharma, MSN en overheden en hun instituties, is meer dan aannemelijk dat "disinformatie" in feite ongewenste feiten en/of vragen. Ook gezien wat ze er allemaal door willen drukken: DSA, CSS, e-Id, en noem maar op. Zoals het meten met twee maten, en miljarden blijven storten in bodemloze putten terwijl het voor steeds meer mensen moelijker wordt om het hoofd boven water te houden, naast falende misdaadbestrijding.

Dan kun je wel wat "sturing" gebruiken om het allemaal wat rooskleuriger over te laten komen.
15-05-2024, 08:19 door Bitje-scheef
Ben niet zo pro-overheid maar sommige reacties hier zeggen genoeg. Het spelletje is ook bekend is het geen "dit is censuur" dan is het "de vrijheid van meningsuiting" of wel "complottheorie", laten we niet vergeten of de "behoorlijke incompetentie" van welk overheidsorgaan dan ook.

Ik kan dan ook gewoon aannemen dat (zelfs narcistisch) afzeiken of verkondigen van woke gedachten (het wel bekende afvoerputje) op dit forum bijdraagt aan de geestelijke afkoeling van de interne storm van menigeen die hier rondhangt (meestal anoniem).

Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen.
Soms is het ook bedoeld als een grap, maar dit snapt niet iedereen. Geloof me dit is redelijk IQ onafhankelijk.
Ook behoorlijk slimme mensen nemen van alles aan van collega's, kennissen of familieleden.

Maar goed na deze mededeling (sanity check), zou ik zeggen ga verder onder deze post.
15-05-2024, 09:26 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Ben niet zo pro-overheid maar sommige reacties hier zeggen genoeg. Het spelletje is ook bekend is het geen "dit is censuur" dan is het "de vrijheid van meningsuiting" of wel "complottheorie", laten we niet vergeten of de "behoorlijke incompetentie" van welk overheidsorgaan dan ook.

Ik kan dan ook gewoon aannemen dat (zelfs narcistisch) afzeiken of verkondigen van woke gedachten (het wel bekende afvoerputje) op dit forum bijdraagt aan de geestelijke afkoeling van de interne storm van menigeen die hier rondhangt (meestal anoniem).

Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen.
Soms is het ook bedoeld als een grap, maar dit snapt niet iedereen. Geloof me dit is redelijk IQ onafhankelijk.
Ook behoorlijk slimme mensen nemen van alles aan van collega's, kennissen of familieleden.

Maar goed na deze mededeling (sanity check), zou ik zeggen ga verder onder deze post.
Ik denk liever voor mezelf dan de overheid dat voor me doet, en u doet wat u doet, dat is prima toch?
Gelukkig heeft u ook de vrijheid van meningsuiting om uw kritiek te uiten, dat is een goed recht, ook discussies zoals deze blijven mogelijk zonder censuur.
Ik stem liever tégen de mond snoeren dan vóór, lol.
15-05-2024, 09:29 door Anoniem
1984
15-05-2024, 09:40 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Ben niet zo pro-overheid maar sommige reacties hier zeggen genoeg. Het spelletje is ook bekend is het geen "dit is censuur" dan is het "de vrijheid van meningsuiting" of wel "complottheorie", laten we niet vergeten of de "behoorlijke incompetentie" van welk overheidsorgaan dan ook.
Hoezo vind je de reacties hier "een spelletje"? Denk je dat die reacties niet gemeend zijn? Waarom denk je dat?

Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen.
Soms is het ook bedoeld als een grap, maar dit snapt niet iedereen. Geloof me dit is redelijk IQ onafhankelijk.
Ook behoorlijk slimme mensen nemen van alles aan van collega's, kennissen of familieleden.
Wat is volgens jou "verkeerde" beïnvloeding?
Hoe denk jij over de manier waarop H. de Jonge als minister van Volksgezondheid tijdens de coronacrisis zaken "beïnvloedde"? Vond jij dat "correcte" beïnvloeding, en zo ja, waarom?
Vind jij De Jonge de juiste persoon om nu namens de demissionaire regering over het tegengaan van "desinformatie" te spreken? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
Wat vind jij zelf van het risico dat er onder het mom van het tegengaan van "desinformatie" censuur wordt gepleegd, zoals bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis gebeurde? Vind jij dat risico verwaarloosbaar?

Maar goed na deze mededeling (sanity check), zou ik zeggen ga verder onder deze post.
Je suggereert hiermee dat de reacties voorafgaand aan die van jou niet "sane" zouden zijn. Kun je aangeven waarom je dat denkt?
15-05-2024, 10:09 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Ben niet zo pro-overheid maar sommige reacties hier zeggen genoeg. Het spelletje is ook bekend is het geen "dit is censuur" dan is het "de vrijheid van meningsuiting" of wel "complottheorie", laten we niet vergeten of de "behoorlijke incompetentie" van welk overheidsorgaan dan ook.

Ik kan dan ook gewoon aannemen dat (zelfs narcistisch) afzeiken of verkondigen van woke gedachten (het wel bekende afvoerputje) op dit forum bijdraagt aan de geestelijke afkoeling van de interne storm van menigeen die hier rondhangt (meestal anoniem).

Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen.
Soms is het ook bedoeld als een grap, maar dit snapt niet iedereen. Geloof me dit is redelijk IQ onafhankelijk.
Ook behoorlijk slimme mensen nemen van alles aan van collega's, kennissen of familieleden.

Maar goed na deze mededeling (sanity check), zou ik zeggen ga verder onder deze post.

No offence, maar het zijn een hoop aannames van uzelf.
U suggereert dat we een soort kwade intenties hebben om onze vrijheid te beschermen, waarom zouden we dat doen?
We geven oprecht en met veel passie om onze grondrechten en willen onze democratie beschermen, wat daar zo slecht aan is zie ik niet.
Wat hebben woke gedachten hiermee met dit onderwerp maken? Dan zouden ook alle geallieerde soldaten woke gedachten hebben gehad toen ze voor onze vrijheid vochten.
Het was juist een dictatuur die ons de mond wou snoeren.
En wat is er mis met anoniem zijn, sinds wanneer is dat van het kwade?
En u zegt zelf; "Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen."
En dat is nou precies hetgeen dat mensen hier willen voorkomen.
En wat is er verkeerd aan iets aan te nemen, sinds wanneer hebben we brother overheid nodig om te bepalen wat we wel en niet mogen denken?
Als u in de "perfecte" maatschappij wilt leven kunt u een kijkje nemen in China, daar lopen mensen perfect op de stippellijntjes die de overheid voor ze heeft uitgeplant, hun leven is niet de hunne, maar volledig gereguleert.
Is uw reactie inderdaad een grap of is het iets dat u echt serieus meent?
En ja, mensen gaan verder onder uw post, want als u zo'n trol-reactie schrijft schrijft zoals deze kan men dat ook wel verwachten, lol, in principe bent u diegene die dat zelf heeft veroorzaakt en dat wist u ongetwijfelt ook wel, niet dat dat erg is, het maakt mensen alleen maar bewuster van de gevaren van manipulatie.
15-05-2024, 11:30 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Ben niet zo pro-overheid maar sommige reacties hier zeggen genoeg. Het spelletje is ook bekend is het geen "dit is censuur" dan is het "de vrijheid van meningsuiting" of wel "complottheorie", laten we niet vergeten of de "behoorlijke incompetentie" van welk overheidsorgaan dan ook.

Ik kan dan ook gewoon aannemen dat (zelfs narcistisch) afzeiken of verkondigen van woke gedachten (het wel bekende afvoerputje) op dit forum bijdraagt aan de geestelijke afkoeling van de interne storm van menigeen die hier rondhangt (meestal anoniem).

Verkeerde beïnvloeding is schadelijker dan men denkt en kruipt ook heel geduldig (soms stapje voor stapje) naar binnen.
Soms is het ook bedoeld als een grap, maar dit snapt niet iedereen. Geloof me dit is redelijk IQ onafhankelijk.
Ook behoorlijk slimme mensen nemen van alles aan van collega's, kennissen of familieleden.

Maar goed na deze mededeling (sanity check), zou ik zeggen ga verder onder deze post.

Mensen zijn juist bezorgd om misbruik vanuit de overheid via deze wetten, daarnaast is het een ernstige inbreuk op de grondrechten zoals vrije spraak als men het gedachtengoed voor een ander gaat bepalen.
Deze wet moedigd misbruik aan, en we leven niet in een perfecte wereld waar ieder mens zich perfect aan deze wetten houd, er zijn zat politici die hier gretig misbruik van zouden willen maken, de geschiedenisboeken staan er vol mee hoe zulke wetten de fout in gingen, zelfs Orwell heeft er een boek over geschreven. (1984)
Als ik "verkeerde" gedachten wil hebben is dat mijn goed recht, en voor het uitvoeren van deze plannen rest zijn er al wetten in plaats waaronder smaad, laster en andere misdaadbestrijding.
Daarnaast bent u zelf ook anoniem, tenzij uw e-naam uw echte naam is? Blijkbaar vond u die anonimiteit zelf ook een goed idee.
15-05-2024, 11:59 door Anoniem
Door Anoniem:En ja, mensen gaan verder onder uw post, want als u zo'n trol-reactie schrijft schrijft zoals deze kan men dat ook wel verwachten, lol, in principe bent u diegene die dat zelf heeft veroorzaakt en dat wist u ongetwijfelt ook wel, niet dat dat erg is, het maakt mensen alleen maar bewuster van de gevaren van manipulatie.

Precies! Het hebben van oogkleppen via zo'n wet is juist niet goed omdat mensen er dan ook niet van kunnen leren.
De wereld is zoals ze is, we kunnen er ook gewoon mee leren omgaan, we zijn geen kleine kinderen die bescherming nodig hebben tegen "misspraak" aangezien we anderen ook kunnen informeren waarom hetgeen dat mensen zeggen foutief is, zoiets heet een debat.
Men altijd een debat kunnen aangaan, die optie wordt ons dan ook afgenomen via zo'n oogklep-wet. (Of de roze bril van de overheid die ons gedwongen op de kop wordt gezet)
Het is goed om informatie te vergaren van beide kanten en dan zelf onze beslissing kunnen nemen van wat waar is en wat niet.
Stel je eens voor dat ons deze vrijheid wordt afgenomen, dan bepaald een centrale entiteit de waarheid, of dat nou waar is of niet, het is zeer ongezond voor een samenleving.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.