image

Brits veilinghuis Christie's al dagen offline wegens cyberaanval

dinsdag 14 mei 2024, 11:24 door Redactie, 0 reacties

Het Britse veilinghuis Christie's is al dagen offline wegens een cyberaanval, waardoor bezoekers van de website naar een tijdelijke site worden doorgestuurd en één veiling met een dag is uitgesteld. In een verklaring stelt Christie's dat verschillende systemen, waaronder de website van het veilinghuis, door een 'technology security issue' zijn getroffen. Details over het beveiligingsprobleem zijn niet gegeven.

Twee medewerkers laten tegenover The New York Times weten dat de paniek is toegeslagen en de top van het veilinghuis niets zegt over het incident. Zo krijgen medewerkers niet te horen of de aanvallers vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt, aldus de twee werknemers die anoniem willen blijven. Wanneer systemen weer zijn hersteld is onbekend. Op de tijdelijke website maakt Christie's excuses dat de volledige site offline is.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.