image

Bits of Freedom bezorgd over Dick Schoof als premierskandidaat

woensdag 29 mei 2024, 10:50 door Redactie, 23 reacties

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom maakt zich zorgen over de gisteren aangekondigde premierskandidaat Dick Schoof. Aanleiding zijn uitlatingen van Schoof over end-to-end encryptie en privacy, illegale surveillance die plaatsvond toen hij het bewind bij de NCTV voerde, illegale infiltratie in moskeeën en zijn steun voor de omstreden 'sleepnet'.

"We maken ons zorgen. Over de rechtsbescherming van burgers en over de rechtsstaat", laat Evelyn Austin weten, directeur van Bits of Freedom. Ze wijst onder andere naar illegale surveillance van burgers op social media door de NCTV. "Vanachter nepaccounts en een apart opgetuigd, 'vuil' IT-systeem dat niet naar de overheid te herleiden was. Binnen het NCTV bestond er geen twijfel over dat de praktijk illegaal was: de wet werd willens en wetens overtreden."

Austin noemt ook een uitspraak die Schoof in 2016 over encryptie deed. "Het feit dat we door encryptie helemaal niet meer bij WhatsApp-berichten kunnen, is ongewenst. In jouw en mijn berichten zijn de diensten niet geïnteresseerd. Als terroristen via dit soort versleutelde netwerken communiceren, willen we dat wel graag breken."

Schoof sprak zich afgelopen maart nog tegenover De Groene Amsterdammer uit over privacy en de rechtsstaat. "De grondwet wordt met enige regelmaat gewijzigd. Artikel 1 is onlangs aangepast, zodat hij ook geldt voor de lhbtq-gemeenschap. Er zijn allerlei ontwikkelingen in en buiten onze samenleving waar we ons aan moeten aanpassen. Neem de balans tussen vrijheid en privacy. Die is niet in beton gegoten." Ook merkte hij op dat er tegenwoordig rond terrorismewetgeving anders wordt aangekeken tegen privacy en vrijheid dan twintig jaar geleden.

Austin laat afsluitend weten dat zowel de criminele onderwereld en buitenlandse machten als onze eigen overheid een bedreiging voor de rechtsstaat vormen. "Door teveel macht naar zich toe te trekken, de tegenmacht te beknotten, en stelselmatig de wet te overtreden. Want wie zich niet laat limiteren door de wet, kan zich er ook niet door laten legitimeren. We hopen dat Dick Schoof zich als premier inzet voor de rechten en veiligheid van alle burgers. En dat hij geleerd heeft van het verleden."

Reacties (23)
29-05-2024, 11:10 door Anoniem
Ach het maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
29-05-2024, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ach het maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Je bent hier opeen security en privacy site dus wat kun je dan voor reacties verwachten als iemand met die
achtergrond premierkandidaat wordt. Ik vraag af of er geen betere kandidaten zijn, of zijn we al zo laag gezakt.
29-05-2024, 12:06 door Anoniem
Dit is inderdaad heel slecht nieuws. Deze man snapt niet dat privacy een veel groter goed is dan die paar criminelen het leven zuur maken.

In Rusland zie je hetzelfde gebeuren: iets met een inlichtingendienst en nu de baas van de toko...
29-05-2024, 12:06 door Anoniem
Nu moet er gewoon naar de signalen van de burger worden geluisterd,wat wij willen hier in Nl,niet dat een nieuw kabinet maar lukraak aan wetten maakt en doorvoert wat zij alleen maar willen. Wij in Nederland willen bijvoorbeeld niet dat er steeds maar winkelprijzen etc en accijnzen op brandstof toch nog stijgen en stijgen wanneer stagneren de prijzen voor een aantal jaren nou eens?.. Ook de zorgpremie kan een stuk lager bijvoorbeeld het migratie beleid moet wel goed worden aangepast en verscherpt. Of daar een nieuw kabinet verandering in aanbrengen is de vraag. Ze kunnen jaren voor een groot deel toch niet waarmaken wat er beloofd is naar de burger.
29-05-2024, 12:12 door Anoniem
Plasterk zei eerder deze week sorry voor zijn opmerking over het gebruik van de dienstauto, maar zweeg over de patentenkwestie. Terwijl die een rol speelde in de vertraging van de voordracht van Plasterk als nieuwe premier. Vooral de partij NSC van Pieter Omtzigt benadrukte bij herhaling dat het van groot belang is dat er bij een toekomstige premier geen twijfels bestaan over diens integriteit.


In 2024 bleek uit interne documenten opgevraagd door NRC dat Schoof sinds 2014 de NCTV burgers heeft laten volgen met online nepaccounts, terwijl juristen hem meermaals waarschuwden dat dit juridisch waarschijnlijk niet toegestaan was. Het ging hierbij om onder meer "politieke campagneleiders, religieuze leiders, linkse en rechtse activisten".

Blijkbaar is er bij illegaal afluisteren van onder andere politieke campagneleiders geen twijfel over diens integriteit.
Er gaat al een meme rond dat Dick Schoof de enige politieke leider is die wel naar heel nederland luistert (gezien de sleepwet)

Volgens VVD-leider Dilan Yesilgöz kan het juist een "enorme pre" zijn dat Schoof geen politieke ervaring met de Kamer heeft. "Het is een complexe situatie waarin je vooral moet zorgen dat iedereen op één lijn komt."

Als je genoeg kompromat hebt op iedereen dan gaan ze wel op één lijn komen inderdaad.
29-05-2024, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: Nu moet er gewoon naar de signalen van de burger worden geluisterd
Dat doet Dick Schoof als geen ander! Zo zelfs dat er hier mensen zijn die hem dat verwijten.
29-05-2024, 12:29 door Anoniem
Evelyn Austin:
Wie zich niet laat limiteren door de wet, kan zich er ook niet door laten legitimeren.
Fraai uitgedrukt :-)
29-05-2024, 13:48 door Anoniem
die opmerking over de grondwet vind ik maar onzin, dat die aangepast zou zijn zodat die nu ook geldt voor de LHBTI-gemeenschap. De oorspronkelijke tekst was al 'allen die zich in Nederland bevinden' en 'of op welke grond dan ook'. Dat omvatte dus alles en iedereen, inclusief de LHBTI-gemeenschap. Juist door zaken aan te passen zodat ze specifieker worden voor aparte groepjes, verlies je de algemene bescherming wat mij betreft, doordat je niet meer kijkt naar 'allen' en 'op welke grond dan ook', iets wat alles al omvatte.
29-05-2024, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: Nu moet er gewoon naar de signalen van de burger worden geluisterd,wat wij willen hier in Nl,niet dat een nieuw kabinet maar lukraak aan wetten maakt en doorvoert wat zij alleen maar willen. Wij in Nederland willen bijvoorbeeld niet dat er steeds maar winkelprijzen etc en accijnzen op brandstof toch nog stijgen en stijgen wanneer stagneren de prijzen voor een aantal jaren nou eens?.. Ook de zorgpremie kan een stuk lager bijvoorbeeld het migratie beleid moet wel goed worden aangepast en verscherpt. Of daar een nieuw kabinet verandering in aanbrengen is de vraag. Ze kunnen jaren voor een groot deel toch niet waarmaken wat er beloofd is naar de burger.
De meerderheid van de nederlanders stemt echter op partijen die ander beleid voeren, een zeer rechtse regering zoals er nu aankomt betekend dat de verschillen tussen arm en rijk verder zullen toenem en er steeds meer groepen voorgetrokken gaan worden ten koste van de rest van de samenleving.

Deze premier past dus eigenlijk prima bij de enshitification van de samenleving
29-05-2024, 15:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ach het maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Je bent hier opeen security en privacy site dus wat kun je dan voor reacties verwachten als iemand met die
achtergrond premierkandidaat wordt. Ik vraag af of er geen betere kandidaten zijn, of zijn we al zo laag gezakt.
Rutte heeft de lat wel heel laag gelegd en je moet dan wel erg goed zijn, om er onderdoor te kunnen duiken of glijden.

Verder staat BIF niet echt goed aangeschreven hier en ik ben er erg kritisch over.
29-05-2024, 16:01 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is inderdaad heel slecht nieuws. Deze man snapt niet dat privacy een veel groter goed is dan die paar criminelen het leven zuur maken.
Er lopen nogal wat mensen rond die principieel vinden dat je in je functie niet je persoonlijke mening voorop moet zetten. Van sommigen daarvan maak je mee dat ze bij wisseling van functie als een blad aan een boom omdraaien en lijnrecht het tegenovergestelde verdedigen van wat ze eerst verdedigden. Soms krijg je na iemands pensioen pas te horen waar iemand persoonlijk voor staat. Ik heb me in de loop van de decennia enkele keren verbaasd over gepensioneerde oud-hoofden van inlichtingendiensten (waaronder als ik me goed herinner de Britse) die geïnterviewd werden en persoonlijk fundamenteel voor sterke encryptie zonder aantasting daarvan door overheden bleken te zijn, terwijl hun diensten nou niet bepaald die indruk hadden gewekt.

Hoe Dick Schoof zich als premier gaat ontpoppen? Geen idee. Dat kan alles van verbluffend goed tot een schokkend drama zijn, voor zover ik nu kan beoordelen, en wie weet in sommige opzichten het een en in andere opzichten het ander.

In Rusland zie je hetzelfde gebeuren: iets met een inlichtingendienst en nu de baas van de toko...
Ik denk dat "iets met een inlichtingendienst" een veel te zwakke basis is voor dat soort conclusies. Maar we zullen het gaan zien.
29-05-2024, 16:20 door Anoniem
maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Feit.
Zijn in twee groepen te verdelen:
- zij die zicht terecht zorgen maken
- zij die zich om politieke motivatie "zorgen maken".

Rutte had voordat hij MP werd reeds een veroordeling op Artikel 1.
Dus zo'n verleden als dit past wel bij de grote taak van de nieuwe MP, die Artikel 1 blijkbaar als iets dynamisch ziet.
Ik weet nog wel hoe ooit De Volkskrant een framing bij Pim Fortuyn i.c.m. Artikel 1 liet uitpakken...

die opmerking over de grondwet vind ik maar onzin, dat die aangepast zou zijn zodat die nu ook geldt voor de LHBTI-gemeenschap. De oorspronkelijke tekst was al 'allen die zich in Nederland bevinden' en 'of op welke grond dan ook'. Dat omvatte dus alles en iedereen, inclusief de LHBTI-gemeenschap. Juist door zaken aan te passen zodat ze specifieker worden voor aparte groepjes, verlies je de algemene bescherming wat mij betreft, doordat je niet meer kijkt naar 'allen' en 'op welke grond dan ook', iets wat alles al omvatte.
Met als doelstelling dat je niet mag discrimineren, en in het bijzonder niet bij LHBTI gevallen.
Ronduit positieve discrimatie bij anti-discriminatie.

Verder staat BIF niet echt goed aangeschreven hier en ik ben er erg kritisch over.
Oh? Hier? Waarom weet ik daar niks van?
29-05-2024, 17:23 door Anoniem
Ja die Dick toch, zit er heel diep in.....
https://bomenenbos.substack.com/p/inlichtingendiensten-nauw-betrokken
29-05-2024, 17:39 door Anoniem
Wat wil je als je een ultra rechts kabinet mogelijk maakt.
29-05-2024, 20:54 door Anoniem
Door Anoniem: Evelyn Austin:
Wie zich niet laat limiteren door de wet, kan zich er ook niet door laten legitimeren.
Fraai uitgedrukt :-)
Inderdaad..

Zonder privacy geen security...
https://blog.f-secure.com/no-security-in-a-world-without-privacy/

Er zijn veel meer artikelen van gelijke strekking.
29-05-2024, 21:58 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is inderdaad heel slecht nieuws. Deze man snapt niet dat privacy een veel groter goed is dan die paar criminelen het leven zuur maken.

In Rusland zie je hetzelfde gebeuren: iets met een inlichtingendienst en nu de baas van de toko...

In de USA hadden ze ook zo'n geval (Bush). De aanloop naar 9/11 was dan ook complexer dan menig duider helder mocht uitleggen.

Het ligt er natuurlijk maar aan welke vorm van criminaliteit je wenst te op te sporen, of te bestrijden. Bepaalde vormen van netwerken zijn crimineel, tenzij er toestemming is het ongemoeid te laten. Meestal heeft dat betrekking op een oud inlichtingendossier, beerputdossiers bij Justitie met een odeur waarbij je weet dat daarmee vergeleken, openbare toiletten in Russische stadsparken nog dennenappeltjes fris bij afsteken.

Wie heeft wie in de tang. Schoof weet van Wilders, en Wilders weet van Schoof. Dat is net zoals de verhouding Wilders -Rutte decennia lang was, alleen nu komt de politieke wind uit andere hoek. Ik vraag me af wie Wilders nu werkelijk een dienst moet bewijzen, via Schoof. Schoof die op zijn beurt weer zowel ingeregeld, als uitgeregeld kan worden via Akerboom.

Wat Rutte ook gaat doen in de toekomst, de baas van de coronabeleid, Grapperhaus, en zijn smerige geheimpjes neemt hij ook mee, dus misschien dat het Pentagon nog een vuurwerkje weet te ontsteken in Nederland. Spijtig voor Israel, tijdens de Corona waren ze nog goed genoeg om bij staan voor de hele westerse wereld, maar nu er is zogenaamd een envelop gevonden bij een van de rechters van het ICC.
29-05-2024, 22:52 door Anoniem
Door Anoniem:
maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Feit.
Zijn in twee groepen te verdelen:
- zij die zicht terecht zorgen maken
- zij die zich om politieke motivatie "zorgen maken".

Rutte had voordat hij MP werd reeds een veroordeling op Artikel 1.
Dus zo'n verleden als dit past wel bij de grote taak van de nieuwe MP, die Artikel 1 blijkbaar als iets dynamisch ziet.
Ik weet nog wel hoe ooit De Volkskrant een framing bij Pim Fortuyn i.c.m. Artikel 1 liet uitpakken...

die opmerking over de grondwet vind ik maar onzin, dat die aangepast zou zijn zodat die nu ook geldt voor de LHBTI-gemeenschap. De oorspronkelijke tekst was al 'allen die zich in Nederland bevinden' en 'of op welke grond dan ook'. Dat omvatte dus alles en iedereen, inclusief de LHBTI-gemeenschap. Juist door zaken aan te passen zodat ze specifieker worden voor aparte groepjes, verlies je de algemene bescherming wat mij betreft, doordat je niet meer kijkt naar 'allen' en 'op welke grond dan ook', iets wat alles al omvatte.
Met als doelstelling dat je niet mag discrimineren, en in het bijzonder niet bij LHBTI gevallen.
Ronduit positieve discrimatie bij anti-discriminatie.

Verder staat BIF niet echt goed aangeschreven hier en ik ben er erg kritisch over.
Oh? Hier? Waarom weet ik daar niks van?
Iets met Piratenpartij, hackers, en onder andere deze actie:
https://edri.org/our-work/hooray-bits-of-freedom-freed-the-data-of-millions-of-people-from-the-clutches-of-the-secret-services/
Voor sommige mensen en hun dossiers, is het belangrijk dat die data nu goed beveiligd wordt bij de ene dienst en niet bij een ander terecht komt, en hun persoonlijke veiligheid beter gewaarborgd is, als die data niet op straat wordt gegooid. Met name in grote steden, waar mensen de dupe worden van hechte samenwerkingsverbanden door lieden waar je liever niet mee in aanraking komt. De hacker bij je in de straat bijvoorbeeld. Met name dossiers waar US, Rusland en Israël bij betrokken zijn, ligt dat erg gevoelig als daar in Nederland over geroddeld blijkt te zijn, bijvoorbeeld door medewerkers Aivd of andere stiekeme diensten, recherche bijvoorbeeld.

In Nederland zijn inlichtingenmensen waarvan bekend was dat ze bekend waren met buitenlandse diensten en waardevol werk deden zoals bemiddeling, door dergelijke acties opeens lokagent voor een stelletje criminele clowns met hackersvaardigheid werden.
30-05-2024, 08:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dit is inderdaad heel slecht nieuws. Deze man snapt niet dat privacy een veel groter goed is dan die paar criminelen het leven zuur maken.

In Rusland zie je hetzelfde gebeuren: iets met een inlichtingendienst en nu de baas van de toko...

In de USA hadden ze ook zo'n geval (Bush). De aanloop naar 9/11 was dan ook complexer dan menig duider helder mocht uitleggen.

Het ligt er natuurlijk maar aan welke vorm van criminaliteit je wenst te op te sporen, of te bestrijden. Bepaalde vormen van netwerken zijn crimineel, tenzij er toestemming is het ongemoeid te laten. Meestal heeft dat betrekking op een oud inlichtingendossier, beerputdossiers bij Justitie met een odeur waarbij je weet dat daarmee vergeleken, openbare toiletten in Russische stadsparken nog dennenappeltjes fris bij afsteken.

Wie heeft wie in de tang. Schoof weet van Wilders, en Wilders weet van Schoof. Dat is net zoals de verhouding Wilders -Rutte decennia lang was, alleen nu komt de politieke wind uit andere hoek. Ik vraag me af wie Wilders nu werkelijk een dienst moet bewijzen, via Schoof. Schoof die op zijn beurt weer zowel ingeregeld, als uitgeregeld kan worden via Akerboom.

Wat Rutte ook gaat doen in de toekomst, de baas van de coronabeleid, Grapperhaus, en zijn smerige geheimpjes neemt hij ook mee, dus misschien dat het Pentagon nog een vuurwerkje weet te ontsteken in Nederland. Spijtig voor Israel, tijdens de Corona waren ze nog goed genoeg om bij staan voor de hele westerse wereld, maar nu er is zogenaamd een envelop gevonden bij een van de rechters van het ICC.
Nee niet Grapperhuis,de NCTV aangestuurd door de europese commissie, hier te lezen uit alle WOO verzoeken, dus zwart op wit
https://bomenenbos.substack.com/p/coronabeleid-bepaald-door-de-europese
30-05-2024, 08:58 door Anoniem
Ja en nee. Herinner je je Aleid Wolfsen nog als burgemeester van Utrecht? Toen hij hoofd AP werd, waren er dezelfde zorgen over zijn eerdere uitsprake. Guess what. Niet alleen doet hij het best goed in zijn rol als boegbeeld, maar hij slaagt er ook in de risico's van foutieve gegevensbescherming voor de burger heel concreet te maken.

Dick Schoof zal worden afgerekend op veiligheid en op gegevensbescherming. Hij zal moeten laveren tussen de kat en de hond. Dat is een ander verantwoordelijkheidsgebied, en sinds Wolfsen heb ik toch wel ontzag voor de manier waarop politieke figuren zich de verantwoordelijkheden van hun rol eigen kunnen maken. Dus wie weet.
30-05-2024, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dit is inderdaad heel slecht nieuws. Deze man snapt niet dat privacy een veel groter goed is dan die paar criminelen het leven zuur maken.

In Rusland zie je hetzelfde gebeuren: iets met een inlichtingendienst en nu de baas van de toko...

In de USA hadden ze ook zo'n geval (Bush). De aanloop naar 9/11 was dan ook complexer dan menig duider helder mocht uitleggen.

Het ligt er natuurlijk maar aan welke vorm van criminaliteit je wenst te op te sporen, of te bestrijden. Bepaalde vormen van netwerken zijn crimineel, tenzij er toestemming is het ongemoeid te laten. Meestal heeft dat betrekking op een oud inlichtingendossier, beerputdossiers bij Justitie met een odeur waarbij je weet dat daarmee vergeleken, openbare toiletten in Russische stadsparken nog dennenappeltjes fris bij afsteken.

Wie heeft wie in de tang. Schoof weet van Wilders, en Wilders weet van Schoof. Dat is net zoals de verhouding Wilders -Rutte decennia lang was, alleen nu komt de politieke wind uit andere hoek. Ik vraag me af wie Wilders nu werkelijk een dienst moet bewijzen, via Schoof. Schoof die op zijn beurt weer zowel ingeregeld, als uitgeregeld kan worden via Akerboom.

Wat Rutte ook gaat doen in de toekomst, de baas van de coronabeleid, Grapperhaus, en zijn smerige geheimpjes neemt hij ook mee, dus misschien dat het Pentagon nog een vuurwerkje weet te ontsteken in Nederland. Spijtig voor Israel, tijdens de Corona waren ze nog goed genoeg om bij staan voor de hele westerse wereld, maar nu er is zogenaamd een envelop gevonden bij een van de rechters van het ICC.
Nee niet Grapperhuis,de NCTV aangestuurd door de europese commissie, hier te lezen uit alle WOO verzoeken, dus zwart op wit
https://bomenenbos.substack.com/p/coronabeleid-bepaald-door-de-europese
Kan mij iets ontgaan zijn, maar minister van justitie en minister president hadden toch beiden zitting in de NCTV?
31-05-2024, 12:08 door Anoniem
Door Anoniem: Ach het maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Deze Poppenkast met uit de hoge hoed een DS naar het premier schap toveren. Deze over de top niet te tolereren persoon in kwestie met aantoonbaar strafbare feiten zoals bijvoorbeeld Nederlandse grondwetten niet na te leven...mag en kan niet gedoogd worden door ons het Nederlandse volk! De nieuwe samenstelling is een klucht! Het gaat maar om een systeem en dat onze zogenaamde gekozen regering ( trekpoppen)moet luisteren naar het NIET gekozen Corrupte EU Brussels. Want de zieke Dictatoriale 2030 Agenda moet in Europa door onze strot worden geduwd! Heel gelukkig zien meer en meer mensen dat niets meer KLOPT!
31-05-2024, 16:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ach het maakt toch niet uit wie er wordt voorgedragen als premier of minister, er is altijd wel iemand of een groep die zich zorgen maakt... zelfs als de kandidaat zelf onbesproken is dan verzinnen ze nog wel andere zorgen.
Deze Poppenkast met uit de hoge hoed een DS naar het premier schap toveren. Deze over de top niet te tolereren persoon in kwestie met aantoonbaar strafbare feiten zoals bijvoorbeeld Nederlandse grondwetten niet na te leven...mag en kan niet gedoogd worden door ons het Nederlandse volk! De nieuwe samenstelling is een klucht! Het gaat maar om een systeem en dat onze zogenaamde gekozen regering ( trekpoppen)moet luisteren naar het NIET gekozen Corrupte EU Brussels. Want de zieke Dictatoriale 2030 Agenda moet in Europa door onze strot worden geduwd! Heel gelukkig zien meer en meer mensen dat niets meer KLOPT!
Denk dan ook even aan de klucht rond Plasterk die bedankte voor de eer. Het moeilijke van deze situatie is, te accepteren dat het klopt in binnen het te verwachte toekomstperspectief dat u schetst.
04-06-2024, 20:46 door Anoniem
Te weinig mensen maken zich zorgen om Dick Schoof, de beoogd premier. Tijdens zijn loopbaan heeft hij keer op keer laten zien dat law-and-order voor hem vooral order betekent. Rechtsbescherming van burgers moet het ontgelden, repressie wint, vaak gepaard met discriminatie. Hopelijk heeft Schoof geleerd van het verleden.

Sinds 2020 is hij de hoogste ambtenaar bij het ministerie van Justitie. Dat ontving in 2021 van Bits of Freedom, dat opkomt voor burgerrechten, de Big Brother Awards Oeuvreprijs. Misschien wel de minst begeerde prijs. Het ontving de prijs voor een scala aan privacy-inbreuken en omdat het naliet op te komen voor de rechtsbescherming van burgers.

https://www.trouw.nl/opinie/voor-premier-van-alle-nederlanders-heeft-dick-schoof-geen-beste-papieren~bef00cff/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.