image

Brits veilinghuis Christie's lekt persoonsgegevens 46.000 klanten

maandag 10 juni 2024, 11:42 door Redactie, 0 reacties

Het Britse veilinghuis Christie's heeft de persoonsgegevens van zo'n 46.000 klanten gelekt. De gegevens werden begin mei bij een ransomware-aanval gestolen. De criminelen achter de aanval claimden dat ze de gegevens van 500.000 klanten in handen hadden, maar in een datalekmelding aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine meldt Christie's dat het om zo'n 46.000 personen gaat.

De aanval werd opgeëist door de criminelen achter de RansomHub-ransomware. Op de eigen website deelden de criminelen een deel van de gegevens. Inmiddels claimt de ransomwaregroep dat de gestolen klantgegevens zijn verkocht. Christie's biedt getroffen klanten een kosteloze registratie voor een dienst die bescherming tegen identiteitsdiefstal biedt en op fraude monitort.

Een klant van het veilinghuis is inmiddels een 'class action' rechtszaak tegen Christie's gestart. De eiser stelt dat Christie's persoonsgegevens niet goed heeft beveiligd en de ransomware-aanval te voorkomen was. Wegens de geleden schade eist de klant een vergoeding van het veilinghuis, zo meldt The Art Newspaper.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.