image

23 virusscanners getest, Kaspersky beste

vrijdag 14 september 2012, 14:09 door Redactie, 13 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab is er eindelijk weer in geslaagd de eerste positie bij een test van AV-Test.org te veroveren. Het Duitse testorgaan vergeleek 23 virusscanners op Windows XP met Service Pack 3. De afgelopen maanden werden deze tests steeds gewonnen door het Roemeense BitDefender, maar die eindigt dit keer op een tweede plek. De derde plek is voor de gratis oplossing van CheckPoint, ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall.

De beveiligingssoftware werd vergeleken op bescherming, verwijderen van malware en bruikbaarheid. Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen, detectie van malware uit de laatste drie maanden en detectie van zeer actieve malware. Bij het verwijderen van malware werd met actieve rootkits getest, die de scanners moesten detecteren en onschadelijk maken.

Uitslag
Voor de bruikbaarheid werden de scanners beoordeeld op de systeembelasting, false positives en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker. In totaal konden de scanners achttien punten halen. Kaspersky Lab haalde er zeventien.

Op het gebied van bescherming scoren BullGuard, F-Secure en Kaspersky Lab de maximale score van zes punten. Voor herstel en verwijderen is BitDefender de enige die zes punten haalt. Voor bruikbaarheid weet alleen Microsoft Security Essentials de maximale score te halen.

Van de gratis virusscanners zet CheckPoint de hoogste score neer, gevolgd door avast! Free AntiVirus, AVG Anti-Virus Free, Microsoft Security Essentials en Panda Cloud Antivirus FREE. AhnLab V3 Internet Security 8.0 en het gratis Ad-Aware Free Antivirus+ zijn de enige twee scanners die een onvoldoende scoorden. Hieronder het volledige overzicht.

Reacties (13)
14-09-2012, 14:17 door Anoniem
Ok Kaspersky is op zich één van de betere virusscanners doch zoals ik al eerder melding maakte van het feit dat de rootkit scan van Kaspersky een vervelende zaak kan zijn op iets oudere machines en deze vrij dikwijls en opdringerig overkomt.
Zoals ik ook al eerder schreef heb ik geen enkel probleem met een rootkitscanner op zich maar ik ben van oordeel dat de gebruiker/ster dit zelf zou moeten kunnen doen wanneer hij/zij zelf wil zoals sommige andere virusscanners dit wel doen.
Kaspersky vreet ook aan de machine.
Ik draai Kaspersky Pure op één van de pc's en ben daar op de rootkitscan best tevreden over het 'sandbox' deel in diezelfde Pure versie is wel handig meegenomen.

Op een andere draai ik dan weer een BitDefender versie die zeker zo goed is als Kaspersky misschien beter zelfs en niet zoveel vreet aan de machine en heel zoetjes draait.

Er is uiteraard voor elk wat wils.
14-09-2012, 14:43 door Spiff has left the building
@ Redactie,

De link in het Security.nl artikel verwijst naar
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/mayjun-2012/
May/Jun 2012 - 25 home user products - Windows 7,
terwijl dit bedoeld wordt:
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/julaug-2012/
Jul/Aug 2012 – 23 home user products – Windows XP
14-09-2012, 14:50 door svenvandewege
Ik heb zelf zowel Kaspersky als Bitdefender geprobeerd, helaas zijn beide producten niet geschikt voor het gebruik van een screenreader.
Voor mij is het dus niet toegankelijk.

Heb nu sinds een paar dagen een trial versie van Norton Antivirus (2013) draaien. Denk dat deze goed uit de volgende test zal komen.

Vind het wel apart dat Microsoft zo laag scoort met hun bescherming. Je zou toch zeggen dat hun de mogelijkheid hebben om hun beschrming te verhogen aangezien zij heel veel gebruikers hebben.

Ben ook benieuwd hoe de nieuwe ESET V6 het gaat doen wanneer deze gereleased wordt. Buiten het feit dat er een AntiTheft systeem ingebouwd is, hoop ik dat ze ook wat verbetered hebben aan de detectie en verwijdering. Ook ben ik benieuwd hoe ESET zou scoren als Av-test.org de opties voor potensiële gevraarlijke en ongewenste software zou inschakelen. Standaard staan deze namelijk uit.
14-09-2012, 15:31 door SPlid
Sven , schijnbaar doet Microsoft toch iets wel goed :
Voor bruikbaarheid weet alleen Microsoft Security Essentials de maximale score te halen.

Maar hoe dan ook, geen enkele scanner beschermt voor 100% patchen patchen en nogmaals patchen is het devies.

Ik denk dat er veel malicious software draait terwijl geen enkele virusscanner hier weet van heeft. Dus welke virusscanner je ook draait, voorzichtigheid blijft geboden !
14-09-2012, 15:33 door SPlid
PS, zover ik uit het rapport haal , heeft MS ook maar 5,5 gehaald op bruikbaarheid ....
14-09-2012, 15:41 door Marco3
Ik kies de onderste uit de lijst, die is de volgende keer weer de topper!
14-09-2012, 15:48 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoe die antivirusprogramma's het onder Windows 8 op de desktop zullen doen.
14-09-2012, 18:59 door Spiff has left the building
Door SPlid:
PS, zover ik uit het rapport haal , heeft MS ook maar 5,5 gehaald op bruikbaarheid ....
Dan ben je wellicht gestruikeld over het foutje van de redactie.
Zie mijn mededeling van 14:43 uur.
(Hint: lees ook altijd de reacties ;-)
15-09-2012, 21:23 door Anoniem
En weer ontbreekt Norton! Is medewerking van Norton zelf noodzakelijk voor de test? Ze kunnen toch gewoon Norton IS 2013 kopen of lenen van iemand? Wat gaat het Norton aan wat iemand met zijn/haar betaalde norton software doet!? Overigens ben ik heel makkelijk wat betreft het niet meedoen van security software aan tests.Die software koop ik dus gewoon niet! Ik wil vantevoren weten hoe de securitysoftware het ervan bracht in de recenste tests.Nou had ik toch al de balen van Norton,ik had Norton 360 6.0 op mn pc maar die heb ik onlangs verwijderd,de licentie zal niet door mij worden verlengt.Mijn laptop was ondanks Norton 360 6.0 eerder dit jaar overgenomen door een hacker.Mooie beveiliging,die Norton 360 (maar niet heus).
16-09-2012, 21:48 door Spiff has left the building
Door Anoniem, za.15-9, 21:23 uur:
En weer ontbreekt Norton!
Wat bedoel je?
Zowel in de May/June als in de July/August test is Symantec Norton Internet Security 2012 getest.
Of bedoel je dat versie 2013 nog niet is getest?
20-09-2012, 11:59 door Anoniem
Hi ,

kaspersky mistake and blocked many Home AV activation codes but does not change and do not refound payment .

They sent threat Emails to resellers and partners about do not issue news about it .

Also they issue fail update on Home Av and specially Enterprise AV , but do not issue news about it and after 3 days corect it .

When issue release for 2011 software , they at 12 oclock upload files on servers but after 3 hours deleted it and after more 3 months issue new release .

never time you can not trust this company and managers . they are very harmfully .

We old partnership with kaspersky for 3 years up to 2009/2010 .

Any company want give best and Good products must poratnership with biggest security companies Also if customers want perchance AV , better buy AV from biggest and valid Security companies .

Symantec , trend micro , webroot , mcafee , ..


Amir Safari
Durantash Data Processing Co.
www.durantash.com
26-11-2012, 20:52 door Anoniem
Hoe zit het met het online antivirus pakket van Immunet?
Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Wordt deze ook nog getest.
Wie heeft hier nog meer ervaringen mee.
17-02-2013, 13:27 door Anoniem
Bitdefender geeft veel problemen. Chrome draaien in combinatie met sandboxie werkt niet als je Bitdefender op je systeem hebt staan. Ook hebben heel veel mensen last van beschadigde downloads met bitdefender. In hun forums kan je de klachten nalezen en zien dat hun support niet bepaald snel is. Voor mij nooit meer Bitdefender. Kaspersky geeft ook veel problemen helaas. F-Secure is een van de betere paketten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.