image

Anonymous-lid bekent hack van inlichtingenbedrijf

dinsdag 28 mei 2013, 22:41 door Redactie, 0 reacties

Een 28-jarige Amerikaan heeft in de Verenigde Staten bekend achter de hack van het inlichtingenbedrijf Stratfor te zitten, zo meldt het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Het Amerikaanse inlichtingenbedrijf werd eind 2011 door internetbeweging Anonymous gehackt, waarbij de gegevens van 860.000 Stratfor-klanten werden buitgemaakt, waaronder wachtwoordhashes en 60.000 creditcards.

Met de gestolen creditcardgegevens werd voor 700.000 dollar aan transacties verricht. Onder de getroffen klanten bevonden zich tenminste 270 Nederlanders. De pijn voor Strategic Forecasting Incorporated (Stratfor), dat in 'strategische geopolitieke inlichtingen' handelt, was nog niet voorbij, want in 2012 verscheen een database met 5 miljoen gestolen e-mails online.

Hammond, ook bekend onder de aliassen Anarchos, sup_g, burn, yohoho, POW, tylerknowsthis, crediblethreat, ghost en anarchacker, heeft nu gezegd achter de hack te zitten.

Ook was hij verantwoordelijk voor aanvallen op de Virtual Academy van de FBI, het Ministerie van Openbare Veiligheid van de staat Arizona, de Patrolmen’s Association van de politie van Boston, Special Forces Gear, Vanguard Defense Industries en de websites van verschillende andere politiekorpsen.

Draaideurcybercrimineel
"Hoewel hij zei voor anarchistische zaken te vechten, veroorzaakte Jeremy Hammond in werkelijkheid persoonlijke en financiële chaos voor de personen van wie hij de identiteiten en geld buitmaakte en voor de bedrijven die hij niet mocht. Hij was niets meer dan een draaideurcybercrimineel, die dacht dat hij vanwege zijn computerkennis boven de wet stond die ons allemaal beschermt", aldus Officier van Justitie Preet Bharara.

Ondanks het grote aantal gehackte websites bekende Hammond slechts schuldig te zijn aan één aanklacht wegens het samenzweren om zich met 'computerhacking' bezig te houden. Hierop staat een maximale gevangenisstraf van 10 jaar.

Ook heeft Hammond ingestemd met het betalen van een schadevergoeding van 2,5 miljoen dollar. Of en hoe lang de hacker naar de gevangenis moet zal de rechter op 6 september bepalen. In tegenstelling tot wat sommige media melden was Hammond geen lid van hackercollectief LulzSec, waarvan verschillende leden onlangs veroordeeld werden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.