image

Herboren blauwe kikker opent jacht op spammers

woensdag 24 mei 2006, 16:11 door Redactie, 0 reacties

Onlangs gooide de Israëlische spambestrijder Blue Security de handdoek in de ring. Het bedrijf bood een dienst aan, genaamd Blue Frog, waardoor bijna een half miljoen gebruikers zich automatisch bij spammers konden uitschrijven. De dienst was zo'n succes dat zes van de tien grootste spammers de filtersoftware van het bedrijf gebruikte. De lijst met gebruikers was echter versleuteld, zodat spammers de e-mailadressen niet konden zien.

Eén spammer besloot echter de aanval op Blue Security te openen en voerde een gigantische DoS-aanval uit waardoor een handvol ISPs, waaronder Tucows, en weblogdienst Six Apart tijdelijk offline waren. Ook werden de gebruikers van de Blue Frog dienst massaal gespamd. Het bedrijf was inmiddels bekomen van de eerste aanvallen, toen de spammer, PharmaMaster genaamd, liet weten nog meer aanvallen uit te voeren. Deze dreigementen in combinatie met de overige schade was reden voor Blue Security om te stoppen met haar dienst.

Het Blue Frog project is nu herboren en heeft een nieuwe naam gekregen, Okopipi. De Okopipi is een giftige pijlkikker die leeft in Suriname. De vervanging van de anti-spam software is gebaseerd op het P2P netwerk "Frognet". Het project is nog in de ontwerpfase, maar volgens experts doet men er verstandig aan om het zo gedecentraliseerd mogelijk op te zetten, wat de kwetsbaarheid voor aanvallen moet verminderen. Meer informatie over het project is op deze pagina te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.