image

"Firewall beste feature van Windows Vista"

dinsdag 25 juli 2006, 11:16 door Redactie, 1 reacties

De afgelopen maanden heeft de firewall in Windows Vista veel kritiek gekregen. Vooral het niet blokkeren van uitgaand verkeer is volgens veel security experts een onbegrijpelijke keuze. Daarnaast zou de firewall niet zo uitgebreid zijn als een losse applicatie. Microsoft begrijpt echter niets van alle ophef.

In zijn blog laat Microsoft's senior security strategist Jesper Johansson weten dat het interessant is om te zien hoe een van de beste features in Windows geen aandacht krijgt, of voor de vreemdste redenen bekritiseerd wordt. Johansson is van mening dat de Windows Firewall tot de beste firewalls behoort.

Neem bijvoorbeeld de Windows Firewall in Windows XP SP2. Klein, centraal te beheren, werkt, is niet opdringerig en nog veel belangrijker, het beschermt het systeem tijdens het booten. Erg belangrijk, omdat systemen zelfs met een firewall tijdens het opstarten geinfecteerd kunnen worden, aldus Johansson.

De firewall in Windows Vista zou zelfs nog beter zijn. Niet alleen zijn er nieuwe features toegevoegd, de firewall is gecombineerd met IPsec, wat vooral voor bedrijven veel voordelen heeft als het gaat om policies en beheer. Daarnaast staat het filteren van uitgaand verkeer voor Vista wel aan, zegt Johansson.

Reacties (1)
25-07-2006, 13:37 door Anoniem
Microsoft: Dancing pigs win every time..
Oftewel, gebruikers zijn dom, die moet je niet lastig vallen
met popups...
Nou kan het aan mij liggen, maar als er 1 operating system
is wat mij dood gooit met popups, dan is het Windows wel.

Gelukkig brengt Microsoft nog niet het nieuws als "Wij
hebben een belangrijke uitvinding uitgevonden, de personal
firewall"... Zoals ze deden met office, mp3 spelers, muizen,
keyboards, msie, enz enz.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.