image

Spammers voelen zich gelukkig met Google

zondag 23 september 2007, 11:36 door Redactie, 1 reacties

Spammers hebben een nieuwe manier ontdekt om Google te misbruiken voor het aanbieden van spam. Door de url van de zoekgigant in de spamberichten op te nemen, hoopt men spamfilters te misleiden. Zo gebruikte het spammersgilde al enige tijd de redirect optie van Google, http://www.google.com/url?sa=U&start=4&q=http://www.security.nl. Inmiddels waarschuwt Google dat de gebruiker naar een andere pagina wordt doorgestuurd en kunnen spamfilters dit soort redirects herkennen.

De spammers hebben echter een nieuwe truc ontdekt, door de "I'm feeling lucky" optie van de zoekmachine te gebruiken, zoals het volgende spambericht laat zien:

Order All of your favorite RxMeDs Online!
With fast discreet trackable USPS shipping!
No Prescription Needed!
Order__NoW Click__Here
De "Click Here" verwijst echter naar http://www.google.com/search?q=myvisameds+global+cart&btnI=ec. De "btnl=ec" optie (I'm feeling lucky) zorgt ervoor dat de link meteen wordt geopend.

Zo opent deze URL http://www.google.com/search?q=security+nl&btnI=ec Security.NL. Om ervoor te zorgen dat de geadverteerde spamsite bovenaan de zoekmachine verschijnt, "vergiftigen" spammers de zoekresultaten, aldus het Internet Storm Center.

Reacties (1)
24-09-2007, 02:42 door spatieman
goh.
no shit.
jongens, dit is oud nieuws..
hier maakten spammers voor ruim een half jaar terug al
gebruik van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.