image

Sociale netwerk worm verwijdert alle bestanden van PC

donderdag 22 mei 2008, 13:49 door Redactie, 2 reacties

Gebruikers van de Russische variant van Hyves zijn deze week opgeschrikt door een worm die alle bestanden op de computer van het slachtoffer verwijdert. De malware stuurt naar iedereen in de vriendenlijst een bericht of ze de afbeelding http://Roland.misecure.com/deti.jpg (wat staat voor kinderen) willen openen. Het gaat hier niet om een foto maar om een executable, die eenmaal geopend zoekt naar cookies van sociale netwerksite VKontakte.

De worm maakt via het cookie contact met de VKontakte website en stuurt dan de kwaadaardige link naar alle contacten van het slachtoffer. Waarna de cyclus zich herhaalt als een van de vrienden de link opent.

Als de worm start laat het onderstaande afbeelding zien, gevolgd door een pop-up venster waarin het zegt de computer te vernietigen. En de worm houdt woord, want na de waarschuwing verwijdert het alle bestanden die het kan vinden. Hoewel virusbestrijders de malware snel detecteerden en ook het sociale netwerk werd ingelicht, duurde het meer dan een dag om de worm te stoppen.
afbeelding

Reacties (2)
22-05-2008, 13:56 door Damiaen
Vertaling van de cartoon:
Frozen again! – Kids, help your dad press Ctr+Alt+Del
23-05-2008, 13:29 door Anoniem
Door Damiaen
Vertaling van de cartoon:
Frozen again! – Kids, help your dad press Ctr+Alt+Del


Kleine correctie :)

From left daddy-snake says: "My comp again hangs"

From right mommy-snake says to children: "Children, help
daddy to press
Ctr+Alt_Del"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.