image

Aanhouding mega-spammers geen effect op hoeveelheid spam

zondag 19 oktober 2008, 09:35 door Redactie, 3 reacties

Deze week werd de grootste spambende ter wereld opgerold, toch hebben de aanhoudingen geen enkel effect op de hoeveelheid spam gehad. De Herbal King bende was verantwoordelijk voor het versturen van vele miljarden spamberichten waarin het reclame voor Viagra-achtige pillen maakten. Volgens de Federal Trade Commission en de anti-spam organisaties die bij het oprollen betrokken waren, zou het aantal verstuurde spamberichten afnemen.

Filteraar IronPort telde maandag, de dag voorafgaand aan het bevel tegen Herbal King, 183,5 miljard spamberichten. Donderdag werden er 176,6 miljard spamberichten verstuurd, een kleine maar inconsistente daling van 91% naar 88% van alle e-mailberichten op het internet. Ook de Britse beveiliger Sophos zag geen noemenswaardige daling. Dit zou mogelijk komen omdat de spammers die voor Herbal King werkten, nu voor andere partijen actief zijn. Filterbedrijf MessageLabs bevestigt de kleine dip en voegt eraan toe dat het oprollen van boeven ISP Atrivo een groter effect had, ware het maar tijdelijk.

Reacties (3)
19-10-2008, 13:25 door Lamaar
Geen reactie van Eerde? Dan mag ik concluderen dat ook hij vergeven wordt van de spam als hij zonder filter werkt. Bij mij is het vrijwel nihil in Vista met IE8 en Windows Live Mail.
20-10-2008, 09:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-10-2008, 23:33 door Anoniem
@ Lamaar:

Je gebruikte software is niet direct wat bepaald hoeveel spam je ontvangt, het gaat om het aantal adressen dat je in gebruik hebt en waar je deze hebt gebruikt.
Ik gebruik meer dan 20 emailadressen maar de 3000+ spamberichten die weggefilterd worden per maand zijn enkel van toepassing op 4>5 publiekelijk bekende adressen.

Ik gebruik MAC, XP, Vista, Linux en BSD zonder enig verschil in het aantal spamberichten dat ik ontvang....
(een stuk of twee tot drie weten dagelijks door mijn filter heen te komen)

ANP
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.