image

Rekeninggegevens tienduizenden Duitsers gestolen

maandag 15 december 2008, 14:51 door Redactie, 2 reacties

Voor de tweede keer in korte tijd zijn de financiële gegevens van talloze Duitsers op straat beland. Ging het vorige week nog om 21 miljoen Duitsers, nu zijn rekening- en creditcardgegevens van tienduizenden Duitsers in handen van de Frankfurter Rundschau gekomen. De krant ontving een pakketje met open enveloppen en stukjes microfilm. Daarop stonden complete creditcardgegevens, namen, adresgegevens, rekeningnummers, creditcardnummers en elke verrichte betaling en transactie.

De gegevens zijn redelijk vers, aangezien de laatste aankopen van augustus dateren. Daarnaast bevinden de slachtoffers zich onder tal van creditcardmaatschappijen, zoals Amazon Visa, White Lable Premium, Visa en Master Card, LBB en de Xbox classic card. De informatie is gestolen van de Landesbank Berlin. De Duitse privacycommissaris Peter Schaar noemt het opmerkelijk dat de bank microfilm gebruikt om gegevens op te slaan. De bank werkt samen met financiële dienstverlener Atos Worldline, waarschijnlijk is het ergens in de uitwisseling tussen beide bedrijven misgegaan.

Reacties (2)
15-12-2008, 15:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-12-2008, 10:44 door Anoniem
Gegevens op microfilm zijn heel wat bewerkelijker dan digitale data. En je mag aannemen dat rovers ook gemakzuchtig zijn en weinig zin hebben om op microfiches te gaan zitten turen. Ze leven immers in een digitaal luilekkerland waar skimmen dagelijkse routine is geworden. Sloeg mijn bank alle gegevens ook maar op microfiche op, in plaats van op een server - zou je haast zeggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.