Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

extensie

05-01-2009, 13:33 door Leotien, 8 reacties
Iemand stuurde mij een afbeelding met een *,png extensie. Helaas kon ik hem niet openen en een Microsoft window gaf dat deze extensie niet aanwezig was. Waar kan ik voornoemde extensie downloaden en zo ja waar moet ik deze plaatsen?
Reacties (8)
05-01-2009, 13:39 door Anoniem
Wat bedoel je eigenlijk met je vraag "waar kan ik voornoemde extensie downloaden"?

Meer info over .png bestanden staat hier; http://nl.wikipedia.org/wiki/Portable_Network_Graphics
05-01-2009, 14:09 door Darkman
Klik met rechts op het .png bestand en kies Eigenschappen.
Bij "Openen met" klik je op Wijzigen.
Zoek en selecteer Paint en klik OK, OK.
Wanneer je nu op een .png dubbelklikt moet deze in Paint openen.

In plaats van Paint kan je ook voor de Windows-viewer voor afbeeldingen of een ander teken- of foto-programma kiezen.
05-01-2009, 14:59 door Anoniem
Kan niet elke internet browser png files viewen ?
05-01-2009, 15:07 door Anoniem
Extensies hoef je niet te downloaden, die dienen gekoppeld te worden aan applicaties die op je machine zijn geinstalleerd. Voor bestanden met een PNG extensie kunnen verschillende applicaties worden gebruikt. Zie bijvoorbeeld http://www.filext.com/.

Het enige dat je nodig hebt is de koppeling tussen extensie en applicatie, en die wordt doorgevoerd zoals Darkman hierboven aan aangeeft, of via (ik heb de Engelse versie, dus de namen zul je even moeten vertalen):

Windows Explorer (de verkenner dus) -> Tools -> Folder Options... -> File Types tabblad. Als PNG niet in de Extensions kolom staat, dan zul je die toe moeten voegen via New. Via Change... kun je er vervolgens een applicatie aan koppelen, zoals Paint (C:\WINDOWS\system32\mspaint.exe).
05-01-2009, 15:11 door Anoniem
De meeste emoticoontjes van bijvoorbeeld MSN zijn ook allemaal in .png-formaat. Elke viewer moet het volgens mij kunnen openen. Als er allemaal foutmeldingen optreden zou ik op mijn hoede zijn. Eerst even scannen via www.virustotal.com is mijn advies.

Bastos
05-01-2009, 20:53 door Anoniem
Bedankt voor de reacties die ik op mijn gemak zal lezen. Ik gebruik idd Windows XP (Engelse versie) maar als browser niet IE maar Firefox en mailclient Thunderbird met de nu daarbij behorende agenda Lightning. Een kennis stuurde mij als attachment "afbeelding.png." Deze *.png attachments bekeek ik altijd met de Windows Picture and Fax Viewer. Tot een tijd geleden is dat goed gegaan maar zoals eerder gezegd kan dat nu niet meer. De viewer heeft geen enkele moeite met "afbeelding.jpg" files. Momenteel heb ik geen *.png files meer omdat de kennis van mij *.jpg files stuurt maar ik zal hem vragen alsnog een *.png file te sturen.

Tot slot ik heb geen virussen of ander gespuis. Ik gebruik Eset Smart Security, Spyware Doctor en PC Tools ThreatFire. De PC is dus redelijk dichtgespijkerd. Voordat ik bovengenoemde vraag stelde heb ik eerst alles gescand mocht iemand mij daar mee om de oren willen slaan.:-)
05-01-2009, 22:07 door Bitwiper
Start paint, teken iets, kies File | Save, kies onderaan achter "Save as type" voor PNG (*.PNG) en tik daarboven een naam naar keuze (en kies desgewenst een andere map). Voila, een PNG bestand.

Zoek dat bestand op met explorer, rechts-click er op, kies "Open With", kies helemaal onderaan voor "Choose Program...", selecteer "Microsoft Picture and Fax viewer", zet het vinkje bij "Always use the selected program to open this kind of file" en click OK.

Succes!
06-01-2009, 07:51 door Leotien
Bitwiper, bedankt en het werkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.