image

Britse politie mag PC's van verdachten hacken

maandag 5 januari 2009, 15:19 door Redactie, 22 reacties

Het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie het recht gegeven om de computers van verdachten te hacken, zonder dat hiervoor een gerechtelijk bevel nodig is. De regering werkt ook aan een plan om de informatie die op Britse computers wordt gevonden met andere landen te delen. Volgens de politie is het "op afstand doorzoeken" van essentieel belang bij het opsporen van cybercriminelen en pedofielen. Privacyvoorstanders zijn bang voor misbruik van de wet en vrezen een verruiming van diens toepassing.

E-mailbijlage
Om toegang tot de computer te krijgen gebruikt men "een e-mail met een virus", zo meldt De Britse krant The Independent. Eenmaal geïnstalleerd stuurt de malware allerlei informatie, zoals surfgedrag, terug naar de politie. Voor het uitvoeren van de hackingaanvallen is nog wel toestemming van de hoofdcommissaris nodig. Die oordeelt of de ingreep wel in verhouding met het misdrijf staat. Europese ministers zouden vorige maand hebben besloten dat computers van verdachten, waar dan ook in Europa, door politie te hacken moeten zijn.

Tegenstanders hebben al aangekondigd naar de rechter te stappen en zien het proces met vertrouwen tegemoet. De maatregel zou namelijk zowel met de Britse als Europese wet in strijd zijn. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er vorig jaar 194 "hacking operaties" hadden plaatsgevonden, waarvan 133 in huizen van burgers, 37 in kantoren en 24 in hotelkamers.

Reacties (22)
05-01-2009, 15:25 door Anoniem
Het is wachten, totdat je je niet alleen moet weren tegen illegale hackers, maar ook tegen legale, die "per ongeluk" een systeem van een niet verdacht iemand hacken.
05-01-2009, 15:42 door Anoniem
Het valt me nog mee dat je niet hoeft mee te werken hieraan als burger.
Lijkt mij ook wel lachen als de virusscanner van mijn provider dit soort malware tegenhoudt!
05-01-2009, 16:13 door Anoniem
"Een e-mail met een virus" ? En wat als je thuis alleen webmail gebruikt met een "veilige" browser, geen attachments opent of download, Linux gebruikt of simpelweg je "@provider" mailbox nooit leest? Maak je je dan schuldig aan het actief tegenwerken van opsporing of zo? Let wel, in Engeland is het al strafbaar als je niet je encryptiekeys afgeeft als daar door justitie om gevraagd wordt.

Als dit de methode is, vrees ik dat deze ook, net als zoveel andere, alleen succesvol is bij heel erg domme criminelen.
05-01-2009, 16:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-01-2009, 16:20 door Anoniem
Als je echt wat te verbergen hebt, is dit doorzoeken kinderlijk eenvoudig te omzeilen.
Zoals daar zijn; bestanden versleutelen, of nog beter meerdere computers, waarvan die welke gevoelige informatie bevatten nooit in aanraking met internet komen. En als informatie over internet verstuurd moet worden dit gedaan wordt door deze eerst te transporteren (dmv USB-stick) naar een andere computer, die dan weer met een open netwerk verbonden de informatie verstuurt.

Alleen de argeloze burger treft men hiermee.
En net zoals je provider nu verplicht is om je dataverkeer op te slaan, zal deze ook verplicht worden om deze mails door te laten.
Gebruik open source software. Ben je in ieder geval tamelijk zeker dat er geen achterdeurtjes in zitten.
Daar kun je bij windows niet zo zeker van zijn.
05-01-2009, 16:22 door Anoniem
"Om toegang tot de computer te krijgen gebruikt men "een e-mail met een virus""

Dus het is net zoals een gewone RAT....
Mocht je dus het NIET installeren dan kunnen ze nog niets?
05-01-2009, 16:28 door Anoniem
Ben benieuwd hoe ClamAV met dit virus om zal gaan. De commercielen laten zich vast wel onder druk zetten om het niet te herkennen. Dat zal met de OS varianten toch een stuk lastiger zijn. <evil grin>

EJ
05-01-2009, 16:29 door prikkebeen
"Het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie het recht gegeven om de computers van verdachten te hacken, zonder dat hiervoor een gerechtelijk bevel nodig is."

"Om toegang tot de computer te krijgen gebruikt men "een e-mail met een virus", zo meldt De Britse krant The Independent. "

Dit lijkt me wel een beetje tegenstrijdige berichtgeving. Iemand verleiden een besmette e-mail te openen of een pc hacken zit volgens mij wel verschil in.

Verder is dit natuurlijk wel heel erg vaag. Wanneer ben je verdacht? En wat gebeurt er met je gegevens als je nergens schuldig aan bent? En, als je niet schuldig bent kunnen we de politie dan ook aanklagen voor laster, smartengeld of stalking?

Maar goed, het idee is natuurlijk dat we straks allemaal verdacht zijn en niets hebben te melden op dit gebied. Het is een aanloop naar volledige controle over je surfgedrag. Tel daarbij op de opslag van al je gegevens en je krijgt een prachtige database waar men met een paar simpele queries altijd wel iets 'verdachts' kan halen.
Hoewel ik het idee op zich verwerpelijk vind zou er toch op zijn minst een rechter aan te pas moeten komen.
Ik hoop dat dit wetsvoorstel ongrondwettig verklaard wordt omdat het straks normaal gaat worden om zomaar vanalles met je pc te doen. De vraag die ik mezelf stel is: hoelang is dit al gaande? het stikt van de malware en wie weet zit justitie daar al een hele tijd vuistdiep in.
In Amerika was het afluisteren zonder gerechtelijk bevel ook al voor 9/11 gaande en men kwam er pas in 2005 (gedwongen) mee naar buiten nádat men betrapt was. Geen bijlagen meer openen dus als je die optie hebt.
05-01-2009, 16:35 door Anoniem
Kunnen we net zo goed onze voordeur ook open zetten voor de politie. Stel dat iemand zijn foute data van wat voor aard dan ook niet op zijn pc heeft staan maar op een cd, dan moet de politie daar toch ook bij kunnen.

Het is voor je eigen veiligheid.
05-01-2009, 17:06 door Anoniem
Door IceyoungDus ze sturen je eerst een mailtje

En die stuur je dan natuurlijk gelijk door naar al je kornuiten. Of gewoon dergelijke mail aanmelden bij Spamcop o.i.d. Komt de politie op blacklists te staan.

Je kunt natuurlijk ook alvast geen mail accepteren van IP adressen van de politie. Komt het bij jou niet binnen. Er zal toch, net als in Duitsland, een lijst zijn met IP adressen van de Britse politie?

Peter
05-01-2009, 18:50 door Anoniem
in Engeland is het al strafbaar als je niet je encryptiekeys afgeeft als daar door justitie om gevraagd wordt.

Moeten ze dan niet eerst bewijzen dat het betreffende bestandje van jouw is, en niet van iemand anders die het stiekem op je laptop gezet heeft.
Of dat het er opgekomen is omdat je beweert alle mail te openen en op te klikken. :)
05-01-2009, 19:53 door Anoniem
Lachen weer, de Engelsen maken zichzelf al wekelijks belachelijk op internet.

Hoe zou dat gaan? Even voorstellen:
een crimineel krijgt een mailtje van someone@police.uk met een bijlage.
Een heel vriendelijk verjaardagskaartje dat - eenmaal geinstalleerd - een leuk liedje laat horen en een bewegend plaatje. Wat een onvoorstelbaar vernuft zeg! Ja, van die Engelsen kunnen onze gereformeerde Binnenhof-kneusjes nog heel wat leren!

Maar dan opent de boef de bijlage op zijn linux-pc en blijkt niet alleen dat HKLM niet bestaat (op OS/X, duhhhh) maar dat er de bijlage per ongeluk ook de gegevens van alle Engelse politie-agenten bevat.

Muaahahahaha, wat een stel LOSERS zeg!
05-01-2009, 20:11 door Anoniem
Moeten we als we crimineel worden eerst windows nemen....want mijn suse komen ze niet in...
05-01-2009, 22:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-01-2009, 00:10 door Anoniem
Met al die gaten in die die Windows systemen die elke dinsdag vd maand worden bevestigd hebben ze zon email niet eens nodig.
06-01-2009, 04:12 door Anoniem
Door Anoniem
Door IceyoungDus ze sturen je eerst een mailtje

En die stuur je dan natuurlijk gelijk door naar al je kornuiten. Of gewoon dergelijke mail aanmelden bij Spamcop o.i.d. Komt de politie op blacklists te staan.

Je kunt natuurlijk ook alvast geen mail accepteren van IP adressen van de politie. Komt het bij jou niet binnen. Er zal toch, net als in Duitsland, een lijst zijn met IP adressen van de Britse politie?

Peter
http://www.security.nl/artikel/25868/1/Tor_ook_handig_voor_politie_(Podcast).html

Ook de politie is niet dom hoor, met Tor kun jij hun ip niet zien
06-01-2009, 08:46 door Anoniem
"Dit lijkt me wel een beetje tegenstrijdige berichtgeving. Iemand verleiden een besmette e-mail te openen of een pc hacken zit volgens mij wel verschil in."

Zo tegenstrijdig is dat niet. Immers valt het verleiden van een persoon om een besmette e-mail te openen, om zo de malware te installeren, onder de hacking-techniek genaamd 'social engineering'. Vanwaar de vermeende tegenstrijdigheid, ga je er vanuit dat je bij hacking iedere handeling altijd zelf moet uitvoeren ?
06-01-2009, 09:55 door Anoniem
Volgende actie van de Britse overheid is natuurlijk het verplicht stellen van het gebruik van Windows. Denken jullie ook niet? Dat scheelt weer een hele hoop gedoe met andere "verdachte" operating systemen. :-)
06-01-2009, 10:37 door Anoniem
"De regering werkt ook aan een plan om de informatie die op Britse computers wordt gevonden met andere landen te delen. "

Waarom zou de gevonden informatie uberhaupt gedeeld moeten worden met andere landen, wat is de doelstelling van dit plan ? In specifieke zaken zijn er al lang overeenkomsten om bewijsmateriaal te delen, en daarbij is de wijze waarop de politie het bewijsmateriaal (rechtmatig) heeft verkregen helemaal niet van belang.
06-01-2009, 11:16 door spatieman
zo.
eerst duitsland die de burger STASI software verplicht te instaleren.

nu engeland die de burgers verplicht holigaan spyware verplicht te instaleren.

2 landen die dan worden opgenomen in swerelds grootste overheid botnet.
en de echte hacker, die haakt erop in, door echte botnet software te sturen zodat bijde landen worden opgenomen in het hackers grootste botnet.

en de overheid.
wat zeiden ze de duitsers nog eens eind WO2 ?
Das habben wihr nicht gewust..

Maar hoe zit het met de linux gebruiker??

wordt die als staatsgevaarlijk gejaagt op opgesloten?
06-01-2009, 12:41 door Anoniem
Vraag: Mogen ze alleen de computers hacken in Engeland zelf???? Of ook in Nederland en etc....
07-01-2009, 23:56 door prikkebeen
Door Anoniem"Dit lijkt me wel een beetje tegenstrijdige berichtgeving. Iemand verleiden een besmette e-mail te openen of een pc hacken zit volgens mij wel verschil in."

Zo tegenstrijdig is dat niet. Immers valt het verleiden van een persoon om een besmette e-mail te openen, om zo de malware te installeren, onder de hacking-techniek genaamd 'social engineering'. Vanwaar de vermeende tegenstrijdigheid, ga je er vanuit dat je bij hacking iedere handeling altijd zelf moet uitvoeren ?

Nee hoor, een botnet kan het ook. Ik zie hacken meer in de trand van inbreken. Social enginering is meer gebruik maken van iemand zijn onvermogen om te snappen waar die mee bezig is.
Het netto resultaat kan natuurlijk wel hetzelfde uitpakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.