image

Sting tegen uitlevering NASA-hacker McKinnon

woensdag 4 maart 2009, 09:33 door Redactie, 9 reacties

Aangezien de Britse openbare aanklager NASA-hacker Gary McKinnon niet in Engeland voor de rechter wil slepen, is het goed mogelijk dat hij binnenkort aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. De voormalige systeembeheerder, die het syndroom van Asperger heeft, krijgt hulp uit onverwachte hoek. Popster Sting heeft zich openlijk tegen de uitlevering van McKinnon uitgesproken. "Het is een aanfluiting van de mensenrechten", aldus Sting, die verder opmerkt dat de reactie van de VS op McKinnon's misdrijf extreem buitensporig is. "Gary overweegt zelfs zelfmoord vanwege zijn angst voor opsluiting als een terrorist in een Amerikaanse gevangenis. De Britse overheid is bereid deze kwetsbare man zonder herziening van het bewijs uit te leveren."

Ook professor Simon Baron-Cohen steunt de hacker die zo'n honderd systemen van het Pentagon, NASA en andere instanties en organisaties wist te kraken. "Hij moet in Groot-Brittannië terechtstaan en niet als een terrorist worden behandeld, maar als een man met een sociale handicap." McKinnon's moeder is kapot door het "gebrek aan compassie" dat haar zoon krijgt en wijst er wederom op dat hij als een zondebok voor Amerika's gezichtsverlies wordt gebruikt.

Reacties (9)
04-03-2009, 09:56 door Anoniem
Oooooh Sting (leeft die nog?!), dan komt het wel goeth....... met zijn nieuwste album......
04-03-2009, 10:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-03-2009, 10:15 door Anoniem
Door rookieSting heeft zeker weer wat publiciteit nodig.

Valt me nog meer dat die Bono zich er niet mee gaat bemoeien.

Belangrijk is dat deze zaak in de publieke aandacht blijft. Het is toch van de zotte, dat Europa mensen aan de VS uitlevert, terwijl de VS zich uitdrukkelijk hieraan onttrekt wanneer het om haar eigen staatsburgers gaat.
04-03-2009, 10:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-03-2009, 10:43 door Anoniem
Door Anoniem
Door rookieSting heeft zeker weer wat publiciteit nodig.

Valt me nog meer dat die Bono zich er niet mee gaat bemoeien.
Belangrijk is dat deze zaak in de publieke aandacht blijft. Het is toch van de zotte, dat Europa mensen aan de VS uitlevert, terwijl de VS zich uitdrukkelijk hieraan onttrekt wanneer het om haar eigen staatsburgers gaat.

Tell US something new..... :'(
Dit is de afgelopen, pak 'm beet, 60 á 70 jaar al zo..... net wakker geworden ?!

"The West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often forget this fact, non-Westerners never do."
Samuel P. Huntington

“Politicians sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf. So long as the rulers are comfortable, what reason have they to improve the lot of their serfs?"
Bertrand Russell, 1952 (p61)

"Door van privacy de zondebok te maken voor alle onveiligheid van onze samenleving gaan politici de echte keuzen uit de weg"
Lodewijk Asscher

"What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or the holy name of liberty or democracy?
A 'No' uttered from deepest conviction is better and greater than a 'Yes' merely uttered to please, or what is worse, to avoid trouble."

Mahatma Gandhi, "Non-Violence in Peace and War"

[color=red] - Amici, diem perdidi. - [/color]
04-03-2009, 11:41 door Preddie
volgens mij heeft die gast helemaal niks gekraakt maar heeft hij gebruik gemaakt van standaard inlog accounts . Het inloggen onder het account van iemand anders is in nederland geen kraken maar valt meer onder fraude.....

offtopic ..... heel europa is gewoon bagger net als de VS laat elk landje zijn eigen dingen regelen dan komt het misschien nog wel een keer terug .....
04-03-2009, 12:04 door H.King
Het inloggen onder een acount van iemand anders is in nederland wel hacken omdat het inbreuk op de privacy is.Ik bedoel als een inbreker een sleutel van jou huis heeft en vervolgens je huis leeg haalt dan is dat toch ook niet fraude.

on-topic : verder was deze man systeembeheerder dus ziekte of niet hij wist dat wat hij deed fout was.En heeft het toch gedaan. En zo gek vind ik het niet dat amerika hem uitgeleverd wil ik bedoel op die computers zullen wel gevuld zijn met bergen aan geheime informatie en deze gast heeft dat misschien/waarschijnlijk gelezen. Dat is alsof iemand in jou pc inbreekt en vervolgens al je naakt foto's gaat bekijken en je grootste geheimen leest.....dan wil je die persoon toch ook ?. Daarbij heeft Gary door de informatie te lezen zichzelf bijzonder intressant gemaakt voor de tegenstanders van amerika dus als amerika hem niet kreeg dan was hij doodgeschoten voordat een tegenstander van amerika hem had gevonden die graag de informatie wou. Wat weer de veiligheid van andere mensen kon kosten.....

amerikaanse overheid hacken is zelfmoord en dat bewijst dit wel weer.
04-03-2009, 12:33 door spatieman
wij zijn de USA ,wij mogen alles, wij doen alles.
doe jij het niet wat wij willen, wordt het laadje met bewijsmateriaal opengetrokken, en mag je vakantie houden in een van onze overheerlijke gevangenissen als terrorist.......
11-03-2009, 10:27 door Anoniem
Één lichtpuntje voor de beste man. Guantánamo Bay is gesloten! :-)

Verder is het van de zotte dat Engeland in eens hands-off gaat spelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.