Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Windows update fataal

13-03-2009, 12:30 door Anoniem, 28 reacties
2 dagen geleden periodieke Windows update geïnstalleerd. De PC kon sindsdien niet meer opstarten. Nu de Windows volledig opnieuw geïnstalleerd. Beste mensen! Wacht AUB met automatisch updaten. Er klopt iets niet met de laatste update!
Reacties (28)
13-03-2009, 13:40 door Anoniem
PEBKAC

Hier is er nergens last van op :
2000
2003 sp2
2003 r2 sp2
xp sp3
vista sp1
server 2008 sp1
13-03-2009, 16:21 door SirDice
Hier ook geen enkel probleem (diverse windows XP machines).
13-03-2009, 17:26 door Harm22
Door Anoniem2 dagen geleden periodieke windowsupdate geinstalleerd. De PC kon sindsdien niet meer opstarten. Nu de Windows volledig opnieuw geïnstalleerd. Beste mensen! Wacht AUB met automatisch updaten. Er klopt iets niet met de laatste update!
Ik heb de update op diverse PC´s geinstalleerd en geen problemen gehad.
13-03-2009, 17:52 door Xnoniem
[Verwijderd]
13-03-2009, 17:57 door Anoniem
Over welke windowsupdate hebben we het hier precies.
Om nou de hele windows update fataal te noemen gaat een beetje ver, vind je niet. ;)
13-03-2009, 18:09 door Anoniem
Door Daniël HeesenInderdaad hier laatst ook last mee gehad. Home edition hier. Met 'CHKDSK' commando even op fouten gescant, flink wat fouten en na die hersteld te hebben deed alles het weer naar behoren.

Zou kunnen dat ik daar ook last van heb gehad. Ik had na het installeren van de laatste windows updates een nieuwe videokaart geinstalleerd en wilde daarna een image daarvan maken met Norton Ghost. Het maken van de image duurde tot mijn verbazing ruim een uur terwijl dat normaal mét verificatie van de zojuist gemaakte image normaal zo'n 20 minuten duurt. Ik heb daarna ook met CHKDSK gescand en ook aardig wat fouten gevonden. Het maken van een nieuwe Ghost image ging daarna weer keurig binnen de 20 minuten. Ik werk hier overigens met XP Pro SP3.
13-03-2009, 19:00 door Anoniem
Hier ook geen probleem maar ik maak altijd voor de update van MS een herstelpunt en dat is een keer nodig gebleken.
De buren hadden ook last van de laatste update. Bovenstaand advies gegeven dat je dat altijd moet doen als je programma's en updates wilt installeren.
13-03-2009, 19:07 door Korakies
Ik heb de update op twee XP PC's geïnstalleerd, 1x home en 1x pro, geen probleem.
13-03-2009, 20:48 door KwukDuck
geen problemen hier 4 WinXP machines en 1 server 2003
14-03-2009, 07:48 door Anoniem
Hier ook geen enkel probleem met die updates.
Win XP Professional SP3 machines. (4pc's)
(ik doe die updates wel manueel niet automatisch)

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de Windows XP Home versie niet zo happy was met SP3.
Ik weet niet juist meer waar.

http://support.microsoft.com/kb/950717/nl (geen idee of het hier bijstond ergens)
16-03-2009, 09:32 door Anoniem
Na de update werkte mijn Wacom Tablet (Bamboo) niet meer, ook de installatie CD van Wacom werkt niet meer (weet de foutmelding even niet uit mijn hoofd). Ik moet nog kijken welke patch de boosdoener is.
16-03-2009, 12:22 door Anoniem
Je weet nooit wat er gebeurd met je computer, zoveel software op je computer vind je gek dat het eens mis loopt!
De eventueel boosdoener zal je nooit vinden en het hoeft helemaal de Windows Update niet tewezen.
Maar meestal geeft dit geen vetrouwen meer in Windows Update's. Je computer kan ook eventueel een beschadiging
hebben opgelopen op je harddisk. Voortaan image maken met Norton Gosth of gebuik systeemherstel van
Norton GoBack werkt prima onder Windows XP.
16-03-2009, 13:42 door Karel 1
Jullie snappen het allemaal niet. Er moet toch gekankerd worden op Windows? Nou dan? Of het waar is, doet niet ter zake.
16-03-2009, 13:44 door Zipper306
Door Anoniem2 dagen geleden periodieke Windows update geïnstalleerd. De PC kon sindsdien niet meer opstarten. Nu de Windows volledig opnieuw geïnstalleerd. Beste mensen! Wacht AUB met automatisch updaten. Er klopt iets niet met de laatste update!

dit bericht heeft een hoog media gehalte, meer niet.
16-03-2009, 18:12 door SirDice
Door AnoniemNa de update werkte mijn Wacom Tablet (Bamboo) niet meer, ook de installatie CD van Wacom werkt niet meer (weet de foutmelding even niet uit mijn hoofd). Ik moet nog kijken welke patch de boosdoener is.
Misschien moet je de laatste nieuwe driver bij Wacom eens downloaden ipv de inmiddels hopeloos verouderde versie die op de installatie CD staat te gebruiken?
19-03-2009, 21:00 door Anoniem
Wat mij het meest beangstigd is dat types zoals deze Anonieme Poster dit soort dingen roepen, waarschijnlijk tegen iedereen in hun familie- en vriendenkring, die daar uiteraard naar luisteren (want ze weten nóg minder goed wat er aan de hand is).

Kansloos. Geen fatsoenlijk onderzoek naar de causaliteit van de issues, geen bepaling welke hotfix het betreft, geen fatsoenlijke foutrapportage. Maar wel security.nl weten te vinden om je bullshit-paniekzaai-melding te plaatsen. Dit soort mensen zou minstens een maand een connectivity verbod moeten krijgen.

Ik sluit me tevens aan bij Karel 1: security.nl begint steeds meer een anti-Microsoft bolwerk te worden in plaats van een degelijke security site die het vroeger wel meer was. Triest.
20-03-2009, 10:00 door Anoniem
Dit soort mensen zou minstens een maand een connectivity verbod moeten krijgen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Het bericht "Windows update fataal" heb ik hier geplaatst. Ik zie nu enkele boze reacties en wil graag toelichting geven. Voordat ik het heb geplaatst, heb ik alles geprobeerd om Windows XP te herstellen. Het is mij niet gelukt. Het kan zijn dat u het zou lukken. Ok, ik ben niet zo slim. Helaas heb ik geen melding opgeschreven, die op beeldscherm stond. Pas na vele pogingen heb ik besloten de Windows XP opnieuw te installeren vanaf de originele CD met Windows XP Home Edition Pack 2. Na de installatie heb ik weer automatische update ingeschakeld. Nadat alle updates weer waren geïnstalleerd, was het precies hetzelfde verhaal!!! Weer zwarte beeldscherm met de mededeling!!!! Volgende dag de Windows weer opnieuw geïnstalleerd, maar dan de updates niet automatisch, maar één voor één uitgevoerd en sommige uitgeschakeld. Nu werkt de PC gelukkig weer goed. Ik had dus sterke vermoeden, dat het probleem te maken had met de laatste Windows update. Pas als dit in mijn ogen bewezen was, heb ik mijn bericht hier gepost op de forum!! Als iemand dit niet leuk vind, dit is niet mijn probleem. De forum dient er voor om de meningen en ervaringen uit te wisselen en niet om iemand te beschuldigen in leugen. Mijn doel was: medegebruikers te waarschuwen om erger te voorkomen. Ik ben trouwens enorme voorstander van Microsoft, omdat momenteel zo wie zo niemand de betere software kan leveren.
20-03-2009, 18:27 door Anoniem
Eh... niemand betere software kan leveren? Eh...

Zeg nou zelf... hoe brak moet het zijn om zomaar 'dood' te gaan na een update?
Neem een willekeurige Unix / linux doos en je kunt na een kernel update gewoon de oude terug zetten, desnoods even booten vanaf een CDtje. ALS het al stuk gaat...
22-03-2009, 20:28 door Anoniem
Ik weet niet echt waarom die zo klaagt
we hebben allemaal wel eens een probleem dat we een verkeerde update hebben.
Maar dan hoeft toch niet meteen te betekenen dat iedereen moet uitkijken.
Ik heb nergens last van heb zelf vista SP2 en die werkt voor mij perfect en de updates zijn 100% clear.
23-03-2009, 17:13 door Anoniem
Rond 27 februari had ik een probleem na een update van MS XP. De PC wilde niet meer opstarten. Terug naar een eerder gemaakt herstelpunt wilde ook niet meer. De PC zat in een loop (hij bleef maar proberen op te starten). Volgens Microsoft kon dit probleem liggen in een conflict met een niet gebruikt antivirus programma, waarschijnlijk is dit een restant van Norton (ik gebruik nu AVG) dat met de PC was meegeleverd. Men raad dan ook een schone installatie aan met een Cd-rom van Microsoft waarop geen hulpprogramma’s staan, zoals antivirus programma’s. Met deze nieuwe installatie cd-rom heb ik de hele boel weer aan de praat proberen te krijgen. In overleg met de TD (Technische Dienst) van Microsoft vanuit Dos eerst een chkdsk uitgevoerd. Er wordt in vijf stappen gecontroleerd in de laatste stap bleken er 1 of meerdere fouten gevonden te zijn. Hierop raadt de TD aan deze HD (harde schijf) niet te gebruiken. Echter doordat de andere fouten wel gerepareerd zijn kan ik mijn huidige versie van XP gewoon weer gebruiken Ik heb dus geen nieuwe installatie uitgevoerd. Hoe lang is echter de vraag, daarom heb ik mijn persoonlijke gegevens ondertussen op een externe HD gezet. Omdat ik nog twee andere HD heb liggen met een niet bijgewerkte versie van XP, heb ik hier ook een chkdsk op uitgevoerd, echter met het zelfde resultaat. Deze bevatten ook fouten maar naar herstel van een deel van die fouten starten deze ook weer zonder problemen op.

Nu zit ik met de volgende vraag Microsoft raad af om XP te installeren op geen van deze 3 HD. Moet ik die dan weggooien?! Of is er een andere optie.

Gezien ik zo vaak problemen ondervind met Windows (gebruiker sinds 1995) overweeg ik de overstap naar Linux of Macintosh, Linux kan ik uittesten op mijn huidige PC Macintosh niet. Een groot nadeel echter is dat microsoft zo’n grote vinger in de pap heeft dat de meeste drivers en programma’s voor Windows worden geschreven. Zo zal mijn (dure) nauwelijks gebruikte scanner niet werken onder Linux omdat Canon hier geen driver voor heeft, voor de printer van HP is wel een Linux driver beschikbaar. Hoe het met mijn draadloze netwerk zit weet ik nog niet. Voordeel van Macintosh is dat je er ook Windows mee kunt draaien voor die paar programma’s die niet op Macintosh werken. Voor de hardware zijn wel drivers. Maar dat kost je een dure Apple PC.

Voordat ik investeer in een nieuwe computer wil ik eerst weten of OSS (Open Source Software) waaronder het besturingsprogramma van Linux een oplossing is. Dat wilde ik uitproberen op deze PC, maar ik weet niet of deze dat accepteert De keuze wordt dan een PC (Windows/Linux) of een Apple (Macintosh/Windows). Of er moeten andere/betere oplossingen zijn, wat dat betreft heeft Apple namelijk net zo’n monopoliepositie als Microsoft. Het lijkt tegenwoordig namelijk vooral om het besturingssysteem te draaien en niet waarvoor je een PC eigenlijk wil gebruiken.

Daar heb ik zelf wel ideeën over maar ben niet technisch genoeg om deze uit te voeren. Dus als er iemand is die ook denkt dat er een nieuw soort PC moet komen dan hoor ik dat graag.
23-03-2009, 21:30 door Anoniem
Hou op met zeveren

Het gaat over Microsoft Windows ... mijn updates hebben mijn XP ook verknoeid. Mijn pc viel ook niet meer op te starten. Bij 2 maten van mij ook. Update -> verknoeid.

Degenen die roepen dat dit niet kan of zo : elke pc is uiteindelijk anders, er moet maar aan 1 voorwaarde voldaar zijn om het te laten mislukken. Als dat nu bij een aantal mensen zo is (en zo is het blijkbaar!) dan gaat het nu eenmaal mis.

Installeer gewoon Windows opnieuw, of doe zoals ik en wordt het moe en zeg adieu tegen die laatste Windows die je had draaien.

Als je toch Windows wil installeren, trek dan een wijze les (als je dat nog niet gedaan had, maar je zou beter moeten weten) uit deze situatie : bewaar nooit je data op een Windows OS partitie. Ja, je kan het nog terughalen als je wil, maar het kost je meer tijd. Sla je data op een andere schijf / partitie op. Of zet een fileserver. Als je windows dan crasht, gewoon weer installeren en hup je bent weer weg.

Voor degenen die nog verder kijken -> trek een ghost van je installatie en bewaar die ook op je dataschijf / fileserver / whatever.

- Dark
25-03-2009, 12:07 door Anoniem
Ik heb ook weinig vetrouwen in Windows Update, best wat je kan doen is
de Windos Updates gewoon uitschakelen! De oorzaak kan wezen door Third party software
AVG free Anti-virus, maar regcleaners zijn ook boosdoeners, of erger nog een
niet goed werkende hardeschijf van WD voorzaakt afsluitproblem met gevolg gegevens verlies
voorzaken problemen in combinatie incompactible, probeerd de Windows Update slopen.
Ik raad aan de Windows updates download maar dan geen virusscanner gebruiken en alleen
microsoft software teinstalleren! Er zijn zoveel valkuilen op internet met gratis software!
27-06-2011, 08:41 door Anoniem
ik weet niet hoe dat kan kan sinds 24 juni geen email meer intippen bij live account een bij mijn hotmail accounts staat links onderan op de site fout op de pagina adres een onderwerp intikken lukt de rest niet baal eer heel erg van mvg
27-06-2011, 12:55 door Anoniem
Zelf gebruik ik op PC en laptop Windows 7. Bij de laatste patchronde zijn op beide computers de updates geïnstalleerd zonder dat ik daar eerst toestemming voor gegeven had. Beide computers wilden opeens opnieuw opstarten. Ook al heb ik automatische update aanstaan, itt de laatste keer moest ik daar altijd eerst toestemming voor geven. Iemand daar ook last van gehad?

Voordat ik Windows-update toestemming geef, heb ik namelijk de gewoonte eerst een Acronis-backup van de systeemschijf te maken voor het geval Windows-Update een fout maakt. Bij Windows 7 heb ik daar tot nu toe nooit last van gehad, maar Windows-Update met XP heeft bij mij en anderen in het verleden door foute updates ook wel eens een systeem om zeep geholpen. Zo'n Acronis-backup is dan een geschenk uit de hemel.

Als het zonder toestemming Windows 7 updaten een nieuw standaard beleid is, is dat dus een goede reden voor mij automatische update uit te schakelen.
27-06-2011, 16:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2011, 18:10 door Shadwell
Dit topic is 2 jaar oud!
27-06-2011, 18:52 door Spiff has left the building
Door Shadwell: Dit topic is 2 jaar oud!
Inderdaad.
En dat opnieuw openen van al lang in vrede rustende threads is tamelijk ergerlijk.
Het openen van een nieuwe thread is immers een kleine moeite.
Misschien moeten we hier maar eens naar een systeem zoals op Tweakers.net, waar threads in ruste na een zekere termijn gesloten worden.
Ideetje, Redactie?
27-06-2011, 19:08 door Anoniem
Door Spiff:
Door Shadwell: Dit topic is 2 jaar oud!
Inderdaad.
En dat opnieuw openen van al lang in vrede rustende threads is tamelijk ergerlijk.
Het openen van een nieuwe thread is immers een kleine moeite.
Misschien moeten we hier maar eens naar een systeem zoals op Tweakers.net, waar threads in ruste na een zekere termijn gesloten worden.
Ideetje, Redactie?

Nee, er kunnen best toevoegingen gedaan worden aan oude threads. Het probleem zit hem in dit geval in iemand die een ongerelateerde vraag stelt in een bestaande thread en vervolgens reageerders die dat niet lezen en "antwoord" geven op de vraag van de TS. Dat is echte probleem dat je hiermee niet oplost.

Overigens is het bij tweakers.net wel mogelijk op oude threads te reageren, je krijgt wel een waarschuwing te zien voordat je dat doet. Goede methode.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.