image

Telecomaanbieder installeert spyware op BlackBerry

dinsdag 14 juli 2009, 17:33 door Redactie, 6 reacties

De grootste telecomaanbieder van de Verenigde Arabische Emiraten heeft vorige week onder 100.000 abonnees een patch verspreid, die in werkelijkheid bedoeld was om het internetverkeer af te luisteren. In tegenstelling tot de belofte van Etisalat, zorgde de patch juist voor een tragere BlackBerry, die ook nog eens de accu ernstig belastte. Dit tot grote onvrede onder gebruikers. Een programmeur besloot de patch te analyseren en kwam tot de schokkende ontdekking dat het om spyware ging, waarmee Etisalat alle verstuurde e-mails en berichten kan lezen.

De geïnfecteerde machines probeerden contact met de server van de telecomaanbieder te maken, maar die kon de drukte niet aan en bezweek. De BlackBerry's die zich niet konden registreren bleven het proberen, waardoor de accu uiteindelijk leeg liep. In de patch vond de programmeur allerlei referenties naar SS8.com, een Amerikaans surveillance bedrijf dat software ontwikkelt om "criminele activiteiten te monitoren, onderzoeken en voorkomen." De encryptie van de BlackBerry is al tijden een doorn in het oog van allerlei regeringen, waaronder India. Die besloot daarop de encryptie zelf te kraken.

De programmeur die tegen de spyware aanliep, merkt op dat als de registratie-server naar behoren had gewerkt, waarschijnlijk niemand het voorval had ontdekt. De man vermoedt dat het hele systeem ontworpen is om slecht een tiental BlackBerry's van verdachten te monitoren.

Reacties (6)
14-07-2009, 18:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-07-2009, 18:39 door Eerde
Alsof je iets degelijks kan verbergen.... sukkels.
15-07-2009, 08:39 door Anoniem
Door Eerde: Alsof je iets degelijks kan verbergen.... sukkels.
Als ze geld voor een goede server over gehad hadden (en voldoende overcapaciteit), had ze dat dus wel gelukt.
In ieder geval voor een tijdje.
15-07-2009, 09:26 door Skizmo
Door Eerde: Alsof je iets degelijks kan verbergen.... sukkels.
Volgende keer eerst het artikel lezen. .. sukkel.
15-07-2009, 11:09 door MarkII
jeetje, dus encryptie van de BB gekraakt.... Beetje jammer. Maar alles valt te cracken of te jacken als je maar tijd hebt genoeg hebt he.

Zo RIM nu eerst maar even een nieuwe encryptie maken LOL
15-07-2009, 11:48 door Anoniem
Ze hadden het aanmelden moeten randomizen. Dus willekeurig binnen nu en een week aanmelden, niet allemaal tegelijk. Dan verdelen die 100K telefoons hun aanmelding mooi uniform over een periode van 7 dagen en was er niets aan de hand geweest, had waarschijnlijk niemand het gemerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.