image

Hacker boos over Google Voicemail blunder

donderdag 22 oktober 2009, 15:12 door Redactie, 3 reacties

Google heeft de plank volledig misgeslagen door het indexeren van de links waarmee iedereen Google Voicemail berichten kan beluisteren, aldus beveiligingsonderzoeker Robert 'Rsnake' Hansen. Via een eenvoudige zoekopdracht waren de voicemails van tientallen mensen door iedereen te lezen en te beluisteren. "Ik zie dit soort dingen continu gebeuren. Als je denkt dat je URL veilig is omdat je de enige bent die het weet, dan begeef je je op een duister pad." Hansen merkt op dat Google de geobfusceerde URL minimaal met gebruikersgegevens had moeten combineren, om ervoor te zorgen dat het echt de eigenaar van het account was die de voicemails beluisterde. "Dit is letterlijk security 101."

Zelf is Hansen wel een voorstander van obfuscatie. "Mensen die denken dat het niet werkt, zien niet dat dingen als wachtwoorden op zichzelf ook obfuscatie zijn. Obfuscatie werkt alleen zolang jij de enige bent die het weet." Zodra dit soort informatie op het web verschijnt, is het slechts een kwestie van tijd voordat het verkeerd gaat. "In Google's geval, is tijd meestal maanden. Zie dit als de zoveelste slechte ontwerpbeslissing. Zo gaat ie lekker cloud!"

Reacties (3)
22-10-2009, 17:52 door Eerde
... om ervoor te zorgen dat het echt de eigenaar van het account was die de voicemails beluisterde.
Dat bedoel ik een blunder van de eerste orde ! Het gaat/ging er helemaal niet om dat de eigenaar het bericht kon beluisteren, die moet inloggen. Het punt was dat je een link van het gesprek naar derden kon sturen (die het vervolgens op een blog plaatsten) om het OOK te beluisteren, dus openbaar maken...

Maja, er zijn nog steeds mensen die denken dat je 'iets' geheim kan houden als meer dan 1 persoon er kennis van heeft genomen :(
22-10-2009, 21:02 door Anoniem
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het hele voorval niet begrijp.
Als google mij de functionaliteit bied mijn voicemail publiek beschikbaar te maken middels een hyperlink.
Is het dan gek dat deze ook geïndexeerd kunnen worden door de op het web aanwezige zoekmachines(?).

Jij - als gebruiker - wil dat het publiek word. Wie/wat weerhoud anderen er dan van om het te bekijken?

Nu heb ik me hier niet in verdiept maar toch..

Grtz, Knight Of The Post
23-10-2009, 17:40 door Anoniem
"Jij - als gebruiker - wil dat het publiek word. Wie/wat weerhoud anderen er dan van om het te bekijken?"

Volgens mij zie je dat verkeerd. Jij wilt als gebruiker het bericht met bepaalde mensen delen. De functionaliteit die Google biedt komt erop neer dat je de informatie vervolgens met iedereen deelt die de link weet te bemachtigen, terwijl je deze functionaliteit ook anders in kan richten. Indien jij een FTP hebt, en jij wilt deze met een paar andere mensen delen, dan gebruik je toch ook geen anonymous access maar dan zorg je toch voor een persoonlijk of functioneel account waarmee zij toegang kunnen krijgen ?

Misschien wilden sommige van deze mensen hun voicemail delen met de wereld; dat wil nog niet zeggen dat gedeelde links op Google Voice per definitie voor iedereen toegankelijk moeten zijn, en er zijn tal van manieren om dergelijke links te bemachtigen zonder dat ze voor je bedoeld zijn, ook wanneer deze niet geindexeerd zijn in Google of andere zoekmachines.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.