image

ISP verwijdert parodiesite van internet

maandag 26 oktober 2009, 11:31 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaanse internetprovider heeft op bevel van de Kamer van Koophandel (KvK) een parodiesite van het internet verwijderd die vorige week voor de nodige ophef zorgde. Op de website stond een persbericht dat meldde dat de KvK wetgeving ondersteunt om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. In werkelijkheid was het persbericht afkomstig van de Yes Men, een groep politiek activisten die werken volgens het principe van culture jamming. Daarbij doen ze zich voor als invloedrijke figuren en woordvoerders van belangrijke organisaties of bedrijven.

Het valse persbericht werd opgevolgd door een persconferentie, waarbij een lid van Yes Men zich als een woordvoerder van de KvK voordeed. De conferentie werd onderbroken toen de echte woordvoerder zijn dubbelganger confronteerde. Het persbericht was na de conferentie nog steeds op de website te vinden die erg sterk leek op die van de KvK. Daarop werd de ISP die de website hoste verzocht om die uit de lucht te halen, wat eind vorige week gebeurde. "De website maakt inbreuk op de auteursrechten van de KvK door direct afbeeldingen, logo's, ontwerp en layout van de auteursrechtelijk beschermde officiële website te kopiëren", zo blijkt uit het bevel dat de KvK verstuurde.

Parodie
Inmiddels is de website via een ander hostingbedrijf weer in de lucht. De KvK overweegt nu om hetzelfde bevel ook naar deze partij te sturen. Volgens de Electronic Frontier Foundation gaat de Kamer van Koophandel te ver en maakt het misbruik van de DMCA-wetgeving. "Parodie is een vastgesteld recht, beschermd onder de auteursrechtenwet en het Eerste Amendement", zegt een advocaat van de burgerrechtenbeweging. "De kamer prefereert de vrijheid van grote ondernemingen om alles te doen wat ze willen over de vrijheid van ons allen om te overleven", aldus een lid van de Yes Men.

Reacties (5)
26-10-2009, 11:39 door Anoniem
Liep eens op straat langs een terrasje. Opeens begonnen de mensen mij uit te lachen. Wat bleek? Een straatclown liep precies 5 centimeter achter mij en deed al mijn bewegingen na. Natuurlijk heb ik ook hartelijk gelachen om dit initiatief. Maar ja, er zijn mensen die dan boos worden (KvK in de VS) en geen gevoel voor humor blijken te hebben...
26-10-2009, 12:58 door spatieman
/parodie mode aan
volgens de nieuwste berichtgevingen, hebben de duitsers toegegeven, dat de EU een uitvinding is van Adolf hitler.
en dat hitler, nu ergens met een infuus de hele dag met stijve rechter arm heil mij self aan het roepen is, en zegt.
eindelijk europa in mijn macht..

aldus merkel volgens bild.de.............
/parodie mode uit.

opmerking..
de EU is een uitvinding van de duitsers, en of het een natte droom is van een bepaald iemand weet ik niet....
26-10-2009, 13:27 door Anoniem
Dit is echt een geniaal idee voor activisten om media aandacht te krijgen. I love it.
26-10-2009, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is echt een geniaal idee voor activisten om media aandacht te krijgen. I love it.

Ook in het westen slikt en verspreid 'De media' dit soort 'info' zonder enige voorbehoud, vaak zijn er later gelukkig nog wel ECHTE journalisten die de waarheid boven tafel krijgen, zoals gisteren op Canvas (Belgische TV zender)

"The Central Intelligence Agency owns everyone of any significance in the major media." ~ William Colby, Former Director, CIA
27-10-2009, 10:20 door Anoniem
Het is hier in het westen de omgedraaide wereld
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.