image

Hackers niet achter stroomstoringen Brazilië

dinsdag 10 november 2009, 11:56 door Redactie, 2 reacties

De uitzending van het Amerikaanse televisieprogramma CBS: 60 Minutes over hoe hackers het Braziliaanse elektriciteitsnet plat legden, blijkt inderdaad een broodjeaapverhaal te zijn. Gisteren verscheen er al de nodige kritiek op de uitzending, die volgens beveiligingsexpert Robert Graham pure overheidspropaganda was om meer controle over het internet te krijgen. Verder onderzoek wijst uit dat niet hackers, maar achterstallig onderhoud de veroorzaker van de grote stroomstoring 2007 was.

Sterker nog, het Braziliaanse elektriciteitsnet is niet eens met het internet verbonden, aldus het energiebedrijf Furnas Centrais Elétricas. Verschillende onderzoeken van toezichthouders, het energiebedrijf zelf en een groep onafhankelijke systeembeheerders, vonden geen enkel bewijs dat hackers iets met de uitval te maken hadden. Vervuiling van onderdelen door roet en stof is volgens de onderzoekende partijen de officiële boosdoener.

Afpersing
Het verhaal over hackers die in steden de stroom uitschakelen kwam vorig jaar aan het rollen toen CIA analist Tom Donahue beweerde dat verschillende landen zouden zijn afgeperst. Toen het geld niet werd overgemaakt, schakelden ze de stroom uit. Uiteindelijk werd de uitspraak van Donahue zelfs door de Amerikaanse president Barack Obama overgenomen. 60 Minutes beweert dat het voor de uitzending zich op zes bronnen binnen het leger en de inlichtingendienst heeft gebaseerd.

Reacties (2)
10-11-2009, 12:01 door Syzygy
Sterker nog, het Braziliaanse elektriciteitsnet is niet eens met het internet verbonden, aldus het energiebedrijf Furnas Centrais Elétricas.

Mooi die Backdoor is dus nog niet gevonden ;-)

ooooofffffffffffff

Het zijn Hacker die zichzelf in een kwaad daglicht willen plaatsen omdat ze er in in kunnen komen !!
11-11-2009, 12:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.