image

FBI: Meeste hackeraanvallen blijven geheim

vrijdag 27 november 2009, 16:20 door Redactie, 6 reacties

Cybercriminelen weten regelmatig de systemen van bedrijven en overheidsinstanties te kraken, maar de burger komt dit zelden te weten, aldus de FBI. Volgens de opsporingsdienst onderzoekt het jaarlijks duizenden zaken, maar weet het publiek slechts van enkele gevallen. "Er zijn miljoenen zaken waar niemand iets van weet", zegt Shawn Henry, assistent directeur van FBI's cyberdivisie. Veel gehackte bedrijven zijn uit angst voor negatieve publiciteit, het afschrikken van klanten en teruglopende omzet, terughoudend om incidenten te melden. Soms worden de aanvallen nooit gemeld, terwijl in andere gevallen men net zo lang wacht waardoor het lastig is om het bewijs te volgen.

Katvangers
Henry waarschuwt bedrijven dat als ze hun kop in het zand blijven steken en een aanval niet melden, aanvallers uiteindelijk ongestoord andere bedrijven kunnen aanvallen. Cybercriminelen hebben daarnaast hun tactiek de afgelopen jaren gewijzigd, aangezien bedrijven meer in hun beveiliging investeren. "Het is veel groter geworden." Daarbij laten criminelen de grote bedrijven schieten en richten zich op de middelgrote ondernemingen.

Volgens Henry vormt het opzetten van een cybercrime bende geen grote kostenpost. Sommige groepen zouden uit zo'n dozijn mensen bestaan, waaronder strategen, hackers en programmeurs. Met slechts een paar duizend euro beschikt men over de benodigde hardware en internetverbindingen. Net voor het uitvoeren van de aanval proberen ze katvangers in te huren, die helpen met het witwassen van het te stelen geld. Met name thuiswerk advertenties zijn een effectief middel voor het vinden van deze katvangers. "Ik denk dat er compleet onwetende mensen bij zitten, terwijl anderen hun kop in het zand steken."

Reacties (6)
27-11-2009, 18:36 door Anoniem
Miljoenen ? Het klinkt indrukwekkend, maar ik heb het idee dat deze FBI man gewoon alle mislukte en geslaagde pogingen op een hoop gooit, en verder geen enkel onderscheid maakt tussen incidenten met weinig tot geen impact, en incidenten waarbij bijvoorbeeld de gegevens van miljoenen klanten op straat komen te liggen.

Wat dat betreft weten de Amerikaanse ambtenaren zaken wel erg te overdrijven. Het is net alsof je mensen wilt waarschuwen om een slot op hun deur te zetten, door hen er niet alleen op te wijzen dat ze ander kans lopen op een inbraak, maar daarbij gelijk maar te suggereren dat de inbrekers je huis met explosieven opblazen als ze weg gaan.

Overdrijven is ook een kunst. En daar zijn de Amerikaanse ambtenaren van opsporings- en inlichtingendiensten die zich bezig houden met CyberSecurity erg goed in.....
27-11-2009, 21:53 door spatieman
Sure, maar een thee drinkende hacker die naar ET zoekt willen jullie wel met een molensteen in de nek de gevanenis is gooien..
27-11-2009, 21:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-11-2009, 22:44 door Anoniem
*twilight zone* is meer op zijn plaats. ik denk dat menig beheerder een hack niet eens opmerkt
28-11-2009, 09:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2009, 11:04 door Ethical_Hacker
Door Anoniem: *twilight zone* is meer op zijn plaats. ik denk dat menig beheerder een hack niet eens opmerkt

Als de hacker zijn werk "goed" heeft gedaan dan zal de beheerder het inderdaad niet merken, af en toe je eigen netwerk auditen is zeker geen slechte zaak om eventuele problemen op te sporen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.