image

Skimapparatuur eenvoudig verkrijgbaar via internet

maandag 30 november 2009, 13:02 door Redactie, 7 reacties

Beginnende criminelen die zich met pinpasfraude willen bezighouden beschikken via een paar muisklikken over de benodigde apparatuur. Op het internet zijn tal van aanbieders en zelfs complete brochures te vinden die voorzetmondjes en magneetstriplezers aanprijzen. Het gaat dan met name om betaalautomaten die in de VS gebruikt worden, maar ook apparatuur voor Duitse automaten is eenvoudig te vinden. Het is zelfs mogelijk om op maat gemaakte skimapparatuur te bestellen.

Eén van de aangeboden modellen is voorzien van een SMS-functie die de pincode en kaartgegevens naar een mobiele telefoon SMS't. Met de gebruikte batterij is het mogelijk om 1400 SMS'sjes te sturen. "We willen duidelijk maken dat we niet stilzitten en meer geavanceerde apparaten ontwikkelen", zo is in de brochure te lezen. Voor skimmers die de GSM-kit te duur vinden, is er ook een oplossing met USB flashgeheugen. Volgens de aanbieders gebruiken met name "beginnende gebruikers" deze goedkopere varianten. Die zijn voorzien van een "basic skimmer" en verborgen camera, die in een "discrete behuizing" is aangebracht. Voor de aangepaste pinpad is de "perfecte" verf gebruikt, die de juiste kleur, reflectie en bovenlaag heeft als die van de echte pinpad.

De apparaten zijn niet goedkoop. De meest eenvoudige skimapparatuur met USB flashgeheugen kost 3000 dollar, terwijl het GSM-model 4800 dollar kost. Dit verschilt ook weer per prijslijst, waar de goedkoopste varianten voor rond de 2000 dollar over de toonbank gaan. De kits worden wel geleverd instructie DVD, skimmer en aangepaste pinpad en een encryptiesleutel om de gedumpte informatie te ontsleutelen. De aanbieders van dit soort apparatuur, afkomstig uit Oost-Europa, de VS, Thailand en China, maken voornamelijk via YouTube en allerlei obscure websites reclame voor hun diensten, en zijn vaak via ICQ te bereiken.

Reacties (7)
30-11-2009, 13:56 door quikfit
En lekker (safe) met je creditcard betalen en thuis laten afleveren!Gemak dient de mens.
30-11-2009, 13:56 door spatieman
/sarcasme. aan
werkt perfect, ik heb al 5.000.000 binnengehaald door de koffiejufvrouw te bezijken op die manier..
/sarcasme uit.
30-11-2009, 14:45 door [Account Verwijderd]
Door quikfit: En lekker (safe) met je creditcard betalen en thuis laten afleveren!Gemak dient de mens.
Gewoon via je Mac bestellen, Dan is er niets aan de hand. (Zie vorig topic)
30-11-2009, 14:50 door quikfit
Door Insider:
Door quikfit: En lekker (safe) met je creditcard betalen en thuis laten afleveren!Gemak dient de mens.
Gewoon via je Mac bestellen, Dan is er niets aan de hand. (Zie vorig topic)


Zelfs met een Mac vertrouw ik deze schooiers niet,jij wel?
30-11-2009, 15:09 door SirDice
En wie zegt er dat je uberhaubt die spullen krijgt nadat je je creditcard gegevens ingevuld hebt? Is dit niet gewoon een gevalletje scammers die beginnende scammers scammen?
30-11-2009, 15:57 door Victor69
Door SirDice: En wie zegt er dat je uberhaubt die spullen krijgt nadat je je creditcard gegevens ingevuld hebt? Is dit niet gewoon een gevalletje scammers die beginnende scammers scammen?

Dacht ik ook al aan..... vorm van Scambaiting ...... http://www.419eater.com/
30-11-2009, 22:55 door Anoniem
Ik denk het niet. Als je dat Youtube filmpje bekijkt dan zie je zelfs de 3D tekeningen van die voorzetstukken. Dit zijn de files die ze aan China aanleveren om deze zaken te laten gieten. Dat maak je niet even in een een kwartiertje. Die GSM modules zijn gewoon binnenwerken van standaard mobieltjes waarbij het keypad (en waarschijnlijk de firmware) zijn aangepast. Ziet er zeer profi uit. Ik snap wel dat deze persoon zulk spul verkoopt: daar kan hij uiteindelijk meer geld mee verdienen met minder risico om gepakt te worden dan bij het skimmen zelf. En je bent altijd nog afhankelijk van het geld wat de gebruiker daadwerkelijk op zijn bankrekening heeft staan (+ krediet) en dat is er door de crisis ook niet ruimer op geworden. Anyway, tijd dat de chip in NL eens geactiveerd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.