image

Rebellen kunnen alle gevechtsvliegtuigen hacken

vrijdag 18 december 2009, 16:02 door Redactie, 13 reacties

Irakese rebellen kunnen niet alleen de beelden van onbemande robotvliegtuigen bekijken, bijna alle Amerikaanse gevechtsvliegtuigen zijn gevoelig voor "elektronische onderschepping". De Wall Street Journal rapporteerde gisteren dat militanten via 26 dollar kostende software met de "drones" van de Amerikaanse luchtmacht kunnen meekijken. Het probleem is echter veel omvangrijker, aldus Wired. Naast "drones" gebruiken zowel bommenwerpers als straaljagers apparatuur om beelden naar de Remotely Operated Video Enhanced Receiver (ROVER) te sturen. Daarmee kunnen troepen op de grond met de vliegtuigen meekijken.

Inmiddels beschikken bijna alle vliegtuigen over de techniek, maar de eerste generaties zijn zo snel uitgerold, dat ze het signaal niet versleutelen. Aanvallers zouden het signaal vervolgens kunnen onderscheppen of storen. In Irak wordt voor de signalen geen encryptie gebruikt, zo laat een legerfunctionaris weten. Via een satellietontvanger en de 26 dollar kostende SkyGrabber kunnen opstandelingen dus met alle Amerikaanse vliegtuigen meekijken. Het leger werkt inmiddels hard aan een oplossing die wel versleuteling toepast.

Goedkoop
Met name kleine militaire drones zijn kwetsbaar om "bekeken" te worden, aangezien deze voertuigen, zoals de Shadow, Hunter en Raven, het signaal alle kanten opsturen. Een opstandeling zou alleen in het blikveld hoeven te staan om het signaal af te tappen. "Het is net als criminelen die radioscanners gebruiken om politie communicatie af te luisteren", aldus de functionaris. Volgens hem zijn grotere vliegtuigen, zowel bemand als onbemand, minder kwetsbaar. Deze toestellen kunnen het signaal stoppen als niemand meekijkt en kunnen het naar alleen kanten uitzenden beperken, wat het onderscheppen bemoeilijkt.

De functionaris merkt op dat systemen zoals ROVER goedkoop moesten zijn uit commerciële "off-the-shelf" hardware bestaan. "We wilden het spul gewoon daar krijgen. Het is niet perfect. Dus ja, als we in het elektromagnetische spectrum uitzenden en je staat eronder, dan kun je het ontvangen. Duh-uh."

Reacties (13)
18-12-2009, 16:47 door Anoniem
Rebellen kunnen alle gevechtsvliegtuigen hacken.

dus als ik mijn radio aan zet ben ik vanaf nu ook aan het hacken?
18-12-2009, 17:05 door Preddie
Door Anoniem: Rebellen kunnen alle gevechtsvliegtuigen hacken.

dus als ik mijn radio aan zet ben ik vanaf nu ook aan het hacken?

Als je ergens geen verstand van hebt kun je beter je mond houden ....
18-12-2009, 17:31 door MrBil
Door Predjuh:
Door Anoniem: Rebellen kunnen alle gevechtsvliegtuigen hacken.

dus als ik mijn radio aan zet ben ik vanaf nu ook aan het hacken?

Als je ergens geen verstand van hebt kun je beter je mond houden ....
En jij weet er wel meer vanaf? Share with us! -:)
18-12-2009, 17:54 door Syzygy
Dit nieuws had ik even eerder vandaag mannen inclusief filmpje

Lees de forum berichten !!
18-12-2009, 18:31 door Anoniem
hoax! dit geloof je toch zeker zelf niet? haha grappig zeg..
18-12-2009, 18:45 door sjonniev
Die kop die klopt echt niet. Dat had moeten zijn: Iedereen kan onversleuteld via radio verzonden data onderscheppen en bekijken/beluisteren/op een cassettebandje zetten/etc..

Als ze ze nou ook nog op afstand konden besturen...
18-12-2009, 20:24 door Anoniem
Gaaaap eenieder die kan lezen, kan zelfs uit dit artikel interpreteren dat deze situatie al bestaat vanaf het begin van deze 'oorlog'.
Deze 'oorlog' is al even aan de gang ...... jaaaaaaaren zelfs !!!

Sterker nog deze situatie bestaat al vanaf het begin van de 'oorlog' in Afghanistan.
Dit is dus ook erg (Methusalem) oud 'nieuws', ik kan me zelfs herinneren dat ik het, heeeel erg lang geleden op deze site ook wel eens ter sprake heb gebracht, maar werd natuurlijk uitgemaakt voor langharig werkschuw tuig, bij voorkeur 'links' georiënteerd.... ;)
Wat ik alleen niet snap is dat ze in 10 jaar tijd nog geen versleuteling hebben ingevoerd, ik begrijp maar al te goed dat dit slechts 'test' gebieden zijn en dat versleuteling toepassen 'zo gepiept' is, maar toch... vanuit marketing oogpunt gezien; ze steken anders genoeg (van de Chinezen geleende) poen in de rest van het 'rookgordijn' verkoop smoesje, van heropbouw... etc.

Ik snap niet waarom mensen maar niet wakker willen worden, maar aan de hand van deze ervaring begint mij iets te dagen.... Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ...................

Slaap lekker, maar bereid je voor op een schok als je wakker gemaakt wordt !
18-12-2009, 21:13 door mathijsk
Inderdaad, een zwaar overdreven kop, daardoor valt het artikel zelf zwaar tegen.

Dit is hetzelfde als iemand met een schotel met rotor die wat feeds ontvangt een hacker noemen. Is niet juist en zwaar overdreven.
18-12-2009, 21:40 door Anoniem
Yep en dan heb je dit ook nog


www.windowsforwarships.com

Het moet toch niet gekker worden
18-12-2009, 22:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-12-2009, 22:50 door jopiter
Onderstaande is de software waarmee de rebellen in Irak beelden van de predators kunnen downloaden :

--
Skygrabber

SkyGrabber is offline satellite internet downloader. It intercepts satellite data( movie, music, pictures ) that downloadind by other users and saves information in your hard disk. So, you'll get new movie, best music and funny pictures for free.

http://www.skygrabber.com/en/index.php
--
19-12-2009, 17:04 door spatieman
eh, achmed !, moet jai kijken!, ies oens housje , wordt steeds groter!
23-12-2009, 00:15 door Anoniem
Pas maar op... voor je het weet hacken ze je kerstverlichting -.-
right..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.