image

Facebook verbiedt digitale zelfmoord

dinsdag 5 januari 2010, 12:26 door Redactie, 7 reacties

Sociale netwerksite Facebook laat steeds meer zijn ware aard zien, na het aanpassen van de privacy-instellingen verbiedt het gebruikers nu om automatisch hun account op te heffen. Vorige week verscheen de "Web2.0 Suicide Machine", een Nederlands bedenksel voor het snel en eenvoudig opheffen van profielen op sociale netwerksites. In tegenstelling tot Twitter, LinkedIn en MySpace waar digitaal zelfmoord plegen nog steeds mogelijk is, kon Facebook de actie niet waarderen en blokkeerde het IP-adres van de Suicide Machine.

Volgens een woordvoerder verzamelt de applicatie inloggegevens en is dat in strijd met de regels. Gordan Savicic, 'chief euthanasia officer' van de Suicide Machine, ontkent dat men in strijd met de regels opereert. Ook heeft men niets van Facebook zelf gehoord. Seppukoo, een dienst voor het automatisch verwijderen van een Facebook profiel, werd onlangs ook al door de grootste sociale netwerksite op internet geblokkeerd. Inmiddels zouden de Rotterdamse ontwikkelaars proberen om de blokkering te omzeilen.

Reacties (7)
05-01-2010, 12:32 door Anoniem
hyves suicide, heerlijk...
05-01-2010, 13:09 door Anoniem
"Volgens een woordvoerder verzamelt de applicatie inloggegevens en is dat in strijd met de regels. "

Mocht deze beschuldiging kloppen, dan vind ik de aktie van Facebook terecht. Slaat Web2.0 Suicide Machine inderdaad de logingegevens op van mensen die gebruik maken van hun dienst ?
05-01-2010, 15:32 door Syzygy
'chief euthanasia officer'

Ik zou de man zijn visitekaartje wel eens willen zien !!
05-01-2010, 16:49 door Anoniem
Accountgegevens moet je niet delen met anderen, dus ook niet met een suicide machine. Naast het feit dat veel mensen wachtwoorden op meerdere plaatsen gebruiken zijn er nog veel meer mogelijke security en privacy issues hieraan. De informatie uit een social network is bijv. interessant voor marketingdoeleinden. Ik vind dat Facebook in deze correct handelt. Opzeggen kun je makkelijk genoeg via de website van Facebook zelf doen (Instellingen->Account instellingen->Account stopzetten).
05-01-2010, 17:49 door Anoniem
Oplossing: Laat de acties uitvoeren op de client. FF een selenium client installen, scripts aanpassen en voila.
06-01-2010, 08:58 door Anoniem
Door Anoniem: Accountgegevens moet je niet delen met anderen, dus ook niet met een suicide machine. Naast het feit dat veel mensen wachtwoorden op meerdere plaatsen gebruiken zijn er nog veel meer mogelijke security en privacy issues hieraan. De informatie uit een social network is bijv. interessant voor marketingdoeleinden. Ik vind dat Facebook in deze correct handelt. Opzeggen kun je makkelijk genoeg via de website van Facebook zelf doen (Instellingen->Account instellingen->Account stopzetten).

Dan is alleen het accoubnt stopgezet. Je kunt er dus niet meer binnenkomen, maar je gegevens blijven wel bewaard. De bedoeling van de Suicide Machine is dat al je gegevens verwijderd of onbruikbaar worden gemaakt.

Peter
31-03-2010, 14:56 door Anoniem
Als de accounts opgeheven zijn is het niet meer mogelijk om in te loggen, en valt naar mijn idee niet meer te spreken van inloggegevens
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.