image

"Agent misbruikt Twitter-account van KLM-blogger"

dinsdag 5 januari 2010, 13:49 door Redactie, 5 reacties

De TSA-agent die een KLM-blogger bedreigde en diens Blackberry in beslag nam, zou het Twitter-account van de man hebben gebruikt om de bron waar hij naar zochten te lokken. Steven Frischling ontving van een anonieme bron de nieuwe richtlijnen van de Transportation Security Administration (TSA) voor het fouilleren van passagiers. Na het publiceren van de richtlijnen werd Frischling door twee TSA-agenten bezocht en bedreigd. Ze wilden weten van wie de blogger de richtlijnen had gekregen, maar Frischling had de e-mail in kwestie al verwijderd. Op dezelfde dag dat de blogger bezoek kreeg, verscheen er een Tweet van hem waarin hij de anonieme bron oproept om via e-mail met hem contact op te nemen.

Volgens iemand die bekend met het incident is, typte één van de TSA-agenten de boodschap en vroeg vervolgens Frischling om op de knop "verzenden" te klikken. De blogger wil niet zeggen van wie het bericht is, dat onder zijn Twitter-account werd geplaatst. Frischling heeft inmiddels felle kritiek gekregen omdat hij zo makkelijk voor de TSA door de knieën ging. De TSA zelf ontkent dat de agenten de berichten hebben geschreven of verstuurd.

Reacties (5)
05-01-2010, 14:07 door Eerde
Tsja dat ontkennen van de yankiedoedel overheid kennen we. Hoe was't ook alweer ? "No the USA does not practice renditions" van meisje Rice...
05-01-2010, 14:25 door spatieman
[admin] Reactie verwijderd [/admin]
05-01-2010, 15:25 door Syzygy
Zelfs de HEL zou ze terugsturen
06-01-2010, 10:06 door Anoniem
Wat krijgen we nou? dit is geenstijl niet..
07-01-2010, 01:03 door Anoniem
Er komt een dag dat er in Amerika agenten doodgeschoten gaan worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.