image

Nederlands IT-bedrijf lanceert Anoniem Internet

donderdag 14 januari 2010, 14:06 door Redactie, 51 reacties

Een Nederlands IT-bedrijf heeft vandaag een nieuwe dienst gelanceerd die gebruikers anoniem laat internetten, zonder dat men zich zorgen over de Bewaarplicht Telecomgegevens hoeft te maken. Volgens Westland IT is niet iedereen blij met het feit dat internetproviders continu "naam, adres, woonplaats, IP-adres, inlognaam, telefoonnummer en gebruikte internetdienst registreren." Het bedrijf lanceerde daarom "Anoniem Internet", dat de internetverbinding voor de buitenwereld afschermt en privacybescherming voor een professionele omgeving biedt. "Dé onmisbare mogelijkheid om de Wet Bewaarplicht Telecommunicatiegegevens te ontlopen", zo stelt het bedrijf.

"Met het Anoniem Internet-pakket met software zonder achterdeurtjes en logbestanden, met versleuteld netwerkverkeer via meerdere landen, een anonieme, versleutelde offshore e-mail account en absolute ontraceerbaarheid bent u vanaf nu voorgoed beschermd op internet. Zonder dat dit overigens uw snelheid of doorgifte beperkt." De versleutelde internetverbinding loopt via meerdere landen en er worden geen loggegevens bijgehouden. Providers zouden daardoor niet kunnen zien wat gebruikers doen.

Panama
Aangezien Anoniem Internet geen Internet Service Provider is, valt het niet onder de Bewaarplicht Telecommunicatiegegevens. Daarnaast is de netwerkhost in Panama gevestigd en treedt Westland IT alleen maar op als reseller van dit netwerk. Volgens het IT-bedrijf heeft Panama een solide privacywetgeving. "Uniek aan Panama is de daadkracht waarmee zij haar principes en soevereiniteit verdedigt, en tegenwicht biedt daar, waar in menig westers land natuurlijke personen, entiteiten en bedrijven al enige tijd aan privacy in de informatie-samenleving hebben ingeboet."

Geen Tor
Er is bewust gekozen om geen Tor of proxy te gebruiken. Tor zou vaak traag zijn en derden die de exit-nodes beheren, kunnen die ook afluisteren. Een proxy-server zou alleen maar zeer beperkt zijn in het afschermen van een gebruiker zijn identiteit. "En dan ook nog eens alleen tegen de webmasters / eigenaren van de bezochte websites." Een proxy-server biedt daarnaast geen bescherming tegen Internet Service Providers, internet-taps, inlichtingendiensten en "man-in-the-middle"-aanvallen.

Spam
Alleen voor kwaadaardig verkeer, zoals spam of een (Distributed) Denial-of-Service aanval houdt men logs bij en luistert men de exit-nodes af. Het bedrijf doet dit via Snort. "Zo wordt alleen een account opgeheven mocht blijken dat er vanaf dat specifieke account bijvoorbeeld grote hoeveelheden spam wordt verstuurd. Wij kennen dan nog steeds niet de identiteit van de accounthouder." Verder maakt Anoniem Internet duidelijk dat het versturen van "exorbitante hoeveelheden spam" niet wordt getolereerd. Inloggen gebeurt op een manier die volgens de aanbieder "twee keer veiliger dan internetbankieren" is. Het komt erop neer dat men het wachtwoord met 2048-bits encryptie versleutelt.

Contant betalen
Er zullen uiteindelijk verschillende abonnementen verschijnen, maar vooralsnog is er alleen het standaard abonnement, dat 30 euro per maand kost. "Dan hebben mensen dezelfde snelheid als die ze nu bij hun provider hebben", zegt woordvoerder Peter Staal tegenover Security.nl. Hij gebruikt het netwerk zelf al enige tijd, waarvan Westland IT in principe een reseller is. Alles draait om anonimiteit en daarom is Staal in Nederland met de dienst gestart. Dat betekent dat klanten niet meer aan bijvoorbeeld creditcard, overboeking of pinpas zijn gebonden, maar ook contant een abonnement kunnen afrekenen. Deze klanten hoeven alleen een e-mailadres op te geven waar de inloggegevens naar toe worden gestuurd en daarmee is de kous af. Het bedrijf houdt namelijk alleen een account-id bij.

Reacties (51)
14-01-2010, 14:39 door Anoniem
hmm, dus 2048 bits encryptie is veiliger dan 2factor authentication...
Wie reviewed die artikelen ?
Plus dat het zelfs onzin dat 2048 2x zo veilig zou zijn dan 1024 bits encryptie.
14-01-2010, 15:01 door Anoniem
een link naar een website zou handig zijn :)

[admin] Done! [/admin]
14-01-2010, 15:02 door Anoniem
Beetje jammer dat de website http://www.westlandit.nl/ zijn laatste nieuwe al 10 maanden oud is..

En het product niet in de lijst staat.... best wel erg anoniem dus..
Maar wel stom, promotie maken voor een dienst maar die kan je dan niet afnemen op de site..... heel jammer

TheYOSH
14-01-2010, 15:06 door Anoniem
Verder maakt Anoniem Internet duidelijk dat het versturen van "exorbitante hoeveelheden spam" niet wordt getolereerd.

Spammen is oke, zolang je maar onder een bepaalde quota blijft?
14-01-2010, 15:09 door Rene V
30 euro per maand. Tis nogal wat!
14-01-2010, 15:14 door Anoniem
@Rene V

Het opgeven van je privacy ook .....
14-01-2010, 15:18 door Preddie
Door René V: 30 euro per maand. Tis nogal wat!

Wij hebben dit project ook al eens bedacht, wij kwam op een eind bedrag van < 10 euro als we die product commercieel in de markt zouden willen gaan zetten. (uitgaande van 50 000+ klanten in 5 jaar, andere details daargelaten)
Echter pleiten wij ervoor dat zoveel mogelijk kosteloos moet zijn en voor iedereen toegankelijk moet zijn, daar zouden we een ander business model voor moeten maken en op een andere manier de kosten van de server enz enz terug verdienen.

Echter zag we nog wel wat opstakels. want er is natuurlijk altijd een risico aanwezig dat je software/systeem gehackt wordt en dan liggen niet alleen je gegevens van je bedrijf op straat maar is het ook nog eens mogelijk om alle gebruikers die gebruik maken van de dienst aan te vallen.

Hoe ga je zo iets water dicht maken in je contracten en hoe voorkom je dat je niet lastig wordt gevallen door lastige chinezen ? Dit risico wilde wij ons zelf en de klanten niet aan doen ...
14-01-2010, 16:04 door Anoniem
Is dit dan een VPN?
14-01-2010, 16:12 door Anoniem
leuk hopen,maar dat ook meer internetproviders deze manier gaan gebruiken,want zij zitten ook niet op de bewaarplicht te wachten.
Dit met name omdat ze dan teveel data moeten bij gaan houden,dus we hopen maar dat de bewaarplicht wet toch snel de das wordt om gedaan als iedereen deze techniek gaat gebruiken.
14-01-2010, 16:42 door Anoniem
"Uniek aan Panama is de daadkracht waarmee zij haar principes en soevereiniteit verdedigt, en tegenwicht biedt daar, waar in menig westers land natuurlijke personen, entiteiten en bedrijven al enige tijd aan privacy in de informatie-samenleving hebben ingeboet."
Eens even kijken welke principes men er daar precies op nahoudt:

Disputes - international:
Organized illegal narcotics operations in Colombia operate within the remote border region with Panama

Trafficking in persons:
Current situation: Panama is a source, transit, and destination country for women and children trafficked for the purpose of commercial sexual exploitation; the majority of victims are Panamanian women and children trafficked within the country into the sex trade; rural children in Panama may be trafficked internally to urban areas for labor exploitation

Tier rating: Tier 2 Watch List - Panama is on the Tier 2 Watch List for failing to show evidence of increasing efforts to combat human trafficking, particularly with respect to prosecuting, convicting, and sentencing human traffickers for their crimes, and for failing to provide adequate victim assistance (2008)

Illicit drugs:
Major cocaine transshipment point and primary money-laundering center for narcotics revenue; money-laundering activity is especially heavy in the Colon Free Zone; offshore financial center; negligible signs of coca cultivation; monitoring of financial transactions is improving; official corruption remains a major problem

Anonimiteit komt natuurlijk wel heel erg van pas te midden van illegale drugs, deelnemingen aan criminele organisaties, corruptie, kinderarbeid, verhandelde en seksueel geëxploiteerde kinderen en vrouwen.
14-01-2010, 16:48 door Anoniem
Door Anoniem: hmm, dus 2048 bits encryptie is veiliger dan 2factor authentication...
Wie reviewed die artikelen ?
Plus dat het zelfs onzin dat 2048 2x zo veilig zou zijn dan 1024 bits encryptie.


Het enige dat ik je kan vertellen is dat je een aardig bot-net nodig zult hebben om een 2048bit encryptie (in aanzienlijke tijd) te kraken ;)
14-01-2010, 17:21 door Fred Leeflang
Goh en er staat geen router ergens op niet zo privaat gebied vlak voor Panama die src en dst even met elkaar kan correleren, lekker databeestje opbouwen en cross correleren met logs van 'aangevallen' (in wat voor zin dan ook) targets?

En wie bepaalt dan wat 'kwaadaardig' verkeer is? Juist, de zoveelste commissie van wijze mannen die niet-transparante beslissingen neemt en die niet ontsluit naar de gebruikers van hun dienst "achter gesloten deuren zonder dat de pers er bij aanwezig mag zijn" vermoed ik.
14-01-2010, 17:22 door Anoniem
Laat ik voorop stellen dat dit een super idee is, echter de prijs zal voor de gewone huis en tuin gebruiker veel en veel te hoog zijn.
Wat me ook "stoord" is dat dit weer een commerciele instancie is die enkel geld wil verdienen aan het hele "privacy issue".

Privacy moet een vrij iets zijn waarvan iedereen gebruik kan maken, zonder daarvoor gelden te moeten betalen. Nu is het iets waarvoor betaald moet worden, mocht je anoniem willen zijn.

Dit lijkt me niet de weg!!!

Wil dit bedrijf werklijk iets doen voor iedereen, maak die dienst dan gratis, en ga op zoek naar sponsors.

Dan ben je pas goed bezig want op privacy hoort geen geld bedrag te staan.
14-01-2010, 18:28 door Rene V
Door Anoniem: @Rene V

Het opgeven van je privacy ook .....

Privacy is sowieso een illusie. Ik zal niet zeggen dat met dit project de privacy meer gewaarborg zal zijn, maar hallo.. ik betaal al 65 euro p/mnd voor mijn internet verbinding (zit dan ook wel telefonie en digi-tv bij, maar goed), dat + 30 euro = 95 euro p/mnd. Ik verdien best goed, maar dat vind ik toch ronduit belachelijk voor een internetverbinding, vind je ook niet?
14-01-2010, 19:53 door Anoniem
Privacy hoort vrij te zijn, en geen betaaldienst !!!!!!!!!!!!!
14-01-2010, 22:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-01-2010, 22:23 door Fred Leeflang
Peter,

Volgens mij haal je privacy en anonimiteit door elkaar. Privacy is waar mensen kunnen verkiezen niet hun persoonlijke gegevens te gebruiken teneinde zich te kunnen identificeren omdat ze de kosten daarvan niet tegen de baten vinden opwegen. Het gevolg daarvan is dat mensen ook vaak geen toegang krijgen tot hetgeen waartoe ze toegang vragen.

Anonimiteit is een dekmantel waaronder mensen zich vaak gedragen alsof niemand ze ziet en waardoor ze denken zich ineens allerlei vreemde zaken te kunnen permitteren, zeg maar keihard en met een liter alcohol op in een auto stappen nadat je eerst de nummerborden er af hebt gehaald.

Kun je ook vast de IP adressen van jullie servers posten?

Dank!
14-01-2010, 22:26 door Preddie
ongeacht wat de prijs is, het blijft een goed initiatief. En je hebt helemaal gelijk met betrekking tot de bandbreedte, die is namelijk rond uit duur !
14-01-2010, 23:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-01-2010, 23:20 door Rene V
Door Peter Staal: Beste mensen,

Over de prijs:
Elk voordeel heeft zo z'n nadeel natuurlijk.
Een van de redenen dat deze dienst niet onder de Wet Bewaarplicht Telecomgegevens valt is namelijk dat ik niet de eigenaar ben van dit netwerk.
Dat betekent daarentegen dan weer wel dat er dus iemand tussen zit wat invloed heeft op de prijs.
Daarnaast kosten upstream-verbindingen gewoon geld, zeker als er ook nog meerdere server over de wereld verspreid staan. En dan heb ik het nog niets een over het systeembeheer van al die ingerichte Linux-machines of de huur van al die verschillende co-locaties.
Tevens heeft het het grote voordeel dat de eigenaar en ik van elkaar gescheiden zijn zodat de eigenaar geen enkele vorm van klantgegevens krijgt, voor zover dat uberhaupt aanwezig is.
Dit is dus eigenlijk de "trade off"

Zo krijg ik wel eens de vraag hoe iemand in absolute zin een anonieme betaling kan doen, daar komt dan ook de betaling in contanten om de hoek kijken.
Alhoewel wat uitzonderlijk, is het zeker iets wat binnen de mogelijkheden valt.
Een klant kan dan ook ter plekke meteen alle inloggegevens krijgen, zodat hij/zij zich hiermee toegang tot het netwerk verschaft.
Dit is meer een pre-paid insteek van deze dienst, en gaat dan vaak per jaar.

Binnenkort zit er hoogstwaarschijnlijk ook een single-hop-variant aan te komen die ongetwijfeld goedkoper zal zijn.


Beste Peter,

op zich natuurlijk allemaal heel begrijpelijk. Maar dan nog.. ik bedoel 30 euro is gewoon voor veel mensen best een flinke graai uit de portemonnee. Ik ben sinds eind '97 (dec.) actief op het internet. Stel dat ik sinds die tijd die 30 euro p/mnd nu eens had opgespaard omdat (hypothetisch gesteld) er destijds zo'n initiatief was en ik ipv die 30 euro daaraan uit te geven gewoon dus zou hebben gespaard. Dat is 12 jaar (we zitten nog maar net in 2010) x 30 euro x 12 maanden = 12 x 360 euro = 4320 euro. Da's best een leuk bedrag. En ik hoop over 10 jaar toch nog steeds op het internet te vertoeven hoor. :-)
Sorry, maar mijn privacy is nu ook weer niet zo ontzettend veel waard. Het zou wat dat ze weten waar ik naar toe surf of waar ik op het internet kom. Anoniemisering van bittorrent verkeer kan ook geregeld worden (en dat is waarschijnlijk het enige waar het voor nodig mocht blijken te zijn in de toekomst wat mijzelf betreft) voor ongeveer 5 euro p/mnd. Dat is toch al een heel stuk minder dan 30 euro p/mnd. En dat is precies dezelfde opzet, alleen specifiek gericht op bittorrent verkeer. En zo lang de prijzen voor bepaalde dvd's te duur blijven en bepaalde tv series hier veel later worden vertoond dan elders, zal ik het blijven downloaden aangezien al is gebleken dat de filmbonzen toch wel winst maken ongeacht hoeveel er wordt gedownload. Star Trek 2009 was de meest gedownloade film van 2009 en heeft desalniettemin toch een slordige 70 miljoen dollar (pure) winst opgebracht. Snap je het punt een beetje? :-)
De grote corporaties in deze wereld hebben helemaal niets te klagen. Winst genoeg, ondanks piraterij. Zoals je zelf al stelde, elk voordeel heeft zijn nadeel, dat geldt ook andersom: elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Wanneer iets gedownload wordt en het bevalt, wordt het toch wel gekocht. Iets wat wellicht anderzijds niet gebeurd zou zijn. Dusss.. puntje bij paaltje.. nee, 30 euro is (hoe begrijpelijk het ook is na je uitleg) gewoon te duur als er ook alternatieven zijn die net zo goed werken maar een stuk goedkoper zijn. Ik vind sowieso dat deze wereld maar eens uit de schulp van hebzucht, corruptie en materialisme dient te kruipen. ;-)
14-01-2010, 23:21 door Fred Leeflang
Peter, 'kgeloof dat je me niet helemaal goed begrijpt. Ik vind anonimiteit op het internet of elders helemaal niet zo'n goed idee. Tenzij iemand natuurlijk nergens toegang toe wil hebben, of de eigenaar geen probleem heeft met anonimiteit, dan vind ik het prima.
15-01-2010, 01:30 door Anoniem
Door René V: Dat is 12 jaar (we zitten nog maar net in 2010) x 30 euro x 12 maanden = 12 x 3600 euro = 43200 euro
uhm, aangezien je er een factor tien naast zit vind ik het nog wel meevallen.
15-01-2010, 07:08 door spatieman
damn, dat is nog duurder als mijn huidig lam internet abo.
maar anoniemzeert het ook google verkeer??
15-01-2010, 07:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-01-2010, 08:21 door Anoniem
Door Fred Leeflang: Peter,

Volgens mij haal je privacy en anonimiteit door elkaar. Privacy is waar mensen kunnen verkiezen niet hun persoonlijke gegevens te gebruiken teneinde zich te kunnen identificeren omdat ze de kosten daarvan niet tegen de baten vinden opwegen. Het gevolg daarvan is dat mensen ook vaak geen toegang krijgen tot hetgeen waartoe ze toegang vragen.

Anonimiteit is een dekmantel waaronder mensen zich vaak gedragen alsof niemand ze ziet en waardoor ze denken zich ineens allerlei vreemde zaken te kunnen permitteren, zeg maar keihard en met een liter alcohol op in een auto stappen nadat je eerst de nummerborden er af hebt gehaald.

Kun je ook vast de IP adressen van jullie servers posten?

Dank!
En jij haalt anonimiteit en criminaliteit door elkaar. Waarom wordt anonimiteit of privacy altijd in verband gebracht met criminaliteit? Zijn we straks in Nederland dan ook bij voorbaat verdacht als we met contant geld betalen of dat we onze naam niet willen opgeven of gewoon geen ausweis bij ons willen dragen?
Ja, ik wil graag anoniem kunnen zijn en nee ik hou me volledig aan de wet. Maar de overheid hoeft niet te weten bij wie ik op zondagochtend uit bed stap en bij wie ik er zondagavond weer in stap, en in welke plaats ik me bevind. Ik ben geen crimineel en ik wens ook niet zo behandeld te worden.
15-01-2010, 09:34 door Anoniem
Door spatieman: damn, dat is nog duurder als mijn huidig lam internet abo.
maar anoniemzeert het ook google verkeer??

Gewoon Scroogle gebruiken daarvoor, heeft ook een ssl variant :)
15-01-2010, 10:18 door Fred Leeflang
Anoniem,

Dat zeg ik helemaal niet.

"Privacy is waar mensen kunnen verkiezen niet hun persoonlijke gegevens te gebruiken teneinde zich te kunnen identificeren omdat ze de kosten daarvan niet tegen de baten vinden opwegen."

Het is prima om anoniem te willen blijven in gevallen waarin jij het gebodene geen enkele van jouw private gegevens waard vind. Maar het is mi. te kort door de bocht om degenen die wat aanbieden te stigmatiseren als vrijheidshaters als ze je niet van hun dienst gebruik laten maken zonder dat je daar enige private gegevens voor wilt doorgeven.

Het lezen van een willekeurig mal artikel op het internet vind ik ook in veel gevallen niet waard om me eerst te identificeren. Het gebruik maken van een gegarandeerd virus, malware en botnet vrij internet doordat ik me wel identificeer op een router bijvoorbeeld zou ik het wel waard vinden.

Criminaliteit en anonimiteit in de context van het internet ZIJN onlosmakelijk met elkaar verbonden mijns inziens. Kijk maar eens naar de gigantische overhead aan spam email en botnets die het internet uit z'n voegen laat barsten en dan ga ik nog maar niet eens in op P2P / UseNet omdat daarvan het criminaliteits aspect nog niet altijd duidelijk is. Dit 'uit z'n voegen laten barsten' word veroorzaakt door mensen die hysterisch over anonimiteit blijven jammeren en daardoor tevens mensen van wat minder allooi de gelegenheid geven om hun shady business uit te voeren. Bandbreedte kost veel meer dan het zou hoeven kosten door de anonimiteit eisers.
15-01-2010, 11:42 door El Pedro
Door René V:
Door Peter Staal: Beste mensen,

Over de prijs:
Elk voordeel heeft zo z'n nadeel natuurlijk.
Een van de redenen dat deze dienst niet onder de Wet Bewaarplicht Telecomgegevens valt is namelijk dat ik niet de eigenaar ben van dit netwerk.
Dat betekent daarentegen dan weer wel dat er dus iemand tussen zit wat invloed heeft op de prijs.
Daarnaast kosten upstream-verbindingen gewoon geld, zeker als er ook nog meerdere server over de wereld verspreid staan. En dan heb ik het nog niets een over het systeembeheer van al die ingerichte Linux-machines of de huur van al die verschillende co-locaties.
Tevens heeft het het grote voordeel dat de eigenaar en ik van elkaar gescheiden zijn zodat de eigenaar geen enkele vorm van klantgegevens krijgt, voor zover dat uberhaupt aanwezig is.
Dit is dus eigenlijk de "trade off"

Zo krijg ik wel eens de vraag hoe iemand in absolute zin een anonieme betaling kan doen, daar komt dan ook de betaling in contanten om de hoek kijken.
Alhoewel wat uitzonderlijk, is het zeker iets wat binnen de mogelijkheden valt.
Een klant kan dan ook ter plekke meteen alle inloggegevens krijgen, zodat hij/zij zich hiermee toegang tot het netwerk verschaft.
Dit is meer een pre-paid insteek van deze dienst, en gaat dan vaak per jaar.

Binnenkort zit er hoogstwaarschijnlijk ook een single-hop-variant aan te komen die ongetwijfeld goedkoper zal zijn.


Beste Peter,

op zich natuurlijk allemaal heel begrijpelijk. Maar dan nog.. ik bedoel 30 euro is gewoon voor veel mensen best een flinke graai uit de portemonnee. Ik ben sinds eind '97 (dec.) actief op het internet. Stel dat ik sinds die tijd die 30 euro p/mnd nu eens had opgespaard omdat (hypothetisch gesteld) er destijds zo'n initiatief was en ik ipv die 30 euro daaraan uit te geven gewoon dus zou hebben gespaard. Dat is 12 jaar (we zitten nog maar net in 2010) x 30 euro x 12 maanden = 12 x 360 euro = 4320 euro. Da's best een leuk bedrag. En ik hoop over 10 jaar toch nog steeds op het internet te vertoeven hoor. :-)
Sorry, maar mijn privacy is nu ook weer niet zo ontzettend veel waard. Het zou wat dat ze weten waar ik naar toe surf of waar ik op het internet kom. Anoniemisering van bittorrent verkeer kan ook geregeld worden (en dat is waarschijnlijk het enige waar het voor nodig mocht blijken te zijn in de toekomst wat mijzelf betreft) voor ongeveer 5 euro p/mnd. Dat is toch al een heel stuk minder dan 30 euro p/mnd. En dat is precies dezelfde opzet, alleen specifiek gericht op bittorrent verkeer. En zo lang de prijzen voor bepaalde dvd's te duur blijven en bepaalde tv series hier veel later worden vertoond dan elders, zal ik het blijven downloaden aangezien al is gebleken dat de filmbonzen toch wel winst maken ongeacht hoeveel er wordt gedownload. Star Trek 2009 was de meest gedownloade film van 2009 en heeft desalniettemin toch een slordige 70 miljoen dollar (pure) winst opgebracht. Snap je het punt een beetje? :-)
De grote corporaties in deze wereld hebben helemaal niets te klagen. Winst genoeg, ondanks piraterij. Zoals je zelf al stelde, elk voordeel heeft zijn nadeel, dat geldt ook andersom: elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Wanneer iets gedownload wordt en het bevalt, wordt het toch wel gekocht. Iets wat wellicht anderzijds niet gebeurd zou zijn. Dusss.. puntje bij paaltje.. nee, 30 euro is (hoe begrijpelijk het ook is na je uitleg) gewoon te duur als er ook alternatieven zijn die net zo goed werken maar een stuk goedkoper zijn. Ik vind sowieso dat deze wereld maar eens uit de schulp van hebzucht, corruptie en materialisme dient te kruipen. ;-)
- knip -
15-01-2010, 11:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-01-2010, 11:47 door El Pedro
Door René V:
Door Peter Staal: Beste mensen,

Over de prijs:
Elk voordeel heeft zo z'n nadeel natuurlijk.
Een van de redenen dat deze dienst niet onder de Wet Bewaarplicht Telecomgegevens valt is namelijk dat ik niet de eigenaar ben van dit netwerk.
Dat betekent daarentegen dan weer wel dat er dus iemand tussen zit wat invloed heeft op de prijs.
Daarnaast kosten upstream-verbindingen gewoon geld, zeker als er ook nog meerdere server over de wereld verspreid staan. En dan heb ik het nog niets een over het systeembeheer van al die ingerichte Linux-machines of de huur van al die verschillende co-locaties.
Tevens heeft het het grote voordeel dat de eigenaar en ik van elkaar gescheiden zijn zodat de eigenaar geen enkele vorm van klantgegevens krijgt, voor zover dat uberhaupt aanwezig is.
Dit is dus eigenlijk de "trade off"

Zo krijg ik wel eens de vraag hoe iemand in absolute zin een anonieme betaling kan doen, daar komt dan ook de betaling in contanten om de hoek kijken.
Alhoewel wat uitzonderlijk, is het zeker iets wat binnen de mogelijkheden valt.
Een klant kan dan ook ter plekke meteen alle inloggegevens krijgen, zodat hij/zij zich hiermee toegang tot het netwerk verschaft.
Dit is meer een pre-paid insteek van deze dienst, en gaat dan vaak per jaar.

Binnenkort zit er hoogstwaarschijnlijk ook een single-hop-variant aan te komen die ongetwijfeld goedkoper zal zijn.


Beste Peter,

op zich natuurlijk allemaal heel begrijpelijk. Maar dan nog.. ik bedoel 30 euro is gewoon voor veel mensen best een flinke graai uit de portemonnee. Ik ben sinds eind '97 (dec.) actief op het internet. Stel dat ik sinds die tijd die 30 euro p/mnd nu eens had opgespaard omdat (hypothetisch gesteld) er destijds zo'n initiatief was en ik ipv die 30 euro daaraan uit te geven gewoon dus zou hebben gespaard. Dat is 12 jaar (we zitten nog maar net in 2010) x 30 euro x 12 maanden = 12 x 360 euro = 4320 euro. Da's best een leuk bedrag. En ik hoop over 10 jaar toch nog steeds op het internet te vertoeven hoor. :-)
Sorry, maar mijn privacy is nu ook weer niet zo ontzettend veel waard. Het zou wat dat ze weten waar ik naar toe surf of waar ik op het internet kom. Anoniemisering van bittorrent verkeer kan ook geregeld worden (en dat is waarschijnlijk het enige waar het voor nodig mocht blijken te zijn in de toekomst wat mijzelf betreft) voor ongeveer 5 euro p/mnd. Dat is toch al een heel stuk minder dan 30 euro p/mnd. En dat is precies dezelfde opzet, alleen specifiek gericht op bittorrent verkeer. En zo lang de prijzen voor bepaalde dvd's te duur blijven en bepaalde tv series hier veel later worden vertoond dan elders, zal ik het blijven downloaden aangezien al is gebleken dat de filmbonzen toch wel winst maken ongeacht hoeveel er wordt gedownload. Star Trek 2009 was de meest gedownloade film van 2009 en heeft desalniettemin toch een slordige 70 miljoen dollar (pure) winst opgebracht. Snap je het punt een beetje? :-)
De grote corporaties in deze wereld hebben helemaal niets te klagen. Winst genoeg, ondanks piraterij. Zoals je zelf al stelde, elk voordeel heeft zijn nadeel, dat geldt ook andersom: elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Wanneer iets gedownload wordt en het bevalt, wordt het toch wel gekocht. Iets wat wellicht anderzijds niet gebeurd zou zijn. Dusss.. puntje bij paaltje.. nee, 30 euro is (hoe begrijpelijk het ook is na je uitleg) gewoon te duur als er ook alternatieven zijn die net zo goed werken maar een stuk goedkoper zijn. Ik vind sowieso dat deze wereld maar eens uit de schulp van hebzucht, corruptie en materialisme dient te kruipen. ;-)
mm, interessant
15-01-2010, 13:05 door Anoniem
Oude koek! Ik maak al meer dan een jaar gebruik van smarthide.
Keuze uit 10 servers/ipadressen in 5 verschillenden landen als GB, DE, US, NL en malysia.
Encrypted tunnel en volle snelheid met downloaden.
Geen hond weet waar je precies zit en wat je aan het doen bent.
15-01-2010, 14:14 door Rene V
Door Anoniem:
Door René V: Dat is 12 jaar (we zitten nog maar net in 2010) x 30 euro x 12 maanden = 12 x 3600 euro = 43200 euro
uhm, aangezien je er een factor tien naast zit vind ik het nog wel meevallen.

Ja daar was ik al achter en had het derhalve ook al aangepast. ^^
15-01-2010, 16:12 door Anoniem
lijkt het hier op? dit is namelijk een commericiele browser met multi-jurisdictional hops...
https://xerobank.com/
15-01-2010, 17:13 door Anoniem
Door Peter Staal:
Over Panama:
Iedereen zo zijn eigen opvatting natuurlijk over landen als Panama.
Het land kent volgens het CIA World Factbook enige problemen die niet zo leuk zijn om te vernemen.
Maar zoveel landen zijn er helaas niet meer die zo consequent zijn in hun privacy-handhaving.
Anonimiteit, corruptie en criminaliteit zijn geen fijne combinatie.

Door Anoniem:
Waarom wordt anonimiteit of privacy altijd in verband gebracht met criminaliteit?
Omdat criminaliteit onder die condities welig tiert.

Ja, ik wil graag anoniem kunnen zijn en nee ik hou me volledig aan de wet. Maar de overheid hoeft niet te weten bij wie ik op zondagochtend uit bed stap en bij wie ik er zondagavond weer in stap, en in welke plaats ik me bevind. Ik ben geen crimineel en ik wens ook niet zo behandeld te worden.
Gelukkig leven wij niet in een bananenrepubliek, anders was het hier stil geweest.
15-01-2010, 19:11 door Anoniem
Door Peter Staal: Ook wil ik me aansluiten bij wat er werd gezegd over de koppeling van anonimiteit & privacy met criminaliteit.
Wat doe je met deze wetenschap of ga je doen om misbruik van de dienst te voorkomen?
15-01-2010, 19:16 door Anoniem
Waar ik me in het algemeen over verbaas is dat niemand (ok, bijna vrijwel niemand) zich druk maakt over de tendens die privacy betreft.
In het algemeen:
- Niemand weet wie alle camera's beheert/beheren die overal op straat worden opgehangen.
- Het gaat geruisloos voorbij dat de regering 1 dag voordag er in Europees verband over wordt vergaderd, akkoord gaat met het uitleveren van ruim 70 (!) verschillende velden voor alle mensen die naar de VS reizen.
- Zonder een voorbereiding en zonder klankbord wordt bepaalt dat er bodyscans worden geplaatst (op Schiphol). Het is nu alleen een kwestie van tijd voordat dit ook op 'risico-scholen', treinen, overheidsgebouwen, voetbalstadiums e.d. wordt geplaatst. Dat de overheid het land graag vol camera's wil hangen blijkt wel uit de beveiligingssubsidie van 50%.
- Als iemand zich niet persoonlijk afmeldt voor het uitwisselen van medische gegevens, wordt je 'gemakshalve' maar automatisch aangemeld
- Als patser van de klas bewaard Nederland al het IP-verkeer niet 6 maanden zoals Europa wil, maar 2 jaar (ok het is nu wat teruggedraaid)
- Ongeacht de kosten, de twijfelachtige testresultaten en het protest is digitale kilometerheffing al lang geleden besloten.
- Wie heeft er toegang tot de cel-informatie van GSM's? De eerste suggesties om GSM's te verplichten zijn al geopperd (en dat is vast niet om periodiek te vragen hoe het met me/je gaat)
- Waarom moeten zoekmachines/sociale netwerken Alles opslaan?

En bij al dit soort ontwikkelingen is er helemaal niemand die zich af vraagt welke software (en dus functionalitieten) er achter die camera's en databases zit. Er is ook niemand die in de gaten houdt wat fusies voor invloed hebben of wanneer gegevens (al of niet verplicht) uitgewisseld gaan worden (en voor diegene die dat wel bijhoudt: Petje af!).

Van de zijde van overheid/instanties/organisaties blijkt er geen enkel vertrouwen naar het volk/de burger/de klant, terwijl er van deze laatste groep wel een absoluut vertrouwen in de eerste groep wordt gevraagd en desnoods wordt afgedwongen.

Initiatieven als www.anonymousinternet.nl zijn dan misschien een druppel op de gloeiende plaat (een provider als XS4All zet zich hier ook voor in met maar beperkt resultaat), maar wel broodnodig. Want veel alternatieven zijn er niet (de lezer van dit forum is de uitzondering op de regel, dus niet persoonlijk opvatten aub).

Alle nieuwe diensten zijn in eerste instantie 'te duur'. Daarvoor heb je early-adapters nodig. Mensen die voorop lopen. Ongetwijfeld zal er iets aan de prijs gedaan worden als er voldoende klanten zijn. Het is niet de prijs die het bezwaar is, maar de vraag hoeveel iemand bereid is te betalen voor het behoudt van zijn privacy.

@ Peter Staal: Wat mij betreft: ga zo door! (dat geldt ook voor anderen die met vergelijkbaren initiatieven bezig zijn)

W.
15-01-2010, 20:29 door Anoniem
Door Anoniem: lijkt het hier op? dit is namelijk een commericiele browser met multi-jurisdictional hops...
https://xerobank.com/

Je moet dan wel ook voor hun VPN diensten betalen, anders doet die browser gewoon Tor.
16-01-2010, 10:41 door Anoniem
Hoi, even een vraagje tussendoor.

ISP's moeten alle internet-data van al hun gebruikers opslaan volgens de telecomwet.

Waarom hoeft dit "bedrijf" dit dan niet??? Heb wel gelezen dat alleen ISP dit verplicht zijn, maar waarom valt deze groep daarbuiten?
Heeft de overheid "vergeten" deze bedrijven de telecomwet op te leggen?

Wie controleerd dit bedrijf? of anders gezegd, wie garandeerd mij dat dit bedrijf ook doet wat het zegt te doen?
Denkende aan vernietigen van log's en dergelijke.
16-01-2010, 13:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-01-2010, 14:06 door Anoniem
Als het nu eens 5 euro per maand zou zijn dan zou ik eventueel wel belangstelling hebben, maar dan wil ik ook genieten van
het volledig anoniem zijn, en niet de zogenaamde single-hop varirant.

12x5 euro is nog steeds 60 euro per jaar, en voor veel mensen veel geld, kijk maar eens hoeveel mensen gebruik maken
van AVG als gratis virusscanner, ze hebben gewoon geen geld over voor een betaalde scanner. Tevens zullen jullie na verloop
van tijd misschien wel miljonair worden

Trouwens als jullie dit voor elkaar zouden krijgen, dan denk ik dat jullie meer mensen krijgen dan nu het geval is.

Denk maar "vele kleintjes maken een groot".

Vaak moet je ook eerst investeren, en heb je een goed produckt, dan volgt de rest vanzelf.

Ik weet bijna zeker dat als de prijs flink zakt, je veel mensen zult krijgen die van deze dienst gebruik zullen gaan maken.

Bit's of Freendom, en security.nl zullen dan ook zeker reclame voor je gaan maken, en dan zijn er nog genoeg andere site's die
dit ook gaan doen, zeker omdat er weinig andere goede alternatieven zijn.

Laat maar horen als het zover is.
16-01-2010, 20:36 door Anoniem
Ja met bovenstaande prijs kan ik ook nog net leven. Hoger dan 6 euro zie ik al niet meer zitten.
Publiciteit trek je vanzelf wel, en zeker als je ook nog internationaal beschikbaar gaat stellen.
Dit kan echt iets worden, mits de prijs laag blijft. Denk maar aan een sneeuwbal die een berg afrolt. It gets bigger and bigger.


Wat ik echter voor informatie mis is:

Is deze software opensource ?
Is er ook gedacht aan mensen met een Mac, of Linux, of BDS of ander O.S ?

Maakt eens een twitter of andere blog over de stand van zaken!!!!!
Scheelt weer een hoop gemail onderling.

:-) voor 6 euro per maand, ben ik gelijk van de partij.
Wellicht kan ik later nog wat mensen aandragen.

Ik zou zeggen gaan met die snowballllllllllllllllll
17-01-2010, 10:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2010, 14:46 door Anoniem
Hoi,

Ik volg dit draadje al een paar dagen, en moet ook toegeven die 30 euro zou ik er nooit voor uitgeven.
Verschillende hebben al geoperd een prijs van 5 a 6 euro te willen betalen.

Hoe staan jullie hier tegenover?

Persoonlijk denk ik ook hoe lager de prijs, hoe meer mensen jullie "product" zullen afnemen.

Maar goed, hoe houden jullie de mensen op de hoogte?

Succes

"Frans Bauer zou zeggen -gewoon doen-"

:-)
18-01-2010, 16:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2010, 17:19 door Anoniem
Weer zo'n stelletje ondermemertjes die de kennis niet in huis hebben,,

---
FreeBSD 7.1-RELEASE-p9
build by: root@build.transip.nl
config file:/usr/obj/usr/src/sys/transip64
CPU:amd64
running web site from: /sites/anonymousinternet.nl/


Groetjes
~QCIC~
19-01-2010, 05:59 door Anoniem
Door Peter Staal:
Door Anoniem: Hoi,

Ik volg dit draadje al een paar dagen, en moet ook toegeven die 30 euro zou ik er nooit voor uitgeven.
Verschillende hebben al geoperd een prijs van 5 a 6 euro te willen betalen.

Hoe staan jullie hier tegenover?

Persoonlijk denk ik ook hoe lager de prijs, hoe meer mensen jullie "product" zullen afnemen.

Maar goed, hoe houden jullie de mensen op de hoogte?

Succes

"Frans Bauer zou zeggen -gewoon doen-"

:-)
Daar wordt naar gekeken...
Als er iets concreets uitkomt, zal dit op de website komen te staan.
Hoogstwaarschijnlijk de frontpage.
Streven is om eind deze week, uiterlijk volgende week, iets te hebben.

Maar ik blijf erbij dat dit geen standaard-dienst is, en je bij je ISP ook meer dan ¬ 5 kwijt bent voor goede/stabiele bandbreedte.
Maar verder ga ik daar niet op in, want dat wordt anders een eindeloze discussie.

Tja ik blijf het dom vinden, pak je dit internationaal aan, en goedkoop, dan ben je binnen no time binnen.
Mensen gaan naast hun huidige abbo heus geen 10 euro extra betalen.
Hoe lager de prijs hoe meer mensen, lijkt me erg logisch.

Maak maar eens een rekensoms: 8000000x6euro= { uitgaande van half Nederland, of maar een kwart + en wat andere landen.
Reclame voor een goed en goedkoop product kan hedendaags snel gaan, mits de prijs laag is.

Maar goed, vraag je meer dan bekijk ik het niet eens meer. Ook een single-hop zie ik niet zitten.
Het is alles of niets, en geen iets minder anoniemiteit, want dan kan ik ook Tor, Jap, Freenet, of een VPN gebruiken.

De keus is aan jullie, en ik weet nu al zeker dat als de prijs laag is, en alle hops het een succes gaat worden, misschien
hebben jullie een aanloop nodig, maar na verloop van tijd, gaat dit toch echt hit worden.
20-01-2010, 13:36 door Anoniem
nix nieuws aan..

voor 5,- per maand.
https://www.ipredator.se/?lang=en
21-01-2010, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Weer zo'n stelletje ondermemertjes die de kennis niet in huis hebben,,

---
FreeBSD 7.1-RELEASE-p9
build by: root@build.transip.nl
config file:/usr/obj/usr/src/sys/transip64
CPU:amd64
running web site from: /sites/anonymousinternet.nl/


Groetjes
~QCIC~



Als je al wat post, verklaar dan nader wat er niet klopt.
17-04-2010, 03:39 door Anoniem
Ze zijn een reseller van Xerobank, die gasten zijn niet bepaald te vertrouwen ! Er is genoeg op het internet te lezen over hun werkwijze, historie zoals bedrijfsnamen die ze vroeger gebruikten. Het zijn dezelfde gasten als Metropipe en Cryptohippie, zeer staat van dienst en veel mensen krijgen hun geld niet terug als ze erom vragen. Zoek maar op google met xerobank metropipe als keywords.

Het schijnt te zijn dat ene steve topletz de enige persoon is die erachter zit en alles uit handen geeft aan wat freelancers. Hij gebruikt gewoon openvpn en een aantal van z'n servers zijn fysiek NIET in verschillende landen maar gebruiken GEO-IP om mensen voor de gek te houden dat ze wel altijd multi-hops zijn. Ze hebben ook geen enkele persoon in Panama, dit is gewoon een zg off-the-shelf company die je voor een paar 100 euro kunt kopen. Die steve zelf zit in de VS, al zou de helft waar zijn van wat die gast uitkraamt dan hoeven ze hem alleen de duimschroeven aan te draaien en de beans spill over.

Hier is een vette waarschuwing op z'n plaats, dit clubje is niet te vertrouwen. Jammer dat westland IT niet z'n huiswerk doet over de echte historie van die gasten en mensen hier blind op iets gaan vertrouwen.
17-04-2010, 03:44 door Anoniem
PS: het fabeltje over geen logs is ook onzin, dat betekent dat iedereen een misdaad kan begaan en geen zorgen hoeft te maken over logs. Daar hoor je die gasten niet over. Daarnaast, als men alle waarschuwingen en info in de wind slaat over deze gasten dan kun je ook bedenken waarom ze beweren dat je geen snelheid verliest terwijl hun eigen klanten op het xerobank forum constant aan het klagen zijn hierover plus niet eens support krijgen of pas na een week een antwoord.
26-07-2010, 19:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.